Šta je novo?

GT 440 "Display Driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver...."

Rodick90

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2010
Poena
154
Pozdrav ljudi,
pa da pocnem :) imam problema sa grafickom koja je bila "ispravna" do pre neki dan, koristio sam je oko 3 meseca i dosta je dobro radila svoj posao cak savrsen. Problem je poceo kada sam jednog jutra igrao Warface (beta) nakon zavrsetka partije monitor se ugasio i ponovo upalio i pojavila se ova greska "Display Driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver. Version xxx.xx stopped responding and has successfully recovered." ignorisao sam obavestenje, i bio miran nekih 8h nakon toga obavestenje se ponovo pojavilo, no smesno je to da se nakon drugog puta ta greska pojavila posle nekih 4h, pa 2h, pa 1h, pa 30 min, pa je doslo do 30 sec.
e sada sta ja mogu da uradim, da li je neko od vas imao ovaj problem?
PS. temperatura graficke je oko 30c kada mi pojavi tu gresku, prvo sam pomislio da je do temperature :/

hvala unapred

pa ovako probao sam sa novim driverom i ponovo se desilo :/ takodje sam primetio da je graficka pocela zujati i to poprilicno, npr kada dodje do tog dela gde se ona refreshuje bas se cuje pa kada je prodje ta faza nastavi zujati ali malkice manje... Untitled.png Evo slike gde je po mome misljenju ona i zakucala mozda i gresim ali mislim da kada GPU udari na maximum. Pokusao sam i smanjivati/povecavati MHz za memoriju i procesor ali opet se ponavlja.
Cak sam probao i sve savete sa ovog foruma da preko REGEDIT-a produzim odaziv TDR-a "Timeout Detection and Recovery", misleci da je greska do Win7/Vista. Ali avaj problem je tu! :wall: http://http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproinstall/thread/0cd5ec8b-df03-4560-952b-8c7d10e67241

Poslednja izmena:
Sta mogu uraditi? Da li je za kontenjer? Stvarno ne razumem graficka je nova kupio sam je u svedskoj " made in thailand", garancija ne vazi ovde a ne znam kada cu moci da idem tamo.... Da li postoji neko ko radi sa njima mislim da ih restaurira pa da platim coveku da proba???

Napiši ostatak konfiguracije i obavezno navedi koje napajanje koristiš.

Napiši ostatak konfiguracije i obavezno navedi koje napajanje koristiš.
Ovako konfiguracija se sastoji od:
Maticna ploca G31TM-P21
Intel Dual CPU E2140 @1.60 GHz
2 GB Ram
Napajanje od 600W ne znam koje je tacno marke uzeo sam pre 1 godinu.
(Graficka je probana na malo boljoj konfiguraciji i pokazivala je istu gresku kao i na ovoj)

Ja sam skoro uzeo od drugara jednu repariranu 440 na probu i imao sa 10tak TDR-ova Pogledajte prilog 107553 dnevno bez ozbira da li se igra nesto zahtevno ili je na desktopu. Prvo sam probao sa starijim drajverima uvek prvo koristim najnovije. Onda sa me vratio na XP. Na XP-u umesto TDR-a - BSOD. Probao kao i ti na drugoj masini. U medjuvremenu googlao... Posle svega mogu da ti kazem da sam siguran da je graficka losa. Posle sam uzeo novu 660 i radi naravno sve ok.

Poslednja izmena:
Ovako konfiguracija se sastoji od:
Maticna ploca G31TM-P21
Intel Dual CPU E2140 @1.60 GHz
2 GB Ram
Napajanje od 600W ne znam koje je tacno marke uzeo sam pre 1 godinu.
(Graficka je probana na malo boljoj konfiguraciji i pokazivala je istu gresku kao i na ovoj)

Pa ono, ako i na drugoj konfiguraciji isto pokazuje ne treba biti baš neki stručnjak i zaključiti da je opalila. Nosi u servis, vidi da li ima šanse za ikakvu popravku... Mada, izgleda da ti ne gine kupovina nove.

Nazad
Vrh Dno