Šta je novo?

GTX 680 SLI Temperature

ericm

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2011
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
10980XE & D15s / 9900K & U12A
Matična ploča
Rampage VI Extreme Encore / Z390 Phantom
RAM
4x16GB TridentZ / 2x16GB TridentZ
GPU
4090 TUF OC / 3080 TUF OC
Storage
990 Pro 2TB / 970 Evo Plus 500GB
Zvuk
Bose Companion 3 / Audioengine A2+
PSU
Dark Power Pro 12 1500W / SF750
Kućište
5000D Airflow / NR200
Monitor
AW3418DW / VP349
Miš & tastatura
Lamzu Thorn & Tofu65 2.0 / Skoll & Leopold FC660C
Ostale periferije
PS5, Steam Deck OLED
Laptop
MBP 14" M3 Pro
Mobilni telefon
S23 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
testirao sam masinu iz potpisa u igrama i nekim testovima pa me buni temp gornje karte koja dostigne 75c dok je donja grafa vise od 10c hladnija.
interesuje me da li je ovo ok jer mi rekose da je 75c neki max za ovu grafu.

izmedju njih je ostavljen razmak, tj. druga karta je u trecem pci-e slotu i postavljen je dodatni vent koji duva tacno izmedju njih.
probacu da povezem monitor na ovu hladniju grafu pa mozda spustim koji stepen...

mogu li da teram ovako ili da nalazim resenje da ih nekako jos ohladim?

Sve je u redu... ja tu nista ne bi dir'o ;) Ukljuci vsync i karte ti nece raditi na max opterecenju i samim tim ce biti dosta hladnije

@turok
pa jesi li ti sada kao malo ljubomoran? :p
samo hocu da cujem jos necije misljenje, nista vise ;)

@Rayko
ajde da ti se i ovde jos jednom zahvalim :)
probacu ipak da im nekako izjednacim temperature ili manuelno podesavati hladjenje jer je do sada bilo automatsko sa nekih ~50% rpm-a...

@ericm
Gubis vreme, normano je da tako rade, ne samo 680 vec i drugi modeli kada su u SLI ;)
Ostavi na auto i nista ne brini. Eventualno vent sa strane, malo da ih ohladi sto ce pre svega uticati na novo buke jer ce ventilatori na kartama samim tim malo da uspore :p

ma da, bio sam spreman na povecanje temperatura pre kupovine ali ne znam koji je max jer sam vidjao razne rezove po netu.
nista nisam oc-ovao pa me buni sto na def-u imam ove temperature.
postavljen je vent koji se nalazi desno od njih i uduvava vazduh tacno izmedju njih dve. ne remeti kulere na grafikama, vrti se na max i podnosljivo se cuje...

kapiram da ce biti jos malko bolja temp kada raskrcim kabl koji sada malo smeta protoku vazduha izmedju njih...

Temeperatura je normalana, ne opterecuj se sa tim :)
Uradi ono sto ti je nas rajko rekao. Kada ukljucis vsync u drajverima na adaptive, karte ce raditi sa tacno onoliko opterecenja koliko je potrebno za 60fps, sto znaci da ce jako cesto raditi sa manjim klokovima, manjim naponom itd, sto je dobar predah za samu kartu tokom igranja neke zahtevne igre, jer koliko god da je zahtevna uvek ima deonica gde ces imati daleko vise od potrebnih 60fps, narocito sa te dve karte u sli ;)

hvala *******i ;), bas cu da probam sa vsync-om kada dodjem sa posla. ovako napamet i ne znam sa sigurnoscu sta je podeseno pa javljam kasnije ako bude promena.

Vidi da imamo u osnovi istu masinu, ploca cpu, tako da je ovo kolegijalna podrska istomisljeniku hehe :D
Inace kada sam pravio sli sa 460 i 570, isto sam ih setovao sa istim razmakom, kada su jedna uz drugu kuciste se pretvori u pakao :d

Vidi da imamo u osnovi istu masinu, ploca cpu, tako da je ovo kolegijalna podrska istomisljeniku hehe :D
Inace kada sam pravio sli sa 460 i 570, isto sam ih setovao sa istim razmakom, kada su jedna uz drugu kuciste se pretvori u pakao :d

kako u kojem kucistu:p ja furao sli referentnih 570-ki na 350/4200 :-devil-:

ericee, ko ti je kriv kad nisi hteo raven-a:p

ne vidim ti masinu u potpisu ali te znam po titanu :D

ovo mi je prvi sli i pravi sam noob :d
uvek sam preferirao jednu karticu iz vrha ponude i ne znam sta mi sad bi :D
kapiram da sam napravio solidan apgrejd za ulozeni kes jer peglam igre i nisam neki kloker...
titan mi je neisplativ, gtx780 nece biti jaci od ove dve tako da je valjda to to...

@turok
ma kakav raven, ne smem ni da pozovem lika kome sam ga prodao jer jos nije uspeo da ga napakuje :p
u njemu bi se tek istopile...

Poslednja izmena:
@ericm
Moja ideja je bila da pravim 680 sli, imao sam jednu gotovo godinu dana, od kad se pojavila, ali nije bilo potrebe za drugom kartom, sve je radilo savrseno sa jednom kartom na 32' Samsung tv :p Taj tv mesto monitora mislim da je bilo nesto najpametnije sto sam napravio kao apgrejd :smoke: hehe
Ovaj titan je uleteo vise iz radoznalosti, sebi da ispunim hir, i neke trenutne dokolice u oporavku posle nekih hirurskih zahvata :p uleteo je ti i jedan Xonar Essence One pa nov pojacalo i neke fensi pionir slusalice hehehe, tako to bude kada covek nije naviko da ga doktori krpe pa ne zna sta ce sa sobom :p

Tako da sam sada primoran da pravim titan sli :D:D:D

Mislim da si napravio odlicnu kupovinu, jedino je mozda bilo bolje da si pazario dve 670, zbog odnosa cene i performasi, jer gotovo da nema razlike izmedju 670 i 680 na istom kloku, a dosta je velika razlika u ceni...

@turok
Kod mene nisu pravile pakao, iz objektivnih razloga u vidu TJ11 hehe :p Neverovatno je koliko je ovo kuciste ogromno, znaci razmisljao sam da se preselim u kuciste na neko vreme :D
Samo znam kako to ume da bude kada se slepe jedna uz drugu a zatvoreno kuciste, znaci horor :p

@ turok
Skonto sam da si nesto permutovao :p

Vidim da nam komponente boravi :p u kucistu istog brenda pa sam pretpostavio da znas o cemu se radi ;)
Taj raven rv-03 sto ga posedujes isto je munja, malo je falilo da ga pazarim ali kada su mi rekli da nije problem da se dobavi tj11 to je prosto bilo jaca od mene :)

Ovaj HAF XM je truba, ali dobro, ima vremena shvatice hehehehe :p:D;)

Poslednja izmena:
i moja prva 680-ka je poprilicno matora i gurala je sve ok dok nisu poceli marketinski trikovi i gluposti sa lagovanjem i malim kasnjenjem u npr. krizi na ultra i max setovanjima itd...
hm, imam jedan led 32'' ali nisam razmisljao da ga nakacim umesto mondze jer je mala razdaljina i bio bi mi sigurno ogroman...

sta znam, mozgao sam sta uzeti kako bih mogao nesmetano da se igram i ipak mi je ovo najisplativije. mozda uzjasem neku gtx790-ku kada padne cena a do tada vozim ovo...

bas mi te zao za taj sli titana, teske su to muke :p:d a o kucistu necu nista da pisem :)...

elem, ukljucih vsync na adaptive, temp su nize ali mi 3DMark 11 pojede oko 4k skora :S:
jooj kad uskoro bude opeklo na +45c bice i kod mene pakao... cak pocinjem i o novom kucistu da razmisljam...

ah, kao da sam znao da ce me napasti SS tabor :p

Poslednja izmena:
To su sasvim normalne temperature, što se toga tiče nemaš ama baš nikakvog razloga da se brineš.

@ ericm
Ne pali se na markove :D Nije ti skor los, niti su slabije performanse, jednostavno si ogranicio broj frejmova na 60, tako da tokom testa ne ide preko tih 60 samim tim rezultat je u skladu sa tim, kapiras :p hehe
Karta daje iste performanse samo vs ne dozvoljava nepotrebno trosenje resursa na vise od 60fps, tako da kata ima dovoljno snage da sa manjim klokovima i manjim naponom izbaci potrebnih 60fps, sto rezultuje manjim zagrevanjem ;)

Kuciste ti je odlicno nego ta ja malo lozim :D ne menjaj to sem ako ne palniras nesto ekstremno poput mene :p Imam ja i HAF ali ne taj xm nego onaj full prvi sto se pojavio na trzistu, zaboravio sam kako se zove :p:D

Poslednja izmena:
ma samog sebe sam zbunio sa frejmovima, odzivom monitora, 3D-a... delio, sabirao, mnozio al' skapirao sam poentu...
instalirao sam ponovo FC3, full hd, sve na max sto moze, ukljucio 3D i gornja grafa nabila 77 a donja 66c :trust::S:
kapiram da je valjda to to sa vazduhom i bolje ne moze... ali sta kada bih uradio neki oc u sred leta :smash:
ah meni je haf skroz ok. imao sam 922rc pa kao turochevog ravena na par dana oko kog sam izginuo i ovaj xm koji mi se na prvi pogled uopste nije svideo ali je full praktican i prelak za sredjivanje... cosmos dvojka jee :eyebrows::beat:

Poslednja izmena:
To su vise nego dobre temperature, budi bez brige i uzivaj :)
Oc mozes slobodno da osines, sve se svodi na podizanej power limita na moguci maksimum i klok pa malo testiranja i tako dok ne dodjes do stabilnih klokova. Nece temperatura previse da ide preko tih vrednosti, mozda 4-5c.

sada kapiram da jesu. malko sam zentara pa gledam da sve bude kako treba ;)
necu ih stedeti u svakom slucaju :D

sram me bilo, ne zahvalih se 'ladno nikome pa se sa zakasnjenjem zahvaljujem svima na savetima i odgovorima :wave:

Eeeeeeee, sad je kasno hehehe :D:D:D

sta cu, tako sam nevaspitan :smackbum:
evo stidim se i bas mi je neprijatno :p

Nazad
Vrh Dno