Šta je novo?

Gtx 460 vs gtx 560

sebekkg

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 6600k, cm hyper 212
Matična ploča
Z170 hd3
RAM
16gb ddr3
GPU
Msi 1060 6GB
Storage
20 TB
Zvuk
On board
PSU
Tt 730
Kućište
Nzxt
Monitor
2x hp 24
Miš & tastatura
Logitech g710+, mx master 3
Laptop
Elitebook
Zdravo ljudi, interesuje me sta mi je bolje za moju konfiguraciju koju imam u profilu, kuciste mi je neko obicno linkword, i sad planiram ove nedelje da uzmem napajanje 550 chiftec. Verovatno je dovoljno i za 460 i 560, ali ne znam da li mi stvarno toliko vredi doplatiti da uzmem 560, umesto 460. valja se naci neka polovna do 140-150e.

Sta mislite, da nece biti prevelika za kuciste i sl, i da li cu morati da dodajem neki kuler, ili stalno otvorena strana kucista?

ma znam i ja, ali ne znam koju da uzmem, koja je dobra, jer ima od 210 e pa naaaaa viseeee, a ne znam koja je dobra/kvalitetna a da je od nekih jeftinijih revizija? Znam da je msi dobra ali eto.

MSI Cyclone i Hawks su vrhunske varijante GTX460 modela. Fenomenalno hladjenje i sjajne OC mogucnosti.

Ako drzis taj Q8300 na defaultu, onda je on slab i za jednu i za drugu kartu. Za GTX 560 ti treba klok bar na nekih 3.8ghz da bi je pratio. Za GTX 460 bi trebalo da bude sve ok i na manjem kloku. Uglavnom prije bih ti preporucio GTX 460 uz tvoju trenutnu konfiguraciju, ili neki AMD, recimo 6850 su odlicne karte.

@ maverick sta mislis da ce moci komotno da se klokuje procesor, kad ubacim ovo napajanje, nece biti resetovanja i jebada, onda cu da vidim da ga klokujem uz vasu pomoc.

Ne igra ti tu napajanje neku veliku ulogu. Nisam siguran da ces moci da naguras 3.8ghz ili cak i manje, a i ploca ti nije bas za neki extreman overklok. Probaj makar do jedno 3 ili 3.2ghz i ubacis recimo 6850. Ja bih prije isao na tako neku kombinaciju. 6850 je odlicna graficka i mislim da bi uz neki OC tvog procesora na ~3.2ghz sasvim fino radila na toj masini. Taj chieftec 550w bi fino tu radio posao, jer ona nije veliki potrosac, a ni OC procesora ne bi bio nesto ogroman. Vidim da imas 19 incni monitor, pa i to je dodatni razlog zasto ti ne treba nista jace od 6850. Ako bas hoces nvidiu, onda GTX 460, ali mislim da za nju minimum treba neki Quad na 3.5-3.6ghz da bi imao full performanse. Ne znam da li ces to moci da naguras sa tim procesorom i plocom...

Uglavnom, da rezimiram ovako ukratko:
Q8300 oc na nekih 3-3.2ghz i 6850 uz taj 19-incni monitor i chieftec 550w koji planiras da kupis, po mom misljenju najbolja kombinacija za tebe. Cak ce i tu da ima viska, jer 6850 je sasvim jaka karta, a ti igras na maloj rezoluciji sa tim monitorom :).

@ maverick sta mislis da ce moci komotno da se klokuje procesor, kad ubacim ovo napajanje, nece biti resetovanja i jebada, onda cu da vidim da ga klokujem uz vasu pomoc.
Ovako:
1. Sa tom maticnom neces nikad da kloknes procesor aman ni 1MHz (FSB je zakljucan na 333MHz)
2. Taj procesor ti je dovoljan za svaku grafiku ( to da treba da radi na 3,8GHz vazi ali samo u rezolucijama manjim od 1440X900, a verujem da neces da ih koristis)
3. Kad igras igre stavi rezoluciju 1920X1080 i neces da imas problema sa tih 2,5GHz (ako nemas odgovarajuci monitor bolje cuvaj razliku u parama za njega)
4. Da na toj masini ce savrseno normalno da radi obican GTX460 sa 768mb (nemas nikakvu potrebu za jacom)
5. Posle 8600GT ima da progledas i sa GTS450 od 8500din a ne duplo skupljom kartom.
6. Ako budes dodavao ram na tu plocu pazi jer mora da bude Single sided (jednostrani, ali ne u tom smislu vec u nacinu komunikacije sa cipsetom)

Za tvoj CPU i 1440x900 rezoluciju, neki dobar GTX460 1GB je više nego dovoljan, verovatno bi i GTS450 odlično odradio posao... Doplata za GTX560Ti bi u tvojoj konfiguraciji bilo čisto bacanje para i bolje ih čuvaj za kasniji upgrade...

a sta mislite koju plocu da uzmem da bi bilo bolje i kolika je doplata za istu, moja je stara 3-5 meseci, ne znam tacno. Koja je memorija sto je jedan forumas predlozio, jel moze neka hyperX na 1066?

a kad bude bilo para uzecu bq 2420 hdbl, ali o tom potom.

