Šta je novo?

Grejalica za toalet / kupatilo?

Imam jedan od tih cini grejaca, tri panela sa dve precke za peskire, visine cini mi se 1m ili 1.2. Paneli se zagrejavaju sipke ne. Postavio sam ga u kupatilu koje je 2x2.5m. Sto se tice samog zagrejavanja kupatila, generalno moze da zagreje donekle taman da bude kazi ga dovoljno, mada bih ja iskreno voleo da je malo jaci. Mozda je varijatna sa ventilatorom bolje resenje.
Ja recimo ne volim strujanje zraka kad je mokro tijelo. Iako je toplo meni ne prija. Najbolje mi se pokazala infracrvena zidna grijalica, 2 jacine ima 600 i 1200 w. Postavljena tako da moze uhvatiti i tus kabinu i wc skoljku. I bas je onako prijatan osjecaj, kao suncevo zracanje
Imao sam i ic panel od 400w, i mini puhalicu, ovo je ipak ispalo meni najbolje rjesenje

Nemam nameru da grejem kupatilo direktno sa bilo kojim grejnim telom, niti volim toplo kupatilo. Mlako mi je sasvim OK, cca 20 C

Takozvana Titovka, kada sam renovirao kupatilo elektricar mi ostavio kabli za grejalicu i ja ga pitam sta ce mi kada uvodim grejanje i imacu susac, a on od onih starih elektricara kaze nikad ne znas kad ce da zatreba neka ima.
Sledece godine sam namesti Titovku, posto mi je kupatilo 2*1.5 ona mi zavrsi posao u prelaznom periodu, sada kada imam dva mala deteta pa ih kupamo u tus kabini itkako znaci dok se ne krene sa lozenjem.
Gledao pre ugradje svakave i na kraju se odlucio za proverenu i najjeftiniju varijantu.
@salevs meni takