Šta je novo?

GRUB Rescue Windows 10

Stefan2000

Poštovan
Učlanjen(a)
05.05.2016
Poena
69
Pozdrav,imao sam dual boot Windows 10 Pro x64 i Kali Linux 2.0,juce sam formatirao particiju sa Linuxom i pridruzio je C particiji na kojoj mi je Windows(imam samo tu particiju).Sistem je dual bootovan preko standarnog Grub bootloadera u okviru Kali Linuxa.Jutros sam upalio PC i dobio error,formatirao sam HDD i pokusao da instaliram Windows 10 ponovo,nije bilo moguce,restartovao sam PC i dobio "error: unknown filesystem; grub rescue>".Sta da uradim?

Poslednja izmena:
Па да инсталираш windows. Пробао си, није могло, после тога си форматирао хард и шта очекујеш после рестарта?. Почни поново са инсталацијом и напиши какав проблем имаш.

Sa cega radis instalaciju i na sta? kako si napravio istalacioni dvd/usb?
Daj nam malo vise detalja da ne budem i ja GRUB kao kolega...:d

Uspeo sam,hvala u svakom slučaju.Formatirao sam hard i pokušao da instaliram Windows ali je izbacivalo neki error,u onom meniju kada se odabira Primary particija.Našao sam neke komande na netu i uneo ih u cmd,restartovao i sam mi je bootovao USB i instalirao sam Windows,sve je dobro prošlo..

Poslednja izmena:
Имаћеш проблема док год ти инсталације избацују "неке" грешке па то решиш тако што куцаш "неке" команде са нета. Покушај да разумеш шта се дешава.

Razumeo sam,obrisao sam particiju,a nisam podesio boot loader da bootuje Windows 10,pre je Kali Linux bio podrazumevani OS koji se bootuje i od njega je bio boot loader.Tj nije bilo particije a ostala je informacija da butuje Kali

Odnosno, nisi obrisao Linux boot particiju gde se nalazio GRUB, a pobrisao si sve ostalo. Nisi morao da reinstaliraš Windows. Sa Win instalacijom si moga da popraviš Windows boot loader lako kroz Repair. Posle toga bi startovao samo Win iz koga bi lako pobrisao Linux particije. Sličan je princip i u obrnutoj situaciji.

Problem je bio u tome što nisam imao nikakav Backup(nikad ih ne pravim,sve što mi je bitno je u cloudu),takođe Startup Repair nije mogao ništa da uradi,pa sam mislio da će foramtiranje rešiti,ali nije hteo Windows da se instalira ni na jednoj particiji dok nisam rešio problem sa GRUB-om.

Razumeo sam,obrisao sam particiju,a nisam podesio boot loader da bootuje Windows 10,pre je Kali Linux bio podrazumevani OS koji se bootuje i od njega je bio boot loader.Tj nije bilo particije a ostala je informacija da butuje Kali
Не, ниси могао да подесиш да бутује Windows јер си обрисао Linux партицију на којој је била информација о редоследу и осталом. Могао си без проблема да оправиш MBR и да остане претходни Windows, могао си касније да поново инсталираш Windows који би током инсталације прегазио груб у MBR и убацио свој boot loader. Једино се појавио проблем са партицијама али то не би требало да буде препрека, лако се све ту реши.

Небитно, важно да ради.

Vrh Dno