Šta je novo?

Grundig OLED GH950 - HDMI 2.1 i VRR

Dynox

Poznat
Učlanjen(a)
11.04.2022
Poena
32
Da li iko ima Grundig OLED GH950 i može da potvrdi da li ima VRR i HDMI 2.1?

Po mom istraživanju, na HR verziji Grundig sajta piše da je HDMI 2.1, što zaniči da barem podržava 120hz na 4k. Ne verujem da se HR i SR verzije toliko razlikuju, ako je model isti po imenu.

Isto tako, Nemačka verzija, sa istim specifikacijama samo drugim imenom "GOB 9490 Singapur" podržava VRR. Ali vrv mogu da zakinu našu verziju sa software strane tako da GH950 najverovatni nema.

Ja sam ga svakako kupio pa ću javiti ako nema odgovora.

Ima HDMI 2.1, što uključuje 120 Hz na 4K rezoluciji i VRR za konzole. Benchmark recenzija je falična, nisam siguran ni da li su ostale informacije tačne. Mogu reći da je displej na nivou LG C3, jedino što je lošije jeste procesor.

Ima 2.1? Imaš li PC da povežeš?

Inače mislim da se isti model prodaje kao Beko Crystal. Turska firma Arçelik je vlasnik brenda Beko i Grundig.

Ovde vlasnik Grundiga GH950 65". Kupio sam TV za Novu godinu. Koštao je 116.000din iliti tačno 1000€.
TV ima svoje dobre i loše strane kao i svaka stvar u životu. Dizajn i izrada TV-a su odlični. Okačio sam ga na zidni nosač sa zglobom. Ono postolje uživo ne izgleda bog zna kako impresivno.
Slika je generalno odlična i prirodna. Svetline ne fali u sobi koja je okrenuta ka zapadu i gde je TV na zidu naspram prozora. Light senzor je uključen i radi svoj posao odlično.
Jedina mana koja mene žulja je obrada slike u kretanju. Najgore situacije su kada npr. gledaš neku recenziju automobila, pa dok komentator vozi i krajolik promiče, oko njegovog lica su kockice baš očigledne. Primetio sam da ovo ima veze sa rezolucijom i bitrejtom, ali ne znam u kom odnosu. Oni demo snimci sa YouTube-a 4K HDR bivaju reprodukovani bez greške. E da, i stariji filmovi koji imaju film grain prirodno izgledaju katastrofa. Taj grain efekat je multipliciran. Naravno da sam se igrao sa podešavanjima, ništa ne pomaže. Realno, ne uspevam da vidim očiglednu razliku između različitih opcija Motion smoothing ili Soap opera efekta.
Neverovatno ali istinito, nisam još kačio PC na TV tako da tu ne mogu da kažem ništa. Za kolege koji se raspituju na Bekovom sajtu piše VRR (Variable Refresh Rate) 1080@120Hz.
Proveriću pa javljam.
Zaboravih da kažem, a zato sam i došao ovde. Sinoć je bio update sistema što me totalno šokiralo. Dobrih 1.6Gb. Primetio sam da su dodali par novih aplikacija za održavanje tipa za vbrisanje keša i zatvaranje aplikacija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno