Šta je novo?

Grey Goo

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Konačno jedan old school RTS naslov vredan pažnje. U pitanju je klasičan base building / resource harvesting koncept, ali sa prilično interesantnim frakcijama i jedinicama.

[YOUTUBE]TcB5i4geIhQ[/YOUTUBE]

Grey Goo is a real-time strategy game (RTS for short) with roots in classic strategy mechanics. Utilizing traditional base building as its core, the game aims to reinvent the modern standard of RTS gaming by placing emphasis on tactics over micro-management. By freeing players from having to issue hundreds of orders in a match, each decision is made more valuable and can mean the difference between victory and defeat

http://www.twinfinite.net/2015/01/23/grey-goo-review/
http://gamingtrend.com/reviews/grey-goo-reinventing-rts-genre/
http://www.ign.com/articles/2015/01/23/grey-goo-review

http://store.steampowered.com/app/290790/

Poslednja izmena:
Muziku pravio isti kompozer sto je radio C&C serijal, najezio sam se od iste, a sama igra ima C&C/Red Alert smek.

Muziku pravio isti kompozer sto je radio C&C serijal, najezio sam se od iste, a sama igra ima C&C/Red Alert smek.

Koliko sam pogledao i procitao na brzinu, ovo je tipican Westwood-ovski RTS. Sto, u krajnjem slucaju, i ne treba da cudi posto je Petroglyph i nastao od radnika Westwood-a.

Zvanicno jeste, nezvanicno ima da se nadje samo sto nije puna scena.

Danas presao prve dve misije, igra je FANTASTICNA. Sve je odlicno, prelepe CGI animacije izmedju misija, cool ala starcraft brifinzi, predobra muzika Franka, a gameplay pravi old school RTS !!

Konačno, moram obavezno da probam.

Ja jedino taj najklasičniji rts i mogu da igram. Uvek mi je to bila najbolja varijanta, base building i cepaj.

Mnogo mi nedostaju takve igre na pc-u, ali sa većim budžetom, kao C&C nekada :(.

Frank Klepacki muzika, šta reći. Mada ne mogu da zamislim da ima efekat kao devedesetih.

Obično očekujemo nešto dobro kad se ljudi koji su nekad radili nešto zajedno nađu na drugom mestu, ali uopšte se ne podrazumeva dobar rezultat. Vrlo često ne ispadne ni trunka tog starog kvaliteta.

Dosta priče, moram da isprobam :)

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]f36ZTXKMKvA[/YOUTUBE]

Igra je ok, samo sto cinematici nisu na nivou Red Alerta. Suvise su genericni i dosadni, nema ekcentricnih likova, na tome su trebali da porade malo.

Slazem se. Mehanika je tu, ali igra nema taj C&C smek (mada, ne vidim razlog da ga ocekujemo u ovoj igri). Jedinice su prilicno nemastovite i jednolicne, cak i kod Goo frakcije koja se prilicno razlikuje od klise Beta i Humans. Imaju svoju svrhu na bojistu, ali ne i dusu. Ovo su neki utisci na osnovu 2-3 skirmish partije. Kampanju nisam igrao. Igra je iznenadjujuce dobro ispeglana i izbalansirana.

Poslednja izmena:
Ali mi nekako i dalje deluje da ne vredi tih 45e (40e na HB)... Posebno ako se planira da se obrne kampanja i eventualno par puta posle toga jos koja skirmish partija, cisto da se jos malo isprobaju frakcije...

I Grey Goo je totalni promašaj od naziva , u startu odbija i podseća na neku besplatnu Android igru.

Stvarno ne razumem tu ideju.

Nebitno, i dalje mislim ono što sam rekao...

Ali mi nekako i dalje deluje da ne vredi tih 45e (40e na HB)... Posebno ako se planira da se obrne kampanja i eventualno par puta posle toga jos koja skirmish partija, cisto da se jos malo isprobaju frakcije...

Pa cekaj ko te tera da je kupis? Jer mora svaka igra koja izadje da se kupi? Fala bogu i interneta i torrenata pa skines sta ti srce zeli i igras kako hoces pa ako ti se onda svidi a ti je lepo kupis ili ne kupis. Ne razumem cemu takva politika?

Zasto igra koja ima dobar SP i fino balansiran MP ne vredi 40e ? Da nisam ne zaposlena bagra kupio bi sigurno da podrzim ljude sto su ulozili ipak dosta novca i vremena u sada vec zaboravljen zanr.

Probao i meni ovo isto kao StarCraft, mada nisam neko ko igra mnogo RTS naslove pa mozda je i laicki komentar...

Starcraft i Grey Goo imaju jako malo dodirnih tacaka, osim sto dele zanr.

Zasto igra koja ima dobar SP i fino balansiran MP ne vredi 40e ? Da nisam ne zaposlena bagra kupio bi sigurno da podrzim ljude sto su ulozili ipak dosta novca i vremena u sada vec zaboravljen zanr.

Nema potrebe za takvim agresivnim odgovorom niti ostavljanjem utiska kao da si napadnut time sto sam kritikovao cenu...

Recimo za SC2 mi nije bilo frka da platim pre-order 45e, jer znam da ce mi pruziti dobru zabavu,cak visestruku za dat novac, kako u SP-u tako i u MP-u isto je vazilo i za HoS. Cak ni za Legacy of the Void necu da se libim da platim 40+ evra, naravno pricam iskljucivo o boxed verzijama koje mi u takvim slucajevima daju vise smeka.. Veliki sam fan starih Westwoodovih (posebno RA2 i Tiberian Sun) igara, ali nisam pikao toliko online kao npr SC,WC3 i SC2,, samo bih obrnuo kampanju i nekada posle skirmish partiju protiv kompa (nekada sa drustvom u LAN-u kada bi mogli da se skupimo)... I kazem to iako sam odrastao (uz AoE I i II serijal) na istoj i svojevremno sam x-puta obrtao RA2 i Tiberian Sun tako da znam i kampanje i cutscenes napamet... Meni su njihove igre posle C&C: Generals (i ZH) izgubile tog nekog smeka koje su pre imale i postale repetativnog gameplay-a, mozda najvise zbog "booma" sa herojima i levelovanjem koje je WC3 tada napravio (i kasnije odlicna Battle for Middle Earth), mozda i zbog mlakih SP prica u kampanji.

Ja ne znam kakav je Grey Goo sto se samog gameplay-a i price tice iz prve ruke,niti mogu da dam sud, i jedino sto SADA zameram je poprilicno "agresivna" (da ne kazem bezobrazna) cena za jedan takav RTS naslov, koji iako ima ekipu iza sebe,sama Grey Goo igra nema bas neko ime/legacy (ne racunam C&C serijal) da bi u startu opravdala toliko visoku cenu... Da su izbacili pod okriljem EA verovatno bi udarili i na 60e. Ne kritikujem igru, da li je losa ili ne (procenicu je kada je budem kupio po manjoj ceni i odigrao), vec samo cenu u startu- znajuci kakva im je npr Universe at War bila (koja nije bila nista posebno). Da je mozda pametnije bilo da su stavili nesto "konkurentniju" cenu kako bi privukli vise igraca a ne 45e sto vise deluje da hoce sto vise da izmuzu na staro ime...

Blizzard recimo sa nadolazecom stand alone ekspanzijom ima prava na tako nesto, jer imaju iza sebe fransizu sa kojom znate na cemu ste i sta dobijate... Universe at War (prethodni naslov Petroglypha) je bio ok (ako zanemarimo probleme sa kamerom), relativno ispod radara je proleteo, ali nista o cemu se i godinama nakon pojavljivanja iste pisalo, cak je i maltene zaboravljena... Na osnovu vec vidjenog i Grey Goo mi deluje kao ok zabava na nekoliko popodneva ali nista sto ce ostaviti "wow" efekat...

I ovo je moje misljenje samo, nije nesto sto zelim da namecem... I ukusi se razlikuju...

Poslednja izmena:
Frank Klepacki radio muziku? U tom slucaju ovo mora da se odigra obavezno.

Meni ova igra katastrofalno radi. Ok, nije neki top-of-the-line pc ([email protected], gtx460 i 8giga rama) al' koje god podesavanje da stavim igra uzasno laguje, treba joj sto godina da pokrene misiju i secka ko nenormalna u glavnom meniju...

Kod mene je slicna masina i slicna situacija. Q9550 na 3.4GHz, 8GB RAM i GTX 760. Kada se nakupi jedinica i krene rokanje FPS pada zestoko, gde CPU i GPU budu zauzeti oko 50%. Snizavanje detalja ne pomaze.
Takodje sam primetio da tokom igre klok grafike luduje, te 1200, te 700, te 1000, te 500 i tako stalno. Podesio u nV kontrol panelu na Power opciju max performance, pa mi se cini da ide nesto bolje.

Igra je stvarno odlicna ali joj treba zakrpa sto pre.

Poslednja izmena:
samo da se ubacim u diskusiju i kazem da su izasla 2 update-a.igra je dosta zivahnija ali i dalje "secka" u glavnom meniju.
sad mozete nastaviti dalje :)

Ja sam prešao single player kampanju i baš mi se svidela, volim sporije strategije. Nažalost jako je kratka, nadam se nekom nastavku na onaj cliffhanger na kraju.

jel dobijaju jedinice cinove? nekako ne volim starcraft fazon gde su sve jedinice iste ma koliko protivnika ubile.

Jel igra neko ovo?
Jel su sredjeni bagovi od izlaska igre?
Sad je na popustu na Steamu 18.39e

edit
Free 2 play vikend, pa ko hoce moze da proba

Za to vreme može ceo single da se pređe, mislim da je igra jako kratka...

Nazad
Vrh Dno