Šta je novo?

guest nalog na WinXP-u

• Začetnik teme Začetnik teme stante
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stante

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
304
Pozdrav,
potreban mi je savet kako zaštiti podatke na radnoj stanici, tako da ih onaj ko se loguje kao guest ne vidi? Npr. da može da koristi Nero program, i da vidi samo određeni mrežni drajv na serveru (read-only) sa koga reže podatke na cd/dvd, ali da ne vidi lokalne diskove... podrazumeva se da ne može ništa da (de)instalira niti menja (to mislim da i radi), ali ovo sa lokalnim diskovima ne radi (radi se o guest nalogu, ili kreiranom limited user nalogu)

Hvala na svakom savetu

Na XP-u moraš da radiš sa NTFS particijama.
Onda otvori neki folder i idi na Tools > Folder Options > Viewi isključi Use simple file sharing (Recommended)
I onda za folder ili drajv koji želiš da zaštitiš.
Klikni desnim tasterom miša na neki folder, properties > security i tu se malo igraj i provaljuj šta je šta. Ima tu mnogo caka, ali nije teško da sam testiraš.

pOz

edit:

Zaboravio sam i ovo da dodam 🙂
Možeš recimo da napraviš da korisnik može da ode na npr. disk D i da vidi koji se folderi i fajlovi kriju iza njega, a da ne može da im pristupi, tj. da se ispiše ona poruka da nema prava pristupa, a možeš da napraviš i da čim klikne na drive D da mu se ispiše poruka da nema prava pristupa 🙂
Ovo se ne može zaobići iz Command Prompta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno