Pozdrav, imam mali problem sa novim kompjuterom
Maticna ploca je: Leadtek k7ncr18d pro2
+ Sempron 2400 + 1x 512 mb rama + abit radeon 9200 graficka kartica
greska mi se javila kada sam instalirao software za skener
javi mi The instruction at "0x77f584ae" referenced memory at "0x00181435". The memory could not be "read" .....
posto sam odmah posumnjao da je memorija
pokrenem memtest od suse linuxa sa bootabilnog cd-a tamo mi javlja da imam 511 mb rama i negde na 14% drugog testa krene da ispisuje greske od 510.9 mb
zamenim modul ali i dalje je isto. Uzmem iz druge masine 2x 256 mb rama 333 kingston (na kojoj sve radi bez problema i taj modul od 512) ubacim javlja ponovo istu gresku u memtestu i u windowsu izbaci error za skener software.
Samo da napomenem nigde nemam sharovan 1 mb (u biosu) za potrebe graficke ili neceg slicnog.
Da li neko moze da me uputi gde moze biti problem i kako ga otkloniti?
Maticna ploca je: Leadtek k7ncr18d pro2
+ Sempron 2400 + 1x 512 mb rama + abit radeon 9200 graficka kartica
greska mi se javila kada sam instalirao software za skener
javi mi The instruction at "0x77f584ae" referenced memory at "0x00181435". The memory could not be "read" .....
posto sam odmah posumnjao da je memorija
pokrenem memtest od suse linuxa sa bootabilnog cd-a tamo mi javlja da imam 511 mb rama i negde na 14% drugog testa krene da ispisuje greske od 510.9 mb
zamenim modul ali i dalje je isto. Uzmem iz druge masine 2x 256 mb rama 333 kingston (na kojoj sve radi bez problema i taj modul od 512) ubacim javlja ponovo istu gresku u memtestu i u windowsu izbaci error za skener software.
Samo da napomenem nigde nemam sharovan 1 mb (u biosu) za potrebe graficke ili neceg slicnog.
Da li neko moze da me uputi gde moze biti problem i kako ga otkloniti?