Šta je novo?

GTX 295 Single PCB review

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
http://www.pcgameshardware.com/aid,688018/Nvidia-Geforce-GTX-295-Single-PCB-reviewed/Reviews/

GTX295-v2.0.gif

The new Geforce GTX 295 makes almost everything better than the old one: It is not as loud , doesn't need as much energy and doesn't get as warm. Four you as a customer this means: If you want a GTX 295 then wait until the new revision is available in larger quantities. This should be the case in the next weeks. But don't expect a lower price - according to the latest information the single PCB GTX 295 won't be cheaper than the old version.

Jos se i odlicno overklokuje!

GTX_295_2.0_OC_GPU-Z.jpg

Poslednja izmena:
Za ono za sta ja napravljena - fail:
Captu90re.jpg

Valjda ce ispraviti sa novim drajverima...

Pošto su čipovi isti i na identičnim klokovima, neće biti da se manje greje... Koliko vidim, dobar deo toplote će ostati i u kućištu, pa u zatvorenim kućištima onaj "unutrašnji čip" ima da glumi grejalicu unutar kućišta. Loše za OC procesora, ploče i memorije...

P.S. Zar nije jedna od glavnih poenti rearanžiranja bila da kartica postane jeftinija? :) Verovatno jeftinija za proizvodnju kako bi donela veće profite proizvođaču... :)

Poslednja izmena:
Cuj "fail". Za tu rezoluciju i 8xAA je fail i 2 x 285. I zasto paliti 8xAA? Razlog su mozda drajveri ili nedostatak memorije?

Pa napisao sam dole ispod da se nadam da je do drajvera. Jer ako nije, onda je fail.
Ako cu kupiti gtx295 da bih se igrao na 12x10 onda sam ja fail :D

edit: 2x285 nije fail, samo jos malo klokovati i minfps nece spasti ispod 25 :D

Poslednja izmena:
kupovina dvoglave high end karte pred izlazak nove generacije je epic fail po novcanik :)

Poslednja izmena:
^realno da,ali ako nekome ne pradstavlja problem novac onda i nije fall :)

kupovina dvoglave high end karte pred izlazak nove generacije je epic fail po novcanik :)

A kad ce nova generacija? Za 3,4,5 mjeseci.
Ne volim dvoglava rjesenja, ali ovo je najbolja dual-gpu karta ikad napravljena. Steta sto nema vise zahtjevnih naslova da se uposli kako treba.

da imam PC uzeo bih ovu single PCB 295-icu bez dvoumljenja

Za ono za sta ja napravljena - fail:
Captu90re.jpg

Valjda ce ispraviti sa novim drajverima...

AJAO FAIL NA KVADRAT.

Koliko može da košta ovo čudo kad daje iste rezultate kao prilično jeftin 4890?

Dve 4890 su oduvale FAILTX 295 na ovom testu a znamo da crysis mnogo bolje radi sa nv :wall:

Shta se lozhite kao tinejdzeri, ovaj topic je fail zato sto u prvom post-u deeplinking nije dozvoljen.

Plus je Zotac u pitanju koji nema da se nadje na podruchju Srbije tako da je to c-c-c-c-combo fail.

ps: pitao sam ljude iz Pin-a, i rekli su mi da nema shanse da ikada uvezu Zotac grafike. Ikada vishe...

Poslednja izmena:
pa ne mozes posle 2 dana od pojavljivanja kartice ocekivati da bude u srbiji u prodaji, sta lupas?

i za mene ovo nije ekskluziva vec veliki FAIL.

zar nije bilo na vestima da ce i Gigabyte izbaciti slicnu kartu?
@starac: serija 5 ce za toliko koliko si napisao i svojim odnosom cena/performanse ce obezvrediti ovu/ovakve karte preko noci. dakle, realno imas par meseci da djuskas ovu kartu pre nego sto je prodas. ako odlozis prodaju posle ce se prodati bud zasto...

zar nije bilo na vestima da ce i Gigabyte izbaciti slicnu kartu?
@starac: serija 5 ce za toliko koliko si napisao i svojim odnosom cena/performanse ce obezvrediti ovu/ovakve karte preko noci. dakle, realno imas par meseci da djuskas ovu kartu pre nego sto je prodas. ako odlozis prodaju posle ce se prodati bud zasto...

Koja serija 5 ? Mislis na Ati? :) I verovatno mislis na onaj vafer i DX11 sto su pokazali? Bese je procenjeno da je taj GPU oko 180mm2. Nesto nisam bas siguran da je tu moguce upakovati nesto puno jace od RV770/790. ;)

Shta ce biti do kraja godine, ostaje da se vidi. Ako se kupuje kartica sada, ja bih pre ishao na neki mainstream ili malo vishe (4870/4890 ili GTX260 216), poshto osim krize nema nijedne igre koja ce moci da baci ove kartice "na kolena".
A ova kartica je fail zato shto postize iste rezultate kao 4890 i nize od GTX285 u rezoluciji za koju je pravljena.

prosle godine u avgustu vecina ljudi na ovom forumu je izjavljivala kako je kupovina GTX 280 teska glupost jer ce u septembru/oktobru nVidia da izbaci nov GPU... od tada je proslo godinu dana. Tesko da ce novog GPU-a od nV biti i ove godine.

Pa kako da ti kazem, mozda nije nvidija izbacila nov GPU, ali su cene pale skoro 2 puta od avgusta proshle godine, tako da su ljudi bili u pravu.

pukli smo kako god okrenes :D

Koja serija 5 ? Mislis na Ati? :)
jok, na BMW :p
I verovatno mislis na onaj vafer i DX11 sto su pokazali? Bese je procenjeno da je taj GPU oko 180mm2. Nesto nisam bas siguran da je tu moguce upakovati nesto puno jace od RV770/790. ;)
mislim na novu seriju, kada se pojavi. siguran sam da ce biti solidno jaca od aktuelne serije. nema logike da izbace nesto slicnih performansi kao i RV770/790.

Pa mislim da bi moja baba do sada skuzila da su za Warhead i CS na 1920 sa extremnim AA setovanjima potrebna tri/quad rjesenja! Znaci da imas u 80-90% igre 30+ min. fps, sa tek povremenim padovima. Tu dva gpu-a nemaju sta traziti.

To je tako ocigledno.

davati danas tolike pare da bi se igrale bajate igre je po mom misljenju bacanje para. ko ih jos nije presao neka saceka seriju 5 jos koji mesec i neka se onda naigra za upola manje para.
ali dobro, karta je svakako zanimljiva sa inzenjerskog stanovista...

@zerbah: ne pricam o parama - pricam o novom GPU. Ako bude srece bice ga ove godine.

Nazad
Vrh Dno