Šta je novo?

GTX 560Ti

milos87sd

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
170
Ljudi šta preporučujete da se uzme?

Gigabyte GTX 560Ti GV-N560OC-1GI ili
Gainward GTX 560Ti 1024MB "Golden Sample"?

recite mi i koje je napajanje neophodno za to čudo.
dvoumim se između te 2 kartice jer su cenom sada primamljivije nego gtx460.....pozdrav

@milos87sd

Pazi neke gigabyte kartice 560 (S)OC imaju probleme sa gašenjem ekrana, barem tako kažu na gigabyte forumu. Izgleda da je do BIOS-a.

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,4292.0.html

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,4493.0.html

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,4522.0.html

Ja sam hteo da uzmem 560icu, ali nisam hteo da da doplaćujem 50e između 460 i 560ice,pa sam uzeo GV-460OC-1D. Naravno bolja je 560ica.

BTW, kao što reče Playboy, ja sam moju karticu bez problema roknuo na 900/1800 GPU, 2100 RAM na 1,087V ;) Radi za sve pare :)

Poslednja izmena:
Ljudi šta preporučujete da se uzme?

Gigabyte GTX 560Ti GV-N560OC-1GI ili
Gainward GTX 560Ti 1024MB "Golden Sample"?

recite mi i koje je napajanje neophodno za to čudo.
dvoumim se između te 2 kartice jer su cenom sada primamljivije nego gtx460.....pozdrav

Razlika izmedjuj te dve karte bi trebala da bude minimalna jer su obe OC slicnih specifikacija. Mozda bih blagu prednost dao GA karti samo iz razloga sto se gainward iskvario u zadnje dve godine.
Sto se napajanja tice, ja ne bih isao ispod nekog brendiranog napajanja koje ima bar 45-50A na 12V rejlovima. Neki Cm M(ne silent), Chief, Cors su preporuka...

Razlika izmedjuj te dve karte bi trebala da bude minimalna jer su obe OC slicnih specifikacija. Mozda bih blagu prednost dao GA karti samo iz razloga sto se gainward iskvario u zadnje dve godine.
Sto se napajanja tice, ja ne bih isao ispod nekog brendiranog napajanja koje ima bar 45-50A na 12V rejlovima. Neki Cm M(ne silent), Chief, Cors su preporuka...

Gainward GTX460 GS i GLH su sjajne kartice malih dimezija, jednostavne, kvalitetne, solidno ohladjenje, tihe...nema greske s gainwardom u prici GTX4xx...
Ali ako se decko vec dvoumi neka uzme MSI HAWK skuplja je 1000din

hvala na savetima ljudi.

ja jesam bio do pre 15ak dana odlučio čvrsto da, čim mi stigne keš, pazarim gejnvorda 460 GS-GLH (jer niko do sad na forumima šriom sveta nije našao zamerku za tu grafu a fabrički je bolje klokovana od Hawka) ali sada, kad je stigla parica, stigle su i nove ponude i to 560Ti, pa me sad opet baca u bedak...želja mi je da današnje igre (npr GTA4) u fullu razvijaju minimum 35+ fps na mojoj 19ici (1280*1024)...eto.

stvar je u tome što ja ne znam da klokujem karticu niti sam bilo šta u životu klokovao, da budem iskren a ne znam koliko mi je pametno da počinjem sa tim iako želim da malo poboljšam performanse svog računara. možda je mali oftopik ali da li je za moj cpu e6550 dovoljan box hladnjak na njemu ili ne ako želim da ga malo klokujem? kako se klokuju grafičke? na šta tu sve treba obratiti pažnju? znam da je prioritet stabilno i kvalitetno napajanje, ali šta još?

pozdrav!!

hvala na savetima ljudi.

ja jesam bio do pre 15ak dana odlučio čvrsto da, čim mi stigne keš, pazarim gejnvorda 460 GS-GLH (jer niko do sad na forumima šriom sveta nije našao zamerku za tu grafu a fabrički je bolje klokovana od Hawka) ali sada, kad je stigla parica, stigle su i nove ponude i to 560Ti, pa me sad opet baca u bedak...želja mi je da današnje igre (npr GTA4) u fullu razvijaju minimum 35+ fps na mojoj 19ici (1280*1024)...eto.

stvar je u tome što ja ne znam da klokujem karticu niti sam bilo šta u životu klokovao, da budem iskren a ne znam koliko mi je pametno da počinjem sa tim iako želim da malo poboljšam performanse svog računara. možda je mali oftopik ali da li je za moj cpu e6550 dovoljan box hladnjak na njemu ili ne ako želim da ga malo klokujem? kako se klokuju grafičke? na šta tu sve treba obratiti pažnju? znam da je prioritet stabilno i kvalitetno napajanje, ali šta još?

pozdrav!!

Za tu graficku kartu ce ti svakako trebati krsteno napajanje kao sto sam ti rekao u proslom postu. Reci ti nama sta vec imas od napajanja pa cemo te posavetovati da li ttreba da se menja ili ne. Sobzirom da hoces 30+ fps u 12x10 rezoluciji ne bi predstavljao problem procesor, ali bi to islo jos bolje kada bi negde na oglasima uzeo neko polovno a dobro hladjenje pa da nasviras taj CPU jer od boxa nema neke velike vajde za dobrim OC-om...
E sad opet ne znam kakve ce ti biti OC mogucnosti jer imas 4x1 Gb na 800MHz mada ne verujem da ce to praviti veliki problem.

Miloše sine, neće tebi da radi ni 4 od 460ice ako ne promeniš CPU. Pogledaj temu o low usage nvidia problemu, a što se napajanja tiče, minimum neko od 550W ako planiraš upgrade CPU-a.

eto ti ga sad...kako to da mi cpu ne valja kad je Core2Duo? :) ploča mi je 775 socket a tih procesora na tržištu više, da kažemo, nema. jedini procesor kojeg ima jeste Core2Quad Q9400 koji košta 165€ i taj procesor je mator, kao i ovaj moj. keša nemam, zato se opredeljujem samo za upgrade grafičke kartice i napajanja. druga bi priča bila kad bi bilo više kinte ;) ne verujem da mi je CPU loš iz razloga što je moguće klokovati ga čak na 2.8GHz po jezgru, što bi meni bilo sasvim dovoljno s obzirom da sada radi na 2.33GHz (a i više od toga, čini mi se, ne može jer je FSB limit valjda na 400)...

Poslednja izmena od urednika:
Ta grafika je gladna procesorkse snage, bez 3.4-3.6Ghz nema potrebe ni da je ubacuješ. Jesto bzvz, ali bolje da ti kažem, nego posle da se smoriš i pitaš "što mi secka". Evo teme, pa uostalom i sam pogledaj... http://forum.benchmark.rs/showthrea...m-sa-drajverima-SPLIT-iz-nVidia-drajveri-teme

Plus, što postji nešto što se zove low gpu usage, što se obično javlja na AMD i Intel 775 platformi. Može da se javi, ali ne mora, ali svakako tebi je cpu preslab za tu grafu i da klokneš na 2.8, a kamoli na 2.33GHz.

pa dobro, mogu da se pomirim sa tim da mi GTA4 i Black Ops koji su na tržištu jedini žderači CPU-a, rade ne baš u fulu. :D stojim ja iza toga koliko para toliko muzike ali eto i na 3 gigaherca bih možda popeo brzinu CPU-a jer se plašim da ako to uradim malo jače od 3, ostade ja bez CPU... :)

Vrh Dno