Šta je novo?

GTX 570 OC-ing

• Začetnik teme Začetnik teme Nencak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nencak

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
159
Iskustva pri OC-u... moja kartica(MSI Twin Frozr II) recimo na 1.013v radi na 859mhz a da bih je pustio na 901mhz moram da dignem voltazu na cak 1.063v sto vec zahteva hladjenje koje zavija na 85%...a kada je dignem na 1.100 stabilno radi samo na 925mhz sto i nije neki uspeh a i nije za neko duze igranje...

MSI pravi najbolje karte na svetu :type:
Uzivaj, jedan si od ponosnih vlasnika.

zasto overklokovati GTX570 na toj masini, ja bih pre cepao taj Q6600 (zapravo morao bi dusu da mu izvadis ne bi li 570 dobio materijala za rad :crash: )
I meni su dometi tu negde za GTX460 bez dizanja voltaze 😀

ja svoju drzim na 900/1800/2250 1.038V
temperatura do 86c, sasvim zadovoljan.

Ja sam drzao na default dok nisam stavio Crysis 2 😀

Nisam nista detaljno isprobavao. Znam da sa def. naponom (0.975v) karta je mogla da ide stabilno do nekih 790MHz na jezgru. Stavio sam 1v i drzim je 850/2150 (core/mem). U Krizi je sve stabilno i kako treba, temp. do max 70-71 @ 70% fan. Probacu mozda kasnije da li mogu ove frekvencije sa nesto malo nizom voltazom posto sam ovo cisto odokativno namestio.

I ja sam je drzao na defaultu do crysis-a...70-tak stepeni fan 62-67% mislim da sam stavio fan na max kada predje 75c ali cim ga upali na 67% ne mrda preko 70c(na 860mhz)
a sto se tice cpu-a nema uskog grla na 3.2ghz,3.6ghz pa cak i na 3.8 sto je najvise stabilno sto sam uspeo...razlika je vrlo mala...dok klokom grafike za 70-80mhz se vidi poboljsanje...
mislim verujem da je q6600 usko grlo na 2.4...ja ga drzim na 3.6 24/7...
P.S OCz ja sam mislio da je meni klok memorije visok, pa nisam hteo da ga diram sa fabrickog(2100) a vidim da je kod tebe jos vise..do koliko je "bezbedno" dizati memoriju??

Ma licno smatram da je sasvim OK ici do nekih 2200-2250MHz da ne bude neko preterivanje. Sto se jezgra tice mnogi drze ~900MHz sto smatram da je neki poveci ako ne i skoro maksimalan OC koji se moze drzati za 24/7.

Ja kod sebe ne forsiram kartu jer zaista ni nemam potebe za vecim taktovima od def. Jedino kao sto rekoh sam podigao malo za Crysis 2 posto ipak ponekad zna da padne FPS na 40tak kada se igra u 1920x1200 na prakticno "max", sto se itekako oseti u odnosu na 60FPS.

aha, hvala...pa meni na 901mhz ide na 76 stepeni u crysis-u ali nisam siguran na koliko su mi bili fanovi...mislim koliko ne volim ni proc da mucim 24/7 toliko ne volim ni fanove koji rade na 4500+rpm...

Kakva su tvoja iskustva sa kombinacijom Q6600 i 570?? Ako mozes postavi neki bench test ( 3DM 06, 11, Ventage, Heaven, metro itd )
Ja mislim da ovu moju GTX460 ovaj CPU jedva prati, skedeci upgrade je sigurno CPU-mobo-ram

3dmarkv.th.png
[/URL][/IMG]

Buuuu, skini bre bios *** i gruni je na 1.2 😛 Zezam se nemoj... Nego mora da moze memorija jos malo gore na toj tvojoj na toj voltazi...

Evo malo sto sam se ja igrao 🙂

*** vecito me *ebe taj tvoj intel za po par poena 😛

Buuuu, skini bre bios *** i gruni je na 1.2 😛 Zezam se nemoj... Nego mora da moze memorija jos malo gore na toj tvojoj na toj voltazi...

Evo malo sto sam se ja igrao 🙂

*** vecito me *ebe taj tvoj intel za po par poena 😛

Pa lepo ti ja kazem da je vreme da promenis profile picture u neku nalik na moju...
Sve kupi Intel vozi...he,he

Poslednja izmena:
Intel fanboy aj idi baci se na klokovanje nocas i onako si neradnik 😛

Inace temperature su malo vece jer drzim ventove na 40% dok proc ili grafa ne udare u 50C 🙂

Poslednja izmena:
Svaka cast!!! al to si dobio samo na grafu, nema veze sa procom, da je 960 clock kod mene dobio bi jos vise 🙂
P.s. .ebe vodeno hladjenje...

Poslednja izmena:
Ja sam drzao na default dok nisam stavio Crysis 2 😀

Nisam nista detaljno isprobavao. Znam da sa def. naponom (0.975v) karta je mogla da ide stabilno do nekih 790MHz na jezgru. Stavio sam 1v i drzim je 850/2150 (core/mem). U Krizi je sve stabilno i kako treba, temp. do max 70-71 @ 70% fan. Probacu mozda kasnije da li mogu ove frekvencije sa nesto malo nizom voltazom posto sam ovo cisto odokativno namestio.

Nije valjda da sa tvojom kartom bez oc-a, nemas igriv frame rate ?

Verujem da je imao i vise nego igriv fps nego nove igre bude zelju za novim klokovima, uvek je tako bilo 😛

Svaka cast!!! al to si dobio samo na grafu, nema veze sa procom, da je 960 clock kod mene dobio bi jos vise 🙂
P.s. .ebe vodeno hladjenje...

Pa da, to jeste, drzao proc na 3.6 ili 4.4ghz dodje na isto, mislim nekih 100 poena je razlika na proc, i jos nekih 100 razlike izmedju 2.0ghz i 3.0ghz na north bridge... A nekih 500 peona je na grafu... i tako 😛 kad budem dosao sa posla probacu jos malo da joj dignem voltazu pa da vidim dokle ce ici, mada Nikolas61 je dokazao da iz Palita moze bas dosta da se izvuce 🙂

Poslednja izmena:
Nije valjda da sa tvojom kartom bez oc-a, nemas igriv frame rate ?

Pa sve zavisi sta je kome igrivo tj. kakav ko ima neki standard. Ipak je veca rezolucija u pitanju (1920x1200, to je vece od full HD) + extreme podesavanja i FPS u nekoj spoljasnjoj akciji padne na ~40 sto se itekako oseti u odnosu na 60. Takodje ne mogu bas lepo i precizno da igram ako igra ne radi skoro savrseno tecno. Mali OC popravlja malo situaciju, mada ovi najnoviji beta drajveri su najvise doprineli sa kojima igra radi primetno tecnije dok je ocitavanje FPS jako slicno kao i sa proslim. Steta jedino sto sam vec pre par dana obrnuo igru, evo sada igram jos jednom cisto "da utvrdim" 🙂

Tacno tako..padne u odredjenim momentima na 40-tak frame-ova a to se da primetiti...ali mi smo gameri, nasa je obaveza da budemo cepidlake 😀...generalno igra radi odlicno i bez kloka grafike...pre ove imao sam gtx285,pre nje 260 itd..mogu reci da je ovo prva grafika na kojoj odvrnes sve na max i ono zaista radi...

Pa zar uspeva da ti padne na 40tak u 1680 x 1050 (moguce je da te u toj rezoluciji cak i CPU malcice koci) ? Probaj 270.51 drajver ako vec nisi, kao sto rekoh kod mene radi osetno tecnije sa njime.

nisam jos probao...a igram u full hd-u(TV)...sad cu da skinem driver pa javljam...

bolje radi.. cak i u 3dmarku skoruje za 20-30 vise..

Nazad
Vrh Dno