Šta je novo?

grejanje morgan procesora

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato i radi na 1.24 Ghz.

ne bas...

Duron 1GHz (Morgan) temp>50 stepena
Duron 900 MHz (Spitfire) temp<45 stepena

Ploca Gigabyte 7ZXR, revision 1.0
Cooler Acorp 686a (valjda se tako zove, tih je, ali slabo hladi)

ispravka...

Duron na 900MHz se grejao do max. 47 stepena
Duron na 1GHz se greje do max 51 stepena

Morgan se manje greje kada se overclock-uje...
Sve zavisi i od verzije BIOS-a, koji sam promenio da bi podrzavao Morgan procesore...

E vidis, vreme ti je za bolji kuler. Kod mene je na Abitu KT7A Morgan na 1Ghz o.c. 1.2Ghz na difolt naponu u leru imao 32C, a na full opterecenju do 38C sa Vulcanom 6Cu+. 😉

Re: ispravka...

lendak je napisao(la):
Duron na 900MHz se grejao do max. 47 stepena
Duron na 1GHz se greje do max 51 stepena

Morgan se manje greje kada se overclock-uje...
Sve zavisi i od verzije BIOS-a, koji sam promenio da bi podrzavao Morgan procesore...
Duron na 900 radi na 1.6 v , a Morgan na giga radi na 1.75 v.
Probaj da Morganu smanjish napon na 1.6 v , pa ces videti koliko ce se manje grejati od Spitfire-a.

Re: Re: ispravka...

drfedja je napisao(la):
Duron na 900 radi na 1.6 v , a Morgan na giga radi na 1.75 v.
Probaj da Morganu smanjish napon na 1.6 v , pa ces videti koliko ce se manje grejati od Spitfire-a.

Proverio sam, Morgan Duron na 1Ghz mi se greje preko 50C, jer radi na 1.86V... BIOS se tako samopodesio.

Morgan bi trebalo da radi na 1.75V, osim ako nisi presarao srednji mostic za podesavanje napona... (mislim da je L11)

Aca je napisao(la):
E vidis, vreme ti je za bolji kuler. Kod mene je na Abitu KT7A Morgan na 1Ghz o.c. 1.2Ghz na difolt naponu u leru imao 32C, a na full opterecenju do 38C sa Vulcanom 6Cu+. 😉

A koje kuciste ti imas. Mislim, koliko ventilatora, i tako to.
Nije nebitno. Meni je sa otvorenim kucistem temperatura i do 6 stepeni niza, nego sa zatvorenim. Ovaj nekada tvoj Duron 600, kod mene ide do 42 stepena, kada je opterecen (igre), a cooler je isti - cu+. E, da. Namesten je na 6,5x140=910 Mhz 1,65 V, namesteno u biosu, Monitor i Bios pokazuju da je ismereno 1,74 V. Chipset je na 3,4 V, pokazuje 3,53 V.

P.S. Probao sam i 137x7=960 Mhz, radi sa nesto vecom voltazom, nisam dalje probao, verovatno moze jos malo, ali ga drzim na 910 Mhz, jer mi apsolutno ne utice na 3D performanse. Malo je tanka GF256 za ovu plocu i procesor. Nu, kao sto vidis na Video kartama, unapred planiram nekoliko meseci, pa ce valjda da bidne jedna Gainward GF2 Ti/450, kada orobim banku. 😀

notax je napisao(la):
A koje kuciste ti imas. Mislim, koliko ventilatora, i tako to.
Nije nebitno. Meni je sa otvorenim kucistem temperatura i do 6 stepeni niza, nego sa zatvorenim. Ovaj nekada tvoj Duron 600, kod mene ide do 42 stepena, kada je opterecen (igre), a cooler je isti - cu+. E, da. Namesten je na 6,5x140=910 Mhz 1,65 V, namesteno u biosu, Monitor i Bios pokazuju da je ismereno 1,74 V. Chipset je na 3,4 V, pokazuje 3,53 V.

Pa video si kuciste, staro "Panda", sa vertikalnim napajanjem i uvek je zatvoreno. Jedan ventilator ubacuje vazduh i jedan izbacuje.

Aca je napisao(la):
Pa video si kuciste, staro "Panda", sa vertikalnim napajanjem i uvek je zatvoreno. Jedan ventilator ubacuje vazduh i jedan izbacuje.

Ma, i ja sam hteo da ubacim jos jedno 2-3 ventilatora u ovaj Macase K80, ali nije zurba. Na prolece.
Inace, nisam video tvoje kuciste. Mislim bio sam kod tebe i bacio pogled sa 2m, ali to nije to.

ko jos stavlja cu+ na durona...to je chist mazohizam...
meni je i fop32 hladio durka na max voltazi i to u najvrelijim letnjim danima gde je max temperatura bila 48-50 stepeni pri full load-u...doduse vertikalno napajanje je bilo izvadjeno, a kuciste otvoreno

Ji 4Tze je napisao(la):
ko jos stavlja cu+ na durona...to je chist mazohizam...
meni je i fop32 hladio durka na max voltazi i to u najvrelijim letnjim danima gde je max temperatura bila 48-50 stepeni pri full load-u...doduse vertikalno napajanje je bilo izvadjeno, a kuciste otvoreno

Pa, valjda cu da predjem na AXIA 1@1,4 G, pa me mrzi da stalno menjam komponente. Znas, kada kupis cooler za 30 DM, za 2-3 mesecas mozes da ga prodas za 10 DM, jer je to ipak polovan cooler.

Aca ga masti, ono je sve samo Panda nije, Ima tu i Leadmana dualfan-a, i rupu izbusenu pozadi blizu procesora, pa koliko sam ja skapirao on brzo izbacuje topao vazduh napolje. Pa onda izbusena jedna strana kucista i tu fan opet sve oko proc. Ina kraju skromno kao Panda 😀, nije nesto 😀.

Ji 4Tze je napisao(la):
aaaaa, znaci treba ti vremena da se naviknes na 'tisinu' 😛
p.s. titan rula 😉

Pa, sad, nisam bas siguran da zelim taj cooler, u slucaju extremnog OC-a T-Birda, ali ako ti kazes....

Sto se tice temperature... svaki proizvodjac je prica za sebe. Abit prikazuje najnizu a Asus najvisu, mada je i Soltek tu negde. Kod Abita temperatura dosta zavisi i od toga koliko ste ugurali sondu prilikom montaze CPU-a, jer je po defaultu izdignuta vise nego sto treba i mora se malo potisnuti prstom da bi procesor pravilno legao u socket. Koliko je neki kuler dobar ili los moze se saznati samo na istoj ploci i kucistu i istim uslovima poredjenja (zatvoreno, otvoreno, sistemski kuleri itd.) Sto se Titana tice, on uopste nije toliko efikasan koliko izgleda! Ja sam nabavio PAlpha Silver Tornado, koji ima bar duplo manje telo od Titana, vrti se na 5000 rpm i hladi 2-3 stepena losije od WBK38, koji je verovatno i najbolji kod nas (ne racunajuci CAK itd od preko 90DM) Cena Tornada je sasvim cool, 30DM, efikasnost odlicna, buka minimalna a konstrukcija genijalna!
http://ochardware.de/main.htm?[url]http://ochardware.de/Artikel/Reviews/sk156/index.htm~main[/url]
http://translate.google.com/transla...prev=/search?q=pentalpha+silver+tornado&hl=en

Nazad
Vrh Dno