Šta je novo?

GSM1800 kod nas

Highl1

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
679
Zna li se kolika je pokrivenost ovakvih repetitora u Srbiji i Beogradu ?

Ima li neko takav telefon, nesposoban da radi na GSM900 i da li je upotrebljivo ?

Vidim prodaju po domacim radnjama i takve telefone, kapiram da je logicno da kako tako radi, ali bi mi vise znacilo utisak "iz prve ruke".

Imam mogucnost da nabavim telefon iz USA povoljno, ali tamo su svi takvi.

u beogradu sam cuo da je ok...
isto tako sam cuo da je u istocnom banatu dobar signal...
a za ostalo nemam pojma..

Upravo saznadoh:

Upotrebljivo je tamo gde pokrivenost signalom postoji. A to u prevodu znaci sledece:

1. Beograd (Centar, Novi Beograd, Aerodrom, Banovo brdo, Zvezdara, Vidikovac, Vozdovac itd...)
2. Novi Sad
3. Nis
4. Pancevo
5. Smederevo
6. Cacak
7. Tutin

Poslednja izmena:
I ja sam svojevremeno bio u dilemi i na kraju sam odustao jer nisam hteo da dajem tolike pare , a da budem nesiguran da li ce dobro raditi , razgovarao sam i sa jednim covekom iz mobtela , koji mi je rekao da je solidan signal po vecim gradovima ali da definitvno nije 100 % pokrivenost tako da je pitanje kako bi to sve funkcionalo i po pojednim naseljima u Bgd. U planu je instaliranje novih baznih stanica koje "rade" na 1800mhz ali pitanje je kada ce to sve biti sprovedeno u praxi.

1800MHz se kod nas koristi kao rezerva za 900MHz i zato je dobar prijem samo u gusto naseljenim mestima gde je neophodna ta rezerva.

Interesantno je da niko nije spomenuo na ciju mrezu se odnosi ovaj raspored GSM1800 BTS-ova...
Nemoguce da je isti raspored u obe mreze :)

Ne mora da znaci.

A inace, zna se da je jedino 063 bitan :)

Mozda je ovaj tread zavrsen pre 20 dana,ali samo da kazem...
1800 MHz se ne korisei u Americi,nego u nekim delovima Evrope,
Kod Amer se koristi 1900 Mhz

Vrh Dno