Šta je novo?

Grejanje Iphona 4 prilikom punjenja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Jels se ja tripujem ili se iPhone 4 prilično greje prilikom punjenja baterije.

Greje se i to dobro ali opusteno to je sve ok.....

Ista stvar i sa iPhone 3G. Greje se k'o serpa dok se puni, ali sve dok radi, znacu da je ok :)

moj itouch se ne greje dok se puni, ali se greje ako mu je uključen wireless dok se puni... greje se sa uključenim wireless-om anyway.... a dok igram 3d igre hoće isto prilično da se zagreje... možda zato što imam onu gumu oko njega, a onaj aluminimunimum otpozadi služi i da se hladi...

ne bi trebalo preterano da se greje, tj. ne toliko da je neprijatno da se drži u ruci. Ali istina da je dosta primetnije to zagrevanje preko leta. Ipak, preporučujem punjenje preko računara tokom leta, jer sporije puni (500mV) i manje zagreva, dok se tokom punjenja preko strujne mreže brže puni (1000mV) i više zagreva, a znamo da zagrevanje utiče (long term) na komponente, posebno flash i ekran...

da, ja punim preko kompa, možda je zbog toga... baš zbog toga što znamo da zagrevanje utiče long term na komponente me i brine kad se zagreje dok igram nešto... greje se i dok čitam neke pdf-ove, pa me to malo smori :/

Nije ovo "problem" samo sa iPhonom, praktično svi telefoni sa tankim kućištem imaju ovaj problem, nije ništa zabrinjavajuće (Omnia mi se greje k'o ringla već godinu dana pa joj ništa ne fali :d, a i Galaxy se slično ponaša). A grejanje tokom igranja igara i surfovanja i slično se podrazumeva, procesor se prebaci na viši takt, pa se onda on zagreva (kao i sve oko njega), kao kod kompa.

tanko kućište mogu da razumem kad je ipod u pitanju, ali iphone je balvan u odnosu na ipod- duplo je deblji....

Nije baš tako. uređaj kao uređaj jeste deblji zbog hardvera koji je napakovan unutra ali kućište kao kućište nije deblje uopšte

Nazad
Vrh Dno