Šta je novo?

GTX465 povremeni problem....

teletabis

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
649
Imam GTX465 Twin Frozer koji s vremena na vreme neće da se probudi. Desilo se do sada par puta da prilikom uključenja računara dobijem beep od bios-a da nema video karte, ali kad izvadim je iz mašine na neko vreme i ponovo vratim sve postane ok.

Jel se neko sretao ovakvim problemom?

Koje napajanje imas? Tvoja graficka, ili si je nedavno uzeo na oglasima? :D
Da li si nesto od komponenti menjao u skorije vreme?

Navedi konfiguraciju ili popuni "moja masina"

Za početak očisti malo slot četkicom, zatim grafa možda ne leži dobro - proveri da li se nakrivi kad je zašarafiš za kućište, konektor za napajanje ne leži dobro... ili nešto je pri izdisaju napajanje, ploče, grafa?...

Ma grafika je 158% samo ne znam zašto i šta da joj radim...

Nema prašine i leži sasvim dobro dok ga napaja Cooler Master 620w

Biće da se nakon svih godina korišćenja i njoj došlo vreme da se zameni pasta na kuleru, jedino skinuti ovaj kuler pa ga vratiti nazad.... uff.
Problem nastaje kada se nakon intenzivnog rada grafike računar isključi, što ne daje vremena da se lepo ohladi grafika jer joj je kuler stalno na 40% (negde oko 1800rpm)... sada gadjam prvu sledeću vrednost koja daje prihvatiljiv nivo buke. Najverovatnije 55% ali da prvo prodje sve probe i testove ova moja teorija :)

Пробај да ставиш најновији биос за плочу,јер сам налетао на такве проблеме да плоча и графичка раде дуго времена без проблема и онда из неког непознатог разлога деси се да укључиш рачунар и деси се све оно што си ти описао,могуће је да картица прави проблеме а и напајање није искључено а можда обе компоненте праве проблеме.Када је електроника у питању све је могуће.

Nazad
Vrh Dno