Šta je novo?

GTX 275 Accelero Xtreme

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav, nedavno sam kupio od Reckless Life-a GTX 275 sa Accelero Xtreme hladnjakom. Kartica kao kartica je super, ali kada mi je stigla odlepili su mi se HSI hladnjak(to je jedan veliki cip sa leve strane koji sluzi za dekodiranje videa) i 2 memorijska hladnjaka, a pri detaljnijem pregledu video sam da su citava 5 memorijska modula bez ikakvog hladjenja.
Boze moj, nije on kriv, jednostavno lepak popustio i to je to, a za ove ostale nije imao hladnjake, nista strasno. Zato sam narucio Arctic Cooling set pasivnih hladnjaka za GTX 2xx seriju koja mi je danas stigla, a uspeo sam i da nabavim originalni Accelero Twin Turbo sa njegovim setom pasivnih hladnjaka.

Sada mi se javljaju neke anomalije. Sam Accelero Xtreme hladnjak je GTX280 varijanta i na njega uopste ne pase onaj bracket koji sam dobio od Gigatrona, vec ima jedan slican Acceleru. Boze moj, nije ni to strasno, ako je radilo do sad radice i dalje. Sledece sto sam primetio jeste da uputstvo kaze da odredjeni sivi cipovi(verovatno su neki voltage regulatori u pitanju) samo budu prekriveni specijalnim hladnjacima u obliku cirilicnog slova Г, bez prijanjanja bilo kakve baze na njega, dok je Recklessova kartica tu imala namontirani malo poveci pasivni hladnjak koji je neki od prethodnih vlasnika malo modovao. I to je super, tj jos bolje, ali sad nailazim bukvalno na rebus.

Ispod HSI cipa sa leve strane kartice ima skup crnih i jednog sivog pravougaonika koji nije prekriven bilo kakvim ladnjakom. Uputstvo takodje tu ima grupu cipova, ali su oni malo drugacijeg oblika pa ja nisam siguran na koji da stavim hladnjak.

Moze li mi neko reci na koji od ovih cipova da stavim hladnjak?
Takodje, brine me zasto bakarna baza Accelera ne pokriva ceo GTX 275 GPU, da li je to normalno?

Evo slika kartice kao moje. samo sto je moja zelena i nema ovaj metal oko GPU-a

Nazad
Vrh Dno