Ako nije da mi skinu kozu sa ledja onda dolazi u obzir i to. Ako spada pod subvencije.А топлотна пумпа?
Раније је спадало. Шта ће ти кожа?Ako nije da mi skinu kozu sa ledja onda dolazi u obzir i to. Ako spada pod subvencije.
Spada brate, ali mi nije jasno kako neko ko se greje na drva spada u subvenciju a prelazi na pelet koji je isto na neki nacin drvo, ali necu da ulazim u to kad je vec neko propisao kroz neki akt.Zar pelet nespada u cvrsto gorivo, odnosno subvenciju? Kepo kotlovi su odlicni.
Radi ocuvanja zivotne sredine. Nije isto zagadjenje peleta, uglja i drva. Ti se grijes na kotao na struju, pa zagadjenja nema. U ostalom, ja bih gledao pelet za tvoj tip kuce bez izolacije. Drug ima neki Kepo kotao sa samociscenjem, prazni onu pepeljaru svaki 3,4 dana, a cisti ga jednom godisnje.Spada brate, ali mi nije jasno kako neko ko se greje na drva spada u subvenciju a prelazi na pelet koji je isto na neki nacin drvo, ali necu da ulazim u to kad je vec neko propisao kroz neki akt.
Tako je. Tako mi je rekao. Mada nije mi problem ni da ocistim ni cesce ako treba.Radi ocuvanja zivotne sredine. Nije isto zagadjenje peleta, uglja i drva. Ti se grijes na kotao na struju, pa zagadjenja nema. U ostalom, ja bih gledao pelet za tvoj tip kuce bez izolacije. Drug ima neki Kepo kotao sa samociscenjem, prazni onu pepeljaru svaki 3,4 dana, a cisti ga jednom godisnje.
Ih 30 brate. 10 cm je ovaj kotur sto sam kupio. Jedino sad izmedju greda da pocnem pa posle jos jedan sloj preko svega. Malo mi je mnogo da boknem jos jedan sloj jer uskoro moram i krov da radim. Ne bas sledecu godinu, ali sledecih par ce morati pod obavezno.Немој жалити. Стави 30 цм.
Tako i rade ovde kada izadje komisija, nabave malo uglja za slikanje i udri.Jebaji ga posudi od nekog mali sporet i ubaci u dnevnu za slikanje i dokazivanje za podsticaj, ako treba gurni i drva negdje uz stepenice uslikaj...
U BIH se većina el. energije pravi iz uglja, tako da ako se grijes na struju a velik si potrošač, opet isto ti se hvata jer ti je struju napravio ugalj....
Vec sam poceo da redjam bez ikakve folije, nema veze. Zanima me takodje kakva je situacija sa ovim silnim kablovima od svega i svacega sto su isli preko tavana? Kapiram od neta, zvucnika, oni koaksijalni tu nema problema jer nisu pod naponom. Plase me samo ovi ostali sto su pod naponom. To raskrstiti je jako tesko jer ne znam ko je i kada prespajao i kuda sta vodi jer je to jako stara instalacija. Da li moze da bude neki problem? Ili da krenem sa citanjem teme polako, izvinite otisao sam malo u off. Hvala svima na pomoci.Ukrsti više rolni. Treba da ide i folija. Imaš kompletnu temu ovde na forumu vezanu za izolaciju pa tamo pokupi detalje.
10 cm je malo. Ja sam imao toliko, pa sam na kraju dodao još 20 cm.
Po pravilu da, ali kod mene....Svi kablovi pod naponom bi trebalo da se nalaze u bužirima... Tako je kod mene.
Velika je razlika u ucinku 10 i 20.Ih 30 brate. 10 cm je ovaj kotur sto sam kupio. Jedino sad izmedju greda da pocnem pa posle jos jedan sloj preko svega. Malo mi je mnogo da boknem jos jedan sloj jer uskoro moram i krov da radim. Ne bas sledecu godinu, ali sledecih par ce morati pod obavezno.
Tako i rade ovde kada izadje komisija, nabave malo uglja za slikanje i udri.
Jel imalo razlike bez icega i 10cm?Velika je razlika u ucinku 10 i 20.
30 već opada eksponencijalno ucinak, ali izolacije nikad dosta, pogotovo ako dise kao sto mineralne vune disu. Kod mene je isto 30-35 cm, dok sam imao nekih 10 bez folija, katastrofa, sto od vlage sto od ucinka izolacije
Pa ovo sto sam stavio je tek pocetak, mozda 10 posto kuce, mogu da nastavim sa tom folijom ako je bas toliko preko potrebna. Imaju zaboravio sam po celoj trski neke table cini mi se petice stiropora ali samo su poredjane izmedju greda po celom tavanu, ali to je pretostavljam nista. A koliko vidim ispod tog stiropora ima sloj nekog pa mislim sitnog peska ili sta je vec, nije bukvalno pesak sigurno 5 cm koliko mogu da procenim.Gde vunu bez folija na trsku, nemoj da se natopi kondezom pa da bude izolovan pod umesto tavana.
Ako bi bilo toliko kondenza onda mu je i trska natopljena...Gde vunu bez folija na trsku, nemoj da se natopi kondezom pa da bude izolovan pod umesto tavana.
Uf, razlika izmedju 0 i 10 ti je nekih 6-7x bolja U vrijednost prolaska toplote...Jel imalo razlike bez icega i 10cm?
Pa ovo sto sam stavio je tek pocetak, mozda 10 posto kuce, mogu da nastavim sa tom folijom ako je bas toliko preko potrebna. Imaju zaboravio sam po celoj trski neke table cini mi se petice stiropora ali samo su poredjane izmedju greda po celom tavanu, ali to je pretostavljam nista. A koliko vidim ispod tog stiropora ima sloj nekog pa mislim sitnog peska ili sta je vec, nije bukvalno pesak sigurno 5 cm koliko mogu da procenim.
Zavrsio sam jednu sobu sa desetkom, tj najhladniju sobu. Videcemo kakav je efekat. Za sada je i dalje najhladnija ali ajde da sacekam.Uf, razlika izmedju 0 i 10 ti je nekih 6-7x bolja U vrijednost prolaska toplote...
Iskreno nisam merio, ali kada god se udje u nju osetno hladnije bude. Samo da napomenem mislim da takodje ima udela manji radijator nego u ostalim prostorijama. Sigurno 5 rebara manje ima u proseku. Ali ajde, to sredim tako sto otvorim vrata sobna ta se izjednaci temperatura svuda. I kad se izjednaci na primer, posle par sati, ja zatvorim opet vrata i sledeci ulazak u subu opet bude hladnjikavo. Prozor je pvc kao i svuda, neki osrednji. Dole je parket ko i svuda u kuci. Zidovi kazem puna cigla, malter sa obe strane. Dva zida su spoljna, kao i u drugoj sobi koja je osetno toplija. Stim sto je ta druga soba najblize kotlarnici, tu sistem bukvalno ulazi u kucu. Jedino ako nije mozda slaba pumpa od grejanja, jer sam provalio da povrat vode jako cesto ume da bude mlak ako grejanje radi onako malo krece. Ako radi duze okej je, i povrat bude vreo. Inace u jednom delu kuce se koristi ovlazivac jer se suse disajni putevi opasno kada grejanje radi i u toku noci. Deca kaslju pun gas.Ako imaš vec stiropor izmedju greda, to nije nikako beznačajno.
Jesi mjerio T u toj sobi ili govoris po osjećaju?
Jer u sobi gdje je visoka vlažnost, 20 stepeni je studeno, a u sobi niskom vlagom je to i Bože pomozi po subjektivnom osjecaju.
Kao u kupatilima, zbog vlage, uvijek imas osjećaj da je hladnije, a budu skoro na istoj T
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari