Šta je novo?

Guess whos back ?

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Not only is Diamond Multimediaannouncing that it is back, they are saying that they will be "silicon-agnostic", serving up both ATI and NVIDIA chipsets.

Los Angeles, California – October 27, 2003 – Diamond Multimedia®, a pioneer in the graphics industry, today announced its return to the consumer graphics market with plans to launch next-generation graphics accelerators under its legendary Stealth® and Viper® brands, two of the most well-known and respected retail names in graphics history. Continuing the tradition of these brands, the Stealth product line will offer a full series of value-based cards while Viper will target high-end gamers. True to its heritage, Diamond will continue to remain chip vendor neutral, offering consumers products from multiple vendors to provide maximum performance and value at each price point.

The first new Diamond products will begin shipping in November and are planned to feature technology from both of the leading graphics chip vendors, ATI and NVIDIA. As with previous Diamond products, the new lines will include bundles of popular software titles and additional offers and will be available at national retailers and through distribution.

Do be advised that this is much like the Hercules acquisition we saw by Guillemot back in the day. What is really interesting here in some sort of cosmic way, even though the Diamond PRs are dated yesterday, Guillemot officially took over the Hercules' Intellectual Properties on October 28, 1999. Four years ago today...

This started taking place back in August as shown by this cached Google page. From my best assessment the only thing that will be "Diamond" will be the logo and the naming.

Los Angeles, California – October 27, 2003 – Best Data Products, Inc. today announced its has completed its acquisition of Diamond Multimedia from SONICblue Incorporated including the Diamond Multimedia®, Stealth®, Viper® and Supra® trade names and trademarks as well as business assets, product inventory, and other intellectual property. Diamond will be run as an independent division of Best Data focusing on selling select, high-quality graphics, communications and other media devices that enable people to experience the best of the digital lifestyle.

Still another player in the USA market will be a good thing and it will be interesting to see if they get really aggressive with design or just become another reference card reseller. It will be interesting to see just how much respect they get from NVIDIA and ATI while being the first to ride the fence here in North America for quite a while.

Vest preuzeta za [H]Ocp

http://www.diamondmm.com/

aaaa... stara ljubav-zaborava nema...

ili tako neshto 🙂 u glavnom super vest

Pre nisam imao kinte za njihove kartice,ali sada radim i necu 'leba da jedem, al' cu da imam Diamond cim se pojave.

Kako se sve lepo vraca na svoje mesto -doci ce nam opet Diamond,Asus ce da pravi i Nvidiju i ATI,jos samo da nam se vrati ELSA(i eventualno Voodoo cipovi cheers )

hahaha... pazi kad si me Vocko pretekao sa postom sa nekoliko minuta...
Hmmm neki Viper sa 9800pro bi bio mega :d

Iskreno ne verujem da ce se Diamond graficke naci na nasem trzistu! Ocekujem da ce novi vlasnik biti okrenut iskljucivo americkom Retail trzistu!
Pogledajte samo situaciju sa Herculesom, koji je zastupljen i kao Evropsi retailer, lai ga kod nas vec odavno nema!
Razloge treba traziti u snaznim tajvansko-kinesko-honkogskim kompanijama koje imaju direktne distributerske centre u Evropi sa kojima nasi dobavljaci rade. U sadasnjem trzisnom poretku, od "fency" kompanija kao sto su Hercules, Visiontek i Diamond ne treba nista ocekivati, barem ne ako se zivi na "brdovitom Balkanu"
U svakom slucaju dobro je da je Diamond opet tu, mada u praksi to znaci da je jos jedna kompanija napavila mega ugovor sa Sapphirom ili mozda HIS-om ili nekom trecom kompanijom i da ce iskoristiti Diamond brend i sliku guje i prodavati graficke kartice sa stilizovanom referentnim drajverima!

Pa Nedjo situacija u Srbiji nije merilo situacije u Evropi. Istina Tajvan / Hongkong varijanta dominira i ne moze se bas na svakom coscku naci Hercules ili Visiontek ali u renomiranim lacima prodavnica i jakim robnim kucama toga ima kol'ko hoces. Daj Boze da i do nas dodje malo A klase komponenti.... :/

Ne vidim da su MSI karte nesto losije od Visionteka, iako su sa Tajvana i Kine...
A da nam fali brand name komponenti, fali i to mnogo, mada pitanje koliko je to isplativo uvoziti, pitajte Gedzu koja mu je najcesce prodavana video karta...

URGH! je napisao(la):
Pre nisam imao kinte za njihove kartice,ali sada radim i necu 'leba da jedem, al' cu da imam Diamond cim se pojave.

?!? Ne znam zašto misliš da će ovo imati bilo kakve veze sa ONIM Dajmondom, jednostavno "čuvena" firma "Best Data" je kupila njihovo ime i robne marke, pa će pod njim da (pre)prodaje kartice proizvedene negde na dalekom istoku.

Osim toga, ta Diamond marka je slične sreće i sudbine k'o Amiga, jedno pet puta je menjala vlasnika i skoro svakome je propast donela 😉

Da, sve se plasim da su kvalitetni ljudi koji su uzdigli Diamond odavno zavrsili u drugim firmama i da samo ime nece praviti suvi kvalitet.

Koliko se secam gomila ljudi iz Diamonda je otislo u Leadtek.

Enivej, bice lepo videti ga ponovo na trzistu ali nisam siguran da ce to biti onaj stari Diamond. (eh kad se setim vipera v550...)

mikis je napisao(la):
...

?!? Ne znam zašto misliš da će ovo imati bilo kakve veze sa ONIM Dajmondom, jednostavno "čuvena" firma "Best Data" je kupila njihovo ime i robne marke, pa će pod njim da (pre)prodaje kartice proizvedene negde na dalekom istoku.

Osim toga, ta Diamond marka je slične sreće i sudbine k'o Amiga, jedno pet puta je menjala vlasnika i skoro svakome je propast donela 😉

Pa dobro podrazumeva se da ih necu kupovati samo zato sto na njima pise Diamond,ali ako budu iole po kvalitetu slicne nekadasnjem Diamondu nista drugo mi nece uci u masinu.
Sto se Amige tice,pa nije ona kriva,koliko se secam kupovale su je uglavnom firme koje nisu ni imale nameru da je rehabilituju,nego samo da pokupe poneki patent u Amiginom/Commodoreovom vlasnistvu,a za Diamond nije trebalo biti neki veliki prorok pa znati da cim su poceli da prave kartice iskljucivo zasnovane na S3 Savage cipovima da ce u najkracem roku da stave kljuc u bravu(covece koji je to krs od cipa kad ni Diamond nije mogao da ga izvadi)

S3 je bio kupio Diamond pa je mogao da mu diktira sa kojim cipovima ce raditi karte (tj. tada je odluka o cipovima vec bila Diamondu izvan ruku).
S3 je tada pravio cipove, a hteo je da bude kao ATI/Matrox, pa da sam i pravi kompletne karte - i zato je kupio Diamonda kao kvalitetnog priozvodjaca. Tako je bio uradio i 3dfx kupivsi STB.

Znam, sa tom razlikom sto je S3 uvideo da sa svojim Savage-om nemoze ni da se priblizi nVidiji,3Dfx-u i ATi-ju i Matroxu(u manjoj meri),pa su mislili da ce se izvaditi time sto ce da kupe Diamonda i da ga preorjentisu na proizvodnju iskljucivo Savage kartica,a znamo kako se to zavrsilo,a sto se tice 3Dfx-a kod njega je bila u pitanju cista halapljivost jer su sa Voodoo 2 cipom bili ubedljivo broj 1 na trzistu gaming kartica(narocito u SLI modu),pa im je bilo malo da zaradjuju "samo" na prodaji cipova proizvodjacima kartica,nego su hteli da kompletno zatvore krug(zvanicni izgovor je bio da se oni toliko brinu za krajnje korisnike da im je bila najvaznija kontrola kvaliteta -kao da su njihove STB kartice bile kvalitetnije od Diamonda,Creativa i ostalih tadasnjih vrhunskih proizvodjaca),ali su podcenili nVidiju i njen TNT 2 cip,koja je stvarno bila zver od kartice u poredjenju sa Voodoo 3 2000/3000/100Velocity gamom kartica,koje nisu imale 32-bitnu paletu u igrama (uz bedan i malodusan izgovor da su i oni to mogli da omoguce na Voodoo 3 karticama,ali da je to nepotrebno u igrama i da to nikada nece zaziveti),max. texture od 256x256 i kojima je AGP sluzio cisto za ukras to jest za marketing kako i 3Dfx ima AGP kartice(ako se secas ama bas nikakve razlike u performansama nije bilo izmedju Voodoo 2000 u PCI i AGP varijante)

ma graficke i ajde,ja bi voleo da se pojave nove zvucne,dosta mi stoji ovaj mx500 u masini ostale proizvodjace ne podnosim pogotovo Creative.

Moja prva 3d kartica: diamond stealth s220 Rendition Verite 2100 cip. Ufff... prodju me i dan danas zmarci kad pomislim na tu karticu. 🙂 Mnogo dobra 🙂

Mali HoBiT je napisao(la):
ma graficke i ajde,ja bi voleo da se pojave nove zvucne,dosta mi stoji ovaj mx500 u masini ostale proizvodjace ne podnosim pogotovo Creative.

'oćeš da se kladimo da i ako se pojave, koristiće VIA Envy ili neki sličan čipset? Ljudi, svatite, Diamond je mrtav, to što će neki "Best Data" da lepi nalepnicu "Diamond Multimedia" na neke GunGangSan kartice, ne mora ništa da znači.

Pa ni ATI više ne proizvodi svoje kartice, a kamo li će jedan Best Data?

Moja prva "3D" kartica bila je Diamond Viper 330 (par puta sam je [pro]davao, i uvek se vraćala kod mene 🙂 ), imam i jedan eksterni Diamond Supra 33.6 modem koji iz principa neću da prodam, i baš zato mi smeta ovakvo skrnavljenje imena.

Evo jedne slike za malo podsecanje. U pitanju je moj prvi Diamond.
On, inace, i dan danas (a proslo je 7 godina) savrseno radi kod caleta u racunaru.
Sledeci (V330) je bio OEM.

Nazad
Vrh Dno