Problem je sto nema maticnih za 775, meni je ASUS maticna na kojoj je CPU radio na 470MHz FSB postala nestabilna i sad nemam nikakav izbor za 775 platformu. Sve modele sa P43 cipsetom preskoci jer su uzasno bagoviti i razocaravaju sto se tice klokovanja (probao sam ASUS P5QL i Gigabyte P43 ES3) a kvalitetnije ploce mogu samo u BGu da se nadju i to za paprene cene (kostaju vise nego kvalitetne ploce za najjnovije platforme, ko ce bre da da 150e za neku staru plocu koja je i pre 2 godine kostala isto) Slepaj se sa tom plocom dok ne promenis celu masinu, a sa novom grafikom na visokoj rezoluciji nece da ima nikakve veze)

pa nista meni jedino preostaje, da dam tamo gde sam kupio kod drugara, proc i plocu i ram i da uzmem i5, neku plocu solidnu, i onda ce moci, samo ne znam kolika ce biti doplata, to me brine, plocu sam platio koliko se secam oko 7, procesor 13-14, ram 2800(xyperX 1066), a imam 1gb ocz military. sta mislis?

Poslednja izmena:
Koliko god, samo zameni ako je drugar raspolozen za takvu *******ciju. Ukopao si se u startu sa tom platformom. Sada vadi vruc krompir iz vatre.

daj onda neke predloge za proc i plocu, da nije nesto skupo, da je ploca do nekih 110e max, a proc 170-180.

Imas 3 opcije:
1. i najbolja je batali sve to kupi graficku i kad dodje vreme menjaj celu platformu tj prodaj to (za jedno godinu dana)
2. Trazi po oglasima dobru polovnu 775 plocu (da ima bar P45 cipset). Provereno mozes da nadjes dobru plocu za manje od 100e u KGu (kad sam ja nasao u KVu onda znaj da mozes i ti tamo a da ne pominjem BG)
3. Najgora opcija tj menjanje cele platforme, ima da puknes lovu za masinu slicne brzine stim sto ces da imas prostora za OC (ovo uvek ostaje kao zadnja opcija koju mozes da odradis kad hoces jer svako ce da pristane na dill kad ti odkine dobar deo kolaca od cene;) )
Ja tu stvarno ne bih nista dirao, nastavi kao sto si i hteo kupi dobru grafiku pa monitor a za ostalo kad oddje vreme.( Q8300 je dobar CPU )

ako znas nekog za procu 775, daj mi link na pm., a jos da ima neko da oce da kupi moju

ovde na forumu nista nemam , prati oglase...evo uradi kao ja tj. idi u neki dobar servis-prodavnicu u KG i raspitaj se da ti nadju nekog ko ima neku dobru plocu ili ostavi svoj broj telefona...ovako setanje, slanje kurirskim sluzbama itd je (bar za mene) nepotreban rizik. Ja sam nasao dobru plocu (ASUS Rapage X48 cipset) ali cu tek da vidim koliko je decko ceni ( treba meni posto sam i ja spao na ovu Giga P41 UD3L plocu posto sam naravno drzao OC-ovanog ASUS-a P5Q Pro dugo vremena sa Core2Duo CPU-om, pa posle presao na Quad koji sam takodje OCovao i jednog dana je sve postalo nestabilno pa sam presao na ovog satrapa:mad: )

@ sebekkg

Vodi racuna o nekom balansu komponenti,nema mnogo smisla staviti extra dobru ali skupu grafu kakva je GTX560 a da ti sve drugo ostane isto,pa ta grafika sama vredi odprilike kao ceo tvoj komp.Videces i te kakvu razliku ako predjes sa 8600GTS na GTX460 i to je to ali ako imash para na bacanje onda uzmi sve novo.Zapamti ako treba da menjas dve ili tri skuplje stvari na kompu onda se nadogradnja ne isplati,nego se proda sve pa se uzme novo.

Poslednja izmena:
Ma trazi po oglasima neku p45 plocu, asus, gigabyte,do 60e max 70e, malo klokujes proc (3.2ghz) i ubacis gtx460 (polovnu 150e) i uzivaj. EEE da i obavezno jos 2GB memorije. Ima to da radi kao zmaj!! Ne isplati se da sada uzimas i5, nema svrhe, bolje da koristis uvaj 775 quad, dobra ce to konfiguracije biti za sve igre.Sta vise mozes i 560gtx na to da stavis bez problema, ako OC proc.

Asus P5Q je dobar izbor za taj proc. i mozes je naci za 60. Strpi se malo, gledaj oglase na bench-u ima dosta takvih ploca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno