Šta je novo?

gremlini sa monitorom, ZAPALICU GA!

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Opet pocinju zimski gremlini...Komp ima problem - kada je celu noc ugasen - ujutru ga kresnem i crn monitor...Cujem da se sve podize, win, zvuci...sve sve...i odjednom nakon minut dva pojavi se slika, win uredno dignut i posle sljaka ceo dan ok...desava se vec neko vreme, mislio sam da je grafika ali je zamenio inace pre par dana i isto i sa novom...Problem se nije ranije desavao...Znaci ne vidi se ni POST ekran od maticne, pre windowsa...a komp uredno radi...e da i kad se pojavi konacno slika nekoliko sekundi lagano treperi...

Sta crkava!!!??? Googlao sam i kazu mozda monitor crkava ili kondenzatori na njemu...Meni je da nije nesto do ploce mada su kvalitetni oklopljeni kondenzi...napajanje isto kvalitetno, probao i sa neklokovanim procesorom...isto...

Znaci kao da necemu treba vrmena da se zagreje i sl...:S:

Znaci nije do windowsa sigurno ili nekih drajvera...Jer se ne vidi ni post message od ploce...

JOS JEDNO-plava lampica koja inace kad je ugasen treperi plavo, kada se pali komp a monitor nece, jednom zasijai normalno a drugi put kao da zatreperi, pa opet normalno pa sl put sa seckanjem....

Poslednja izmena:
Problem ti je do monitora...pre neki dan drugar je ima slican problem i popravka ga je kostala 2500...zamenjena neka dioda u monitoru...Mada moguce da su kod tebe i kondezatori...s tim ako su oni losi mislim da je popravka malo jeftinija...

To baš liči na problem sa kondenzatorima u monitoru.

i ja sam imao jedan samsungov kojem je trebalo 5 minuta da se "upali", zamenio kondenzatore i posle ko nov :)

sutra odoh do drugara da to otvorimo i pregleda on strucno, sta treba prelemimo pa pisem utiskeB-)

Kondenzatori definitivno. Identičan problem sam imao sa 223BW modelom.
Ukoliko si iole vičan radu sa lemilicom daleko manje para će te zamena izaći jer su kondenzatori na štampanoj ploči lako pristupačni za zamenu.

+1 za kondenzatore.... meni takva situacija bila na tv, dva puta servis, ali problem zavrsio tv majstor iz komsiluka za 2.5 dingara, proizvodjaci stavljaju neku tugu od kondenzatora ...

kondenzatori na naponskoj plocici pravili problem...zamenjwni komplet svi i naduti i dobri i problem resen!!!B-)

ps nek se zapitaju svi koji imaju priblem sa sleepom dal je do wina ili monitora...;-)

Toliko nerviranja, a odmah smo ti dali dijagnozu :) :) neka te sluzi jos dugooo ;)

hvala rodjoooo...ko bi reko da takav jeftin sitnis moz da te hebe...jos kaze drug da sam pustio da skroz probiju mogla se spali druga plocica sa procesorom a to je vec par hiljada samo materijal...

Nazad
Vrh Dno