Šta je novo?

GTX 780 lightning vs GTX 970

ele

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K FUMA 2
Matična ploča
GIGABYTE Z390 AOURUS PRO
RAM
32GB 3600MHz
GPU
RTX 3080
Storage
2TB
PSU
750W
Kućište
SHINOBY
Monitor
ALIENWARE AW2521H 360hz
Miš & tastatura
Mionix Avior 7000
Ostale periferije
Razer ostalo
Mobilni telefon
S21 ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

Koja je po vama bolja od ove 2? Imam ponudu da uzmem 780 po dobroj ceni, pa me zanima koja je bolja za full hd gaming. Idealno bi bilo ko je imao obe karte da mi kaze. Znam da je 970 bolja od 780 ali ova lighting edicija je ubica.

Ja sam imao EVGA 780 karticu, pa sam posle uzeo gtx 980.
Imas u GeForce GTX 780 Thread dosta testova i slicnih stvari, pa pogledaj.
U sustini, glavna prednost 970 karte je 4GB memorije, i sigurno ce vrlo brzo trebati i u full HD gamingu toliko memorije.
Sto se tice performansi, kartice su vrlo slicne po jacini, s tim da je u novijim naslovima 970 nesto bolja i jaca, a i podrska kroz drajvere za nove igre, je sigurno bolja za 970.
Kad se sve uzme u obzir, ja bih definitivno pre izabrao gtx 970, ako nije mnogo skuplja od te 780 Lightning.
Ovo sve gore receno vazi, samo ako je u pitanju neka custom verzija gtx 970 karte.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na poslu sam pa sam u guzvi bio. Ono sto mi se svidja kod 780 lightning verzije je sto je po default jaca od obicne za nekih 10% jos kad se OC mozda cak i 20%. Imam lika koji ima 780 lightning sli pa bi dao obe po dosta povoljnoj ceni. Odlucio bih se da uzmem ukoliko je ~ 970.

narocito je besmislen SLI 3gb haj performans karti,za te pare (a tesko te moze izaci ispod 450e) moze da se izdzemuje 290(x) CF koji je daleko potentniji kombo,narocito u visim rezolucijama i VSR-u.

Zasto mislis da je besmislen? U kojim visim rezolucijama kada sam napisao da se radi o fullhd gamingu doduše na 144hz. Ne zanimaju me amd karte otud i pitanje između ove 2 zelene. :)

Poslednja izmena:
Cekaj,
pa ti imas vec ovu 970, pa hoces da menjas za taj 780SLi ?
Taj SLI je sigurno jaci od single 970, za sigurno minimum 50%.
Ali, vec je receno, 3GB memorije na toj grafi, jednostavno je glavni problem, pogotovo za taj SLI setup.
Podrska kroz drajvere za nove igre za 780 seriju je sigurno losija od 970, a pogotovu kada imas te dve "stare" 780 karte u SLI.
Znaci, sto se tice surovih performansi, 780SLI razbija, ali ce sledece godine, sigurno biti pitanje koliko ce moci da se iskoristi takva snaga.
Za jurenje "144hz gaming", treba bas dosta love, i neki bas jak SLI, recimo, minimalno 970SLI, a po meni, cak i neki 980SLI.
Recimo, taj proc i5 4670K @4.2 GHz, ne moze da se izbori sa 780SLI, kao neki I7 sa Hyper-threading tehnologijom i tako dalje.....
Tako da, mozda je bolje da se ide na neki 970SLI, sad ce jos malo da stignu nove grafe, pa ce sigurno biti dosta polovnih 970 karti po povoljnoj ceni....
Iskreno da ti kazem,
je to ne bih uzimao nikako, u sustini, ako nisi imao nikad SLI konfiguraciju, mozes imati bas odredjene probleme, jer, nije SLI takva stvar, samo ubacis u kuciste i vozis, ima tu dosta "*******cije" postaviti to da radi kako treba itd....

Poslednja izmena:
cak i to pola giga korisne i pola giga beskorisne memorije nisu toliki plus koliki je zapravo podrska tim kartama.prosto je,pucali su kepleru u kolena i to ti ga je to.

Cekaj,
pa ti imas vec ovu 970, pa hoces da menjas za taj 780SLi ?
Taj SLI je sigurno jaci od single 970, za sigurno minimum 50%.
Ali, vec je receno, 3GB memorije na toj grafi, jednostavno je glavni problem, pogotovo za taj SLI setup.
Podrska kroz drajvere za nove igre za 780 seriju je sigurno losija od 970, a pogotovu kada imas te dve "stare" 780 karte u SLI.
Znaci, sto se tice surovih performansi, 780SLI razbija, ali ce sledece godine, sigurno biti pitanje koliko ce moci da se iskoristi takva snaga.
Za jurenje "144hz gaming", treba bas dosta love, i neki bas jak SLI, recimo, minimalno 970SLI, a po meni, cak i neki 980SLI.
Recimo, taj proc i5 4670K @4.2 GHz, ne moze da se izbori sa 780SLI, kao neki I7 sa Hyper-threading tehnologijom i tako dalje.....
Tako da, mozda je bolje da se ide na neki 970SLI, sad ce jos malo da stignu nove grafe, pa ce sigurno biti dosta polovnih 970 karti po povoljnoj ceni....
Iskreno da ti kazem,
je to ne bih uzimao nikako, u sustini, ako nisi imao nikad SLI konfiguraciju, mozes imati bas odredjene probleme, jer, nije SLI takva stvar, samo ubacis u kuciste i vozis, ima tu dosta "*******cije" postaviti to da radi kako treba itd....
Hvala na ovakvom odgovoru druze, poslusacu tvoj savet. Uprovo to mi je bila nedoumica isplatili se taj SLI setup iako znam da bi dobio ozbiljan boost u performansama. I sam sam uvek bio za jednu jacu hi end kartu nego sli, tako i kada dodje nova serija karata tj pascal verovatno ova ide na prodaju a uzima se nesto jace. :)

Vrh Dno