Šta je novo?

Greska u windows exploreru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasha982

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2009
Poena
159
Ovo sam video skoro na svim racunarima koji su na win7. Nije mi jasno zasto se ne prikazuje ikona kada se klikne na bilo koji .exe file. Nista strasno, samo me uzasno nervira i jel postoji resenje za ovo. Slika u attachment-u

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    60.2 KB · Pregleda: 129
Stavite vase skrinsotove, ako je sa vasim explorerom sve u redu, da vidim kako stvari stoje.

Kod mene je isti slucaj. Bas bezveze.

Prosto nije moguce da je tako predvideo microsoft da bude. Izgleda odvratno, nedovrseno i neprihvatljivo za takvu kompaniju

Iako uglavnom kritikujem Bilijevo čedo (doduše skoro uvek zbog cene i licence) mislim da sad iznosiš neopravdanu zamerku.

Pre svega pogledaj skin koji koristiš dakle nešto si modifikovao (ako nezameriš po meni prvo izgleda veoma ružno) a onda se na tom nekom modifikovanom skinu buniš što nema ikone i umesto d ase žališ na tu modifikaciju ti se žališ na original, neshvatljivo

Vrati dakle originalni default Windows 7 skin (meni on tu i nema ikonicu) a onda iznesi primedbu pa da se traži rešenje

Ovaj "problem" nema blage veze sa skinom ili temom koja je trenutno aktivna. Isto je i sa bilo kojom drugom. Identicni "problem" ima i moj laptop, na kom je sve po difoltu, kao i svi racunari u firmi. Dakle, ako sam ja nesto menjao na mom racunaru, znam sigurno da su svi ostali racunari potpuno svezi i bez ikakvih izmena u registru ili nekih modifikacija. Uostalom i Tiha iznad ima identicni problem, a verujem i jos dosta drugih korisnika win7

Poslednja izmena:
ovo i nije neki problem...

Otvaram ovu temu po peti put i ne kapiram u cemu je problem ...

Poenta je u tome da su neki bas zaludni, i da win explorer ne generise ikonu selektovanog .exe fajla na open dugmetu, prava tragedija :/

A gle kod mene pokazuje ikonicu :p

Prilozi

• Untitled2323.jpg
    Untitled2323.jpg
    391.4 KB · Pregleda: 96
Sad kapiram, to je feature kojim se proverava hawkeye i sposobnost cepidlacenja korisnika :)

Koga nervira moze da promeni ikonicu u registriju

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open]
"Icon"="%Windir%\\System32\\Application_Icon.ico,-1"

A gle kod mene pokazuje ikonicu :p
Nisi pratio na času, ne prikazuje ikonice .exe fajlova! ;)
Ne prikazuje je ni kod mene... pitam se kako sam mogao trpim ovakav katastrofalan propust već više od dve godine :d

Lock
Ovde zaista nema mesta za dalju diskusiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno