Ujna Vanja
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 18.06.2024
- Poena
- 5
Da li postoji način da kotao na pelet radi kada nema struje? O tome nismo razmišljali, a sada se javlja kao potencijalan problem.
ne moze obican agregat. mora invertorski agregat... oni su poprilicno skupi bili kada sam gledao ranije...Da li postoji način da kotao na pelet radi kada nema struje? O tome nismo razmišljali, a sada se javlja kao potencijalan problem.
da.Da li je to ovo? Pogledajte prilog 474571
Ne razumem, da li može ovo što je postavio @Ira ili ne?da.
sledeci put bolje stavi link umesto screenshot-a...
@Ira
Na to sam mislio kada sam rekao konvertor napona. Ovo meni nije zavrsavalo posao, jer ne moze da se iskoristi obican agregat u ovoj konfiguraciji. mora da se stavi baterija koja se puni dok ima struje, kad nestane struja, sinusni inverter automatski prebaci na bateriju i onda taj napon sa baterije podize na 220v, cista sinusoida koja je bitna za elektroniku na kotlu.
Trebalo bi da ti to što želiš omugući ugradnja termo glava na radijatorima.Prvi put se grejem na pelet i hteo bih nešto da pokušam... Kotao je alfa plam commo compact 15, grejem 71 kvadrat ne baš sjajno izolovane kuće, i pročitao sam negde da bi bila manja potrošnja peleta kada bi kotao umesto paljenja i gašenja išao u modulaciju... Nije samo potrošnja u pitanju, već i oscilacije temperature u sobi... Paljenje i gašenje reguliše sobni termostat, a ja ne znam kako tačno podesiti kotao (ako je uopšte moguće) da umesto gašenja ode u modulaciju... Opšta mesta mi ne znače mnogo, tek ulazim u materiju, pa bih zamolio za konkretne odgovore... Hvala unapred!
Ja iskreno ne bih tu opremu uzimao sa alija. Pogledaj da li ljude ostavljaju komentare jspod toga i kakve, da li su sablonski itd.Jel probao neko one digitalne termo glave sa Temu-a i Aliexpressa
Да ли може неки предлог коју пећ на пелет узети?
Кућа је неких 120-130.квадрата.
Лепо изолована,прозори добри.
За неких 2 до 3 месеца престајемо са дрвима и прелазимо на пелет.
Сваки савет је добродошао.
Radi kao sat. Doduse ovo je do pre par meseci moglo da se kupi za 17 evra.Jel probao neko one digitalne termo glave sa Temu-a i Aliexpressa?
Kepo comfort AC 20 ili AC 25 (u zavisnosti od izolacije i kvadrature)А који модели од Центрометал и Кепо за моје потребе?
Gas nema ili necesДа ли може неки предлог коју пећ на пелет узети?
Кућа је неких 120-130.квадрата.
Лепо изолована,прозори добри.
За неких 2 до 3 месеца престајемо са дрвима и прелазимо на пелет.
Сваки савет је добродошао.
Baš mora peć (za etažno) ili može i kotao za etažno?Да ли може неки предлог коју пећ на пелет узети?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari