Šta je novo?

grejanje north bridge

morpheous

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2005
Poena
304
previse mi se greje north bridge na GIGABYTE P4 titan series (intel ph848p chipset) maticnoj, ima pasivni kuler koji je non-stop vreo a narocito kada igram neku igru.
da li da kupujem novu plocu ili...

ako ne ispeces prste sve je ok. mozes ako te ne mrzi da ocistis staru pastu i stavis novu.
ovde ljudi generalno prave mnogo veliku buku oko temperatura, to je predvidjeno da se greje i nema potreba da se cimas previse oko toga.

da ne bude nesto tipa nisi osetio pa ne znas samo da naglasim da sam koristio slicnu plocu, samo sa 865p cipsetom (i848p je osakacen i865p) i nikad ni najmanji problem sa pregrevanjem. takodje i prodao vise takvih plocica i sve rade i dan danas sa vrelim chipsetom. :)

ali...

da li to (ajde da ga ovde nazovemo) pregrevanje moze da mi uspori rad racunara npr. u igranju?
Imam intel p4 3Ghz (prescott), gore navedenu plocu, gainward 7600 gt, chieftec 420w, wd 80 gb (sistemski) i 1.5 Ghz ddr, a ponekad imam utisak da bi performanse (bar pri igranju) morale biti bolje!

ne moze da uspori :)

i svaka cast za 1.5 Ghz ddr ;) hehe

Pa Gigabyte se i nije nesto proslavio sa tim pasivnim coolerima od NB, ja sam ubacio Zalmana ZM-NB47J i resio problem sto se tice toplote.

Takodje, Coolemasterov blue ice pro. za cca 5€ .

dodatno hladjenje nikad nije na odmet. Kuler i treba da se greje, znaci da odvodi toplotu da chipseta, odnosno procesora.

hvala

hvala, momci i sorry za Ghz-e, ali vec sam spavao, bilo je 2 ujutru!!!

NAbaci neki 8 ili 12 cm Iznad njega i ohladices i njega i mem icelu plocu.

Vrh Dno