Šta je novo?

"Greska" u zadnjem MB ram memoriji

rdragan79

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
620
Pozdrav, imam mali problem sa novim kompjuterom

Maticna ploca je: Leadtek k7ncr18d pro2
+ Sempron 2400 + 1x 512 mb rama + abit radeon 9200 graficka kartica

greska mi se javila kada sam instalirao software za skener
javi mi The instruction at "0x77f584ae" referenced memory at "0x00181435". The memory could not be "read" .....

posto sam odmah posumnjao da je memorija
pokrenem memtest od suse linuxa sa bootabilnog cd-a tamo mi javlja da imam 511 mb rama i negde na 14% drugog testa krene da ispisuje greske od 510.9 mb

zamenim modul ali i dalje je isto. Uzmem iz druge masine 2x 256 mb rama 333 kingston (na kojoj sve radi bez problema i taj modul od 512) ubacim javlja ponovo istu gresku u memtestu i u windowsu izbaci error za skener software.

Samo da napomenem nigde nemam sharovan 1 mb (u biosu) za potrebe graficke ili neceg slicnog.

Da li neko moze da me uputi gde moze biti problem i kako ga otkloniti?

Nemoguce da su sve memorije neispravne, kakvi su ti tajminzi memorije?

Da li je mozda memorija overklokovana?

Tajminzi su sledeci tj. namesteno je po by spd

T(ras) - 8 , T(rcd) - 3, T(rp) - 3, cas lat 3.0

400 mhz je namestena memorija
---
sada sam skinuo najnoviji memtest 3.2 (http://www.memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip)
i video sam sledece rsvdmem 148 kb e820-std ?, pa bih se ispravio za shared memory nije mi jasno cemu to sluzi i gde se iskljucuje
---
rezultati su sledeci, prvo testiranje svih 8 testova do 100% je proslo ok bez i jedne greske, sledece testiranje posle reseta je javio jednu gresku, ali kada ukljucim memory probe ili memory all, greske se nizu jedna za drugom.

btw, Memorije u drugom kompjuteru Athlon 2000xp+ asus a7v8x sve rade bez i jedne prijavljene greske bilo koja kombinacija
------

Poslednja izmena:
Pazi,tajminzi memorije su zaista visoki i ne bi trebalo da je to. Izgleda da su ti se u kompu zapatili gremlini :).
Ovako, jel si probao kompletan Memtest, onaj koji traje 4 sata na 512-ci? Ako njega prodje, memorija je 101% ispravna i kaki verovatno ploca.

Nazad
Vrh Dno