Šta je novo?

Grjanje na pelet, 160m2

Aleksandar992

Zapažen
Učlanjen(a)
15.02.2022
Poena
21
Pozdrav svima,

planiram da uvedem grejanje na pelet, grejalo bi se 160 kvadrata. Zanime me iskustvo i misljenje, koju pec bi bilo najbolje uzeti? Nemam kotlarnicu, uzeo bih sobnu pec.

7 godina se grejem na pelet. U vreme kad sam kupovao kotao nisam imao nikoga iz bliže okoline da se posavetujem pa sam morao da se oslonim na forume. Kad sam iščitao iskustva ljudi koji su kupovali domaće proizvode (prvenstveno Alfaplam Vranje i Milan Blagojević Smederevo) odlučio sam da ih zaobiđem zbog dečijih "bolesti" koje su ti kotlovi imali od prvog dana eksploatacije... I na kraju sam kupio peć od proizvođača Kepo iz Kosjerića.

Prezadovoljan sam. Tokom narednih nekoliko godina su unapredili tehnologiju pa aktuelni modeli ni ne liče na ovaj moj primerak. Imaju izolovane kotlove koji nisu namenjeni grejanju prostorije u kojoj se nalaze i imaju klasičnu "kaminsku" varijantu koja deo snage predaje prostoru oko peći. Mislim da svaki njihov kotao ima priključak za dotok spoljnog vazduha tako da ne troše kiseonik iz prostorije. Novi modeli imaju ručicu sa strane za brzo čišćenje turbulatora bez potrebe za skidanjem poklopca ložišta. Pepeljara je na novim modelima značajno veće zapremine. Opciono je moguće kupiti modul za upravljanje preko android aplikacije. Od mene svakako preporuka za Kepo.

Nazad
Vrh Dno