Šta je novo?

grundig 32lcd6821

lood_za_q3

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
320
razmishljam se o kupovini ovog modela pa ako neko ima iskustva sa ovim modelom ili ima nesto da kaze bio bih zahvalan :D

To je neki Beko ili sl. Grundig je samo trgovački brand.

Ima neka akcija u gradu pa cale razmilja o kupovini pa reko ako neko zna neke mane modela ili slicno da mi kaze. Specifikacije koliko vidim su ok, ali vishe od toga ne znam :0

ako košta 20-25000 onda nije strašno. mada ja sam viđao akcije gde je oko 35-39000, i veruj mi kad ti kažem da je taj grundig najlošiji tv na tržištu. boje, kontrast, odziv sve redom je loše zato što ima ekran koji je bio standard pre 3 godine. ne znam šta piše za odziv, ali na testu u BUG-u su izmerili 25ms, što je blago rečeno katastrofa. i još daljinac ima neke simbole kao ni na jednom drugom, totalno neshvatljivo.

to je valjda ovaj poznatiji pod imenom VISION 6
file_1_38.jpg

za 39000 imaš Toshibu iz mog profila, ili LG 32LG3000 koji su bar 10 svetlosnih godina ispred ovog grundiga.

jel ima neki link za taj test televizora u bug-u ili si to bas citao u casopisu

čitao u časopisu, samo ne znam da li smem da uslikam pa da postavim.
plus oni uvek imaju video test(bug tv) na dvd-u, tako da su upoređivali odziv između tog modela i nekog samsunga. a kao dokaz koliko je ****** tv, testirali su i njegov 37" model koji je fullhd. tv ima rezoluciju 1920x1080 a nema mogućnost 1080p, već samo 1080i. čak ni oni nisu znali da je tako nešto moguće, jer kako može tv 1920x1080 da ne bude 1080p. upravo zbog toga im ps3 nije baš najbolje radio, često se gubio signal.

Aj ako ti nije problem da postavis sliku tog testa jer moram da pokazem mojima. oni hoce da ga uzmu danas ili sutra pa moram da ih odgovorim. oko nove godine uzimam ps3 pa ce mi biti onda njesra ako uzmu ovaj tv jer sam ga na njega mislio spojiti(a sa onim odzivom od 25ms ne znam ima li sanse lepo na njemu igrati ps3). mogu misliti kako ce to sve lose izgledati ako uzmem d3

ajd samo reci koliko para košta taj što ti hoćeš da kupiš, kad već kažeš da je na akciji.

http://www.imagebam.com/image/19f19615639794
ovde ne piše za odziv, ali zato na dvd-u ima demonstracija. obrati pažnju na tekst u crvenom pravougaoniku uz tv.

a evo ima i ovaj na akciji u metrou.drugi model. VISION 3.

Poslednja izmena:
37000 je u rodicu. I moji su ga nazalost juce vec uzeli. Poludecu. Jos ga nisam video. Kako bi najbolje mogao da mu testiram taj odziv i uopste ostale njegove karakteristike.
ovde vidim govore o modelu 6820 a ovaj sto su moji uzeli je 6821-ja mislim da to nisu isti modeli jer kada sam ukucao na googlu nasao mi je bas taj model. Sta mislis

Poslednja izmena:
pa jel ovaj moj nije toliko uzasan kao ovaj 6820. koliko je 6821 bolji od tog 6820. Jel i u ovaj moj 6821 ugradjen lcd ekran starije generacije kao sto su naveli za ovaj 6820.

Vidim da je stara tema, ali ako se neko javi...

Kakav je sad Grundig Vision6 32-6920 ?

Ma nemoj o tim grundizima ni da razmišljaš, veruj mi ako već uzimaš LCD dodaj još malo para i uzmi pravu stvar. neki LG 2510 ili LH3000 i otključaj mkv plejer, to ti je i dalje najbolja kupovina.
Velika je to lova da bi se zezao (kad pogledaš ipak je 35-40k puno para za jedan tv, a grundig nije nimalo jeftiniji od nekog LG-a što je totalni apsurd)

Znam ali duga je moja priča :)
Naime, pre godinu i po sam uzeo 82cm LCD TV Beko, od druga za neke smešne pare i to na dve rate (2x 12.000,00 din = 24.000,00din) i pojavile su mi se neke fleke po ekranu (ništa strašno) pa sam intervenisao i naravno dobio potvrdu za zamenu... Da sam tada imao i hteo da dam 40+k dinara onda bi to bila druga priča... Ali mi je samo trebao neki LCD 82 :)
Kao što rekoh, dobio sam potvrdu za zamenu, i sad nema Beko TVa na tržištu i mogu da dobijem taj Grundig...
Mislim ne mogu da biram, a to moram uzeti... Pa čisto da pitam... Čitao sam dosta starije komentare vezane za taj Grundig i nisu bili nešto.. Ne znam koliko se promenila situacija sada u 2010. godini, ali taj TV u BG košta 38.000,00 dinara !
To nisu male pare.. E sad, razmišljam da ga prodam, i dodam 10ak hiljada dinara i uzmem neki LG ili Samsung...
S obzirom da je TV NOV i ima novu garanciju, kapiram da ga stavim na prodaju za nekih 33k dinara ! Šta ti misliš o tome ?

EDIT: Mada po karakteristikama ne deluje loše !
Kucaj Grundig Vision6 32-6920

ma nemaš frke za specifikacije, na papiru to sve izgleda dobro ali u praksi nikako. imao sam i priliku da se uverim u kvalitet prikaza(kod modela 6821) tako da ne lupetam napamet. bio je u metrou izložen vision 6, vision 2 i vision 3. vision 3 je bio malo napredniji model, iako ime kaže suprotno :) (novije je proizvodnje), i imao je čak i solidnu sliku.
Naravno moram da napišem da ipak nije sve od grundiga totalni krš, imaju oni i FineArts seriju televizora koja je među boljim uopšte i među konkurencijom.
naravno vision 6 ako je iz 2008. model treba izbegavati, a to je ovaj iz naslova - 6821, 6920 je očigledno noviji. najbolje ti je da pogledaš kako radi i znaćeš sam na čemu si.

Poslednja izmena:
A ***, kad nemam alternativu... Beko ko zna kad će stići, a reče mi jedan prijatelj koji se bavi time (TV, Bela tehnika, itd.) da uzmem šta god da ponude, jer će na kraju napraviti problem, i mogu čekati i nekoliko meseci, iako sam dobio potvrdu iz ovlašćenog servisa za zamenu trenutnog tv-a...
Zvao sam i društvo za zaštitu potrošača da pitam da li postoji neki rok u kom oni moraju da mi dostave novi TV, i naravno (Srbija) kod nas ne postoji nikakav rok koji vezuje dobavljača da mi dostavi novi TV... A Beko kakva je kompanija, ko zna kada bi poslala novi TV...
Iskreno, mislio sam da odmah stavim TV u oglase za nekih 30k dinara (nov košta 38.000,00 dinara)... pa da sam dodam nekih 100 -150€ i uzmem neki LG... Samsung...

ovo zadnje bi ti bilo jako pametno, primetio sam da stižu novi samsunzi iz C serije po totalno istim cenama kao B serija, stim da C400 izgleda ima mkv plejer već ugrađen i čita i NTFS što je jako bitno. pa eto ti preporuke

Još samo da mi NAĐEMO nekog da pazari TV :))) i odmah pazarim Sam ili Lg...

Nazad
Vrh Dno