Šta je novo?

GTX280 ili GTX285 ?

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, u mogucnosti sam da na svoju GTX260 doplatim
15e i uzmem xfx GTX280 sa Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus kulerom,
ili 25-30e i uzmem Gainward GTX285 sa 10-ak mjeseci garancije.
280-ka nije u garanciji ali covjek kaze da je stara oko godinu dana i da nikad nije klokovana. To mi malo cudno zvuci, jer ko je jos spreman dati ~40e na kuler samo iz razloga sto je, citiram: "pri igranju gta IV puno se grijala"... Btw, dobio sam i sliku kartice sa ostatkom racunara, i nikako me ne uvjerava u to da cijela masina nije klokovana...

Sta vi mislite o ponudi, i na sta bi ste prije isli? Nemam para da idem na neki bolji upgrade, ovo mi je sad tako izletilo, pa bih volio cuti i misljenje drugih koliko je isplativo i dobro.

U zavisnosti od toga koju 260ku imas, prodas je za 90-100e i nadjes neku polovnu GTX460 sa jos nesto preostale garancije za 130-140e za koliko se neke i prodaju.

Inace to da li je ta 280ka klokovana ili ne nema nesto veze. Ako je kartica u fabrickom stanju, u smislu da nista na njoj nije reparirano i jos je na njoj AC hladjenje, ja svakako njoj dajem prednost uz doplatu od 15e.

A jel tvoj GTX260 ima gar?
Sam taj cooler na GTX 280 je extra. Ja imam AC Twin turbo pro na 5850 i nije tu zbog kloka nego zbog tisine. A i ako je kartica klokovana sta ima veze? Bar je ispitana da moze i vece napore da podnese.:)
Mada u ovom slucaju ja bih birao onu sa garancijom.

ta prica da je dao tolike pare za kuler a da nije klokovo grafu mi nesto ne pije vodu.

najbolje sacekaj kad skupis pare za nesto bolje (460) ovako neces nesto preterano osetiti pomeraj napred ;)

AC xtreme na njoj i nikad klokovana. :D

Jos jedna stvar, kad se zalepe hlanjaci za memorijske cipove i naponsku onim AC lepkom, ode garancija - aka nema vise skidanja. ;)

Uzmi 285 pre, ali kao sto rece OCz, prodaj i kupi neki GTX 460 model.

Jos jedna stvar, kad se zalepe hlanjaci za memorijske cipove i naponsku onim AC lepkom, ode garancija - aka nema vise skidanja. ;)

Ja sam skidao sa 5750, one hladnjake male sto se dobiju uz Accelero L2 Pro, mogu da se skinu, sad ne znam dal je to to na sta mislis.

U zavisnosti od toga koju 260ku imas, prodas je za 90-100e i nadjes neku polovnu GTX460 sa jos nesto preostale garancije za 130-140e za koliko se neke i prodaju.
Imam musteriju za svoju kartu i mogu bez problema dobiti >100e za nju. Problem je sto sam sa druge strane Drine, te je sutuacija sa karticama koje su >GTX 2xx ovdje malo drugacija, i teze ih je dobiti po cijenama koje navodite...
Sad su mi na dohvat ruke gore navedene 2 karte, pa najvise pitam iz tog razloga.
Drugo, za nesto tipa 560/460GTX bi se morao protegnuti malo vise, te mi nije sad budzetski dostizno.
Ovo sto sam naveo je ono za sto bih mogao doplatiti, za sve preko toga nisam spreman, pa samo zelim cuti vrijedi li cimanja i riskiranja? Razumijem da je puno bolje da skupim jos malo pa uzmem nesto novije, ali vjerujem da ce takva dilema uvjek postijati, i uvjek ce biti "dodaj ili sacekaj jos malo" :)
Hvala u svakom slicaju i za ovo, a volio bih cuti jos koje misljenje dali i koji da uzmem i zasto.

Nema smisla menjati GTX 260 za bilo koju GTX 200 karticu.
Najmanje o čemu bi trebao da razmišljaš je neki GTX 560. Ali tu bi već trebao da razmišljaš i o novom procesoru.

Ako si baš osuđen na te dve kartice, ja bih izbegaao GTX280. Suviše je rizično kupovati je.
Sa druge strane GTX285 je OK ali je zato cena (+25-30€) previsoka za doplatu.

Najmanje o čemu bi trebao da razmišljaš je neki GTX 560. Ali tu bi već trebao da razmišljaš i o novom procesoru.

Ako si baš osuđen na te dve kartice, ja bih izbegaao GTX280. Suviše je rizično kupovati je.
E pa bas zbog toga sam otvorio temu, jer sam u dilemi, htio sam samo da vidim jeli isplativ pomak i prelazak na drugu GTX 2xx, a sto se tice ozbiljnijeg upgrade-a, tu se ona mijenja pola konfiguracije, i za to sad sigurno nisam spreman.

+1
Ja tu nista ne bih menjao, ima tu dosta cimanja za malo poboljsanje u performansama (nemoj da mislis ni na GTX460 jer neces nista bitno da dobijes prelaskom na nju, tj izgubices 40ak evra )

Zasto ne pije vodu da ako stavis neko valjano hladjenje kartica mora 100% da bude klokovana? Ja imam Artic Cooling hladjenje na grafici, i nikad nisam klokovao karticu. Zeleo sam niske radne temperature i perfektnu tisinu.

Ako mozes da prodas svoju grafu za >100e onda tako i uradi pa uzmi recimo ATI 5850,6850 ili GTX560 ispod toga nishta jer neces videti skoro nikakvu razliku u performansama u odnosu na tvoju GTX260.

Moja GTX 285 se skoro uopste ne greje na GTA IV, pa ne verujem ni da se 280-ca strasno mnogo greje. Slicno je i za buku, tj. nema je.
Rekao bih da te je iz nekog razloga tu slagao.

Naravno da se isplati,ali za ovu prvu znaci gtx280..mislim samo 15e doplate za kartu koja je u svemu dominantnija,vise bita,vise memorije i vise sp-a,super je to za te pare i jos dobijes non refentni kuler...

Odluka je pala, spustio sam na 20e GTX285 i sutra stize. Ono sa GTX280 mi je nesto "smrdilo" jer mi se vec 2 dana ne javlja covjek, a od pocetka mi je bila sumnjiva ta prodaja... Sa GTX285 dobijam skoro godinu dana, i to mi je najvise prevagnulo.
@kexkex: znam ja to, ali za 5850 bi mi trebalo najmanje 60-70e, situacija ovdje kod nas je malo drugacija po pitanju cijena, a koliko sam ja gledao razlika izmedju 260 i 285 je ~30%.
Ja sam zadovoljan "kupovinom" i mislim da cu biti miran najmanje koliko je jos garancije preostalo.

Poslednja izmena:
Ja bi ti dao jos jedan savet pre nego se zamenis,posto su mi podosta tih karti prosle kroz ruke...znaci prvo i osnovno za tog gainwarda je da pogledas kad je kupljena karta? A zasto ovo kazem? Iz razloga sto je mozda reparirana i ima 12meseci garancije ,znaci obavezno pogledaj kada je karta kupljena i dal je full pakovanje ili bulk..

Poslednja izmena:

Pa dobro i ja imam AC hladjenje na 4870x2 i nikad je nisam klokovao, uzeo sam je pre svega zbog temperature i tisine...

P1010475.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam samo kako ti se isplatilo...sve skupa kad se to izracuna sa tim kulerom izadje boga oca,mnogo je isplativije uzeti neku noviju kartu :p

Pa ja tada kad sam uzimao, nije bilo novije karte... :)

Ja bi ti dao jos jedan savet pre nego se zamenis,posto su mi podosta tih karti prosle kroz ruke...znaci prvo i osnovno za tog gainwarda je da pogledas kad je kupljena karta? A zasto ovo kazem? Iz razloga sto je mozda reparirana i ima 12meseci garancije ,znaci obavezno pogledaj kada je karta kupljena i dal je full pakovanje ili bulk..

Evo upravo sam raspakovao kartu, izgleda mi kao nova, jedva se vide tragov prasine, a ima 36 mj. garancije (ostalo je jos 11), to sam odmah pitao covjeka, nije reparirana...

Nazad
Vrh Dno