Šta je novo?

GTX 550 Ti, driver crash,bsod,ffox,itd, ima li resenja?

rmb

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
619
Posedujem geinward gtx 550ti, 1gb ddr5 koja me polako dovodi do krajnjih granica strpljenja, sa ishodistem hvatanja za chekic :mad:
Prvo sta se dogadjalo su povremeno pucanje drajvera (windows kernel mode driver, version xxxxx stoped....) u windowsu, takodje firefox puca bar 10 puta na dan. Searchovo sam problem, probao sve i svasta od kojih su: svi moguci drajveri, settings podesavanja (max performance itd), gashenje neke funkcije u win registry-u,afterburner fan speed na 70%-100%, menjanje napajanja sa napajanjem koje daje 36amp na 12v grani. Od kada sam promenuo napajanje, jedina pozitivna stvar koja se desila jeste ta da je bsod postao reeeetka pojava, sa druge strane drajver i dalje kreshuje, firefox i dalje kreshuje (cak i pored iskljucivanja hardware accelerationa u opcijama). Karticu sam takodje otvarao, menjao pastu. Ubedjen sam da je ispravna, gledam dosta ljudi se zali na neke serije gtx ti kartica. Jel ima neko ideju sta pokusati, neko resenje mozda postoji? Takodje i da napomenem, prilikom instalacije drajvera, iskljucujem sve osim nvidia driver i physX. Svaka sugestija dobro dosla, unapred hvala :)

Da dodam, trenutno sam na 267.59 drajverima, osim njih koristio sam i 314.22,334.67, manje vise je isto, nema razlike.

Da bi isključio sve moguće softverske probleme ili odradi svež windows ili ga istestiraj na linuxu par dana, pa u zavisnosti od toga će da vidimo šta dalje

Pre neki dan instalirao svez win 7 64bit, problem i dalje tu. Linux nisam bash skolov'a :)

Onda je problem do grafe. :)

Problem sam reshio, spustio sam gpu/mem clock za ~10% u afterburneru, od tad ni jedan problem,sve radi. Mozda nekom pomogne da proba to.

Meni je pri overkloku sistema bacao bsod i pucanje grafickog drivera , kad sam vidio koji dio otkazuje na bsod , bumpovanje voltaze na south bridge mi je rijesio problem ...

Nazad
Vrh Dno