Šta je novo?

GTA IV PS3 vs 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

bojanb

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
309
Da li ima razlike? I koliko. Iskreno bez preterivanja?

Koliko sam shvatio ima nekih sitnih bagova na obe konzole..i kao amerikanci sa PS3 60GB verzijom konzole imaju povremeno zamrzavanje slike..nista bitno!

u sustini mene zanima gde je igra lepsa... Bagovi ce se vremenom ispravljati.

Rekoše na kotaku da PS3 verzija radi u 630p umesto 720p...

I zašto sad nisu napravili u 720p? Pa kako bi onda u 1080p:trust:?

Poslednja izmena:
Jasno je misljenje gaming casopisa/sajtova :

For those wanting to know which version looks better, the edge goes to the PS3. The textures and framerate are comparable, but the PS3 has far less pop-in. The 360 has richer colors, but the PS3 has better anti-aliasing making it look a little cleaner. Because GTA IV can preload onto the PS3 hard drive, the in-game loads are faster.
http://ps3.ign.com/articles/869/869541p1.html

PS3 or 360 version: 360 for DLC, PS3 version looks slightly more vibrant and sharp
EGM (Print)

he PS3 version has the slightest visual edge, plus motion-control support -- but then it's missing Achievements and the eventual downloadable episodes exclusive to the 360 game
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3167589&p=37

the PS3's visuals sport noticeably smoother edges, along with a warmer color palette that makes everything look slightly more realistic
http://www.gamesradar.com/ps3/grand...008042774322495013/g-20060313153735796095/p-4

The PS3-version features better colours, contrast, load times and what looks to be better resolution textures. The game also looks sharper and has a more stable fps.
http://www.gamereactor.se/recensioner/13716/Grand+Theft+Auto+IV/

For those who have to decide between the Xbox 360 and PS3 versions, we should mention that these flaws are slightly less noticeable in the PS3 game.
http://uk.ps3.gamespy.com/playstation-3/grand-theft-auto-iv/869750p3.html

The PS3 version, with its required HDD install, loads missions a couple seconds faster and decreases pop-in. The Xbox 360 version can suffer from some very noticeable texture loading, as things like trees, vehicles and building signs will regularly pop-in as one tools about town. It can be distracting, especially during high speed chases, and the PS3 version isn't entirely immune from it, but it's not a game killing problem.
http://kotaku.com/384422/which-version-of-gta-iv-should-you-buy-we-compare-the-ps3-and-360-versions

I zašto sad nisu napravili u 720p? Pa kako bi onda u 1080p:trust:?

Zato shto ne znaju bolje ? :)

I u svakom sluchaju izgleda bolje od X360 verzije u 720p tako da nema svrhe prichati o rezoluciji.

Poslednja izmena:
Samo da pitam one koji imaju mozda ps3 verziju, da li je obavezna instalacija igre na hdd ili je opciona, i koliko zauzima na hdd-u.

A ovo oko manje rezolucije, pitam se koliko bi ljudi uopste primetilo da je manja rezolucija da se to nije proculo na nekom tech forumu. Garantujem da bi svi mislili da je 720p. Ipak se u GTA igra i uziva mnogo vise nego sto se zagleda grafika i broje pikseli.

Zato shto ne znaju bolje ? :)

I u svakom sluchaju izgleda bolje od X360 verzije u 720p tako da nema svrhe prichati o rezoluciji.

Ne kažem. Nisam video ni jednu ni drugu. I kontao sam da je do njih jer mi prosto deluje glupavo da ovde ne može taj prosek od grafike (bar kako vidim na šotkama a i kako kažu) u 720p.

Da, slazem se. Jeste to sve lepo ali nisu uhvatili bas Boga za ...... :d

Posto je PS3 verzija bolja. Ima li neko da mi da bespovratni kredit od 7000din :) . Nije da nemam nego bolje da mi opali shamar nego da mi uzme 7000din za igru. Bezobrazluk. Nego da ga vec jednom provale pa da pustim uTorrenta da sisa :) .

A je li se nekom desilo da zakuje posto vidim po netu dosta ljudi se javlja sa tim problemom. Ono kad Niko dodje kod Romana u stan, i tu zakujeeee :(.......?????????

Po HD klipu uporedjivanja obe verzije...za divno cudo PS3 ovog puta ima bolje osvetljenje. Nekako realnije boje itd. A posto igram na xbox360 nisam imao nikakva zakucavanja igre, nikakvi pop-ups tekstura itd. Igra radi naj normalnije. I kada ga budem preshao 5 puta i jednog dana uzeo PS3, sigurno ga uzimam i za tu konzolu jer ce zbog multiplayer-a biti dugotrajnija igra.

Sve u svemu...ko god se nadao da je jedna verzija gora od druge, *****aste se : P U pitanju su sitnice koje niko ne primecuje sem ako oces da brojis broj piksela.

Sa 360 moci ces da koristis ga na Live i kaze se da ce moci da se download extra gradove (vice city...)

Po HD klipu uporedjivanja obe verzije...za divno cudo PS3 ovog puta ima bolje osvetljenje. Nekako realnije boje itd. A posto igram na xbox360 nisam imao nikakva zakucavanja igre, nikakvi pop-ups tekstura itd. Igra radi naj normalnije. I kada ga budem preshao 5 puta i jednog dana uzeo PS3, sigurno ga uzimam i za tu konzolu jer ce zbog multiplayer-a biti dugotrajnija igra.

Sve u svemu...ko god se nadao da je jedna verzija gora od druge, *****aste se : P U pitanju su sitnice koje niko ne primecuje sem ako oces da brojis broj piksela.
^What he said.

Sa 360 moci ces da koristis ga na Live i kaze se da ce moci da se download extra gradove (vice city...)
Mozes i PS3 verziju da koristis na PSN-u, kakva je razlika?
A nove gradove tesko da ces moci da downloadujes.Stvarno ne znam kako bi u onih 13GB slobodnog prostora na hard disku stali novi gradovi.
DLC=!= novi gradovi, vec novi sadrzaj(npr. nove misije i slicno).

Poslednja izmena:
Da, PS3 ima smanjenu rezolucija.
Naravno, da nije bilo pixel-countera, to se nikada ne bi saznalo, posto igra izgleda bukvalno identicno na obe konzole.

Одакле ова информација? То значи да за игра није HD. Је л имате неки линк за ово?

http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3167626

Izgleda da su na PS3 morali da spuste rezoluciju kako bi se prividno zadrzao isti kvalitet grafike kao na Xbox-u. Toliko o mocnom Cell-u.

Aj ne lupaj molim te.Nemas pojma o cemu pricas.Grafika izgleda isto na obe konzole.Zasto nisi npr. rekao da Xbox verzija korsit FP10 HDR, dok PS3 koristi FP16 HDR?Iako igra radi u manjoj rezoluciji na PS-u 3, izgleda isto...Hmm...
Kakve ovo ima veze sa Cellom btw?
P.S.
Ti i dalje procenjujes moc konzola na osnovu mutliplatformi koje se razlikuju za nekih 1!?Jos nisi shvatio da se mp igre uvek prave za slabiju konzolu(Xbox 360), pa se onda taj nivo kvaliteta grafike koristi da se ogranici vizelni kvalitet verzije za jacu konzolu(Playstation 3).

Poslednja izmena:
Aj ne lupaj molim te.Nemas pojma o cemu pricas.Grafika izgleda isto na obe konzole.Zasto nisi npr. rekao da Xbox verzija korsit FP10 HDR, dok PS3 koristi FP16 HDR?Iako igra radi u manjoj rezoluciji na PS-u 3, izgleda isto...Hmm...
Kakve ovo ima veze sa Cellom btw?
P.S.
Ti i dalje procenjujes moc konzola na osnovu mutliplatformi koje se razlikuju za nekih 1!?Jos nisi shvatio da se mp igre uvek prave za slabiju konzolu(Xbox 360), pa se onda taj nivo kvaliteta grafike koristi da se ogranici vizelni kvalitet verzije za jacu konzolu(Playstation 3).

Sad ti lupas.Uhvatio se ps3-ke ko dete tresnje.Ja samo znam da na tom PS3 pes2008 koci dok ga ne patchujes.A GTA4 bi znali isprogramirati da izgleda bolje nego sad.E do muda onda.Budite realni i recite da se ne razlikuju,realno a iako ima razlike to je toliko sitno da je glupo pricati.A vi PS-evci se uhvatili pa samo dr_aj po XBOX360 ko da vam je nesto kriva konzola.

ajmo pool. Which fanboys are worst XBOX/PS/Nintendo/PC :D

U ***, video si PES i odmah si shvatio koliko je PS3 slab...
PES je po priznjanju vodje dev tima koji ga je napravio, najgori PES u istoriji.
Zasto ne uzmes npr. Killzone 2 ili Ratchet and Clank Future, pa da to poredimo sa Xboxom?
Ili Gran Turismo?
Ja sam rekao da obe verzije izgledaju isto.Naravno, xxxander mora da upadne sa svojim trol postovima i da dokaze kako je PS3 mnogo slabiji nego sto ljudi misle.Sta ces, Sonyeva zla propaganda...
Multiplatform igre se prave kako bi isto izgledale na obe konzole, sto znaci da ce jaca konzola biti hendikepirane zbog cinjenice da se igra pravi kako bi izvukla sto vise iz slabije konzole, da bi se onda isti takav vizuelni dozivljaj preneo na jacu konzolu.Stvarno je smesno kad se ovde porede multiplatform igre i koriste kao dokaze da su PS3 i X360 jednaki po performansama...

U ***, video si PES i odmah si shvatio koliko je PS3 slab...
PES je po priznjanju vodje dev tima koji ga je napravio, najgori PES u istoriji.
Zasto ne uzmes npr. Killzone 2 ili Ratchet and Clank Future, pa da to poredimo sa Xboxom?
Ili Gran Turismo?
Ja sam rekao da obe verzije izgledaju isto.Naravno, xxxander mora da upadne sa svojim trol postovima i da dokaze kako je PS3 mnogo slabiji nego sto ljudi misle.Sta ces, Sonyeva zla propaganda...
Multiplatform igre se prave kako bi isto izgledale na obe konzole, sto znaci da ce jaca konzola biti hendikepirane zbog cinjenice da se igra pravi kako bi izvukla sto vise iz slabije konzole, da bi se onda isti takav vizuelni dozivljaj preneo na jacu konzolu.Stvarno je smesno kad se ovde porede multiplatform igre i koriste kao dokaze da su PS3 i X360 jednaki po performansama...

Pazi u redu sve to,al imam slucaj drugar mi kaze ubacio Assasins Creed i kaze skoci i ostane u vazduhu,pa onda vidi konje kako lete(nije duvao).Znaci nije sve bas tako savrseno kod PS3.A nije ni XBOX toliko los koliko vi ps-evci pricate.Mislim boli me djoka za X360 nego stvarno je glupo cim se ukaze prilika vi rokaj po xbox-u.Uhvatili se cell-a i ne ispustate ga iz tastature.A Killzone 2 nije ni izasao pa necu da sudim.Ja znam da su do sada na x360 izasle mnogo dobre igre i da ih ljudi uveliko igraju a na ps je izaslo nekoliko exluziva koje su stvarno dobre ali poenta je u igranju a ne u cekanju.Prekidam off

Assassin's Creed je kao lead platformu imao Xbox 360.
Optimizaciji PS3 verzije se, ocigledno, nije pridalo dovoljno vaznosti.
Mogu sad ja da nabrajam mp igre koje bolje rade na PS-u 3, nego na Xboxu 360, ali necu, iz prostog razloga sto su razlike minorne, i maltene neuocljive.
Ja ocenjujem neku platformu na osnovu mogucnosti same konzole(multimedijalnih, MP, a u poslednje vreme i po kvalitetu izrade) i dostupnim i nadolazecim igrama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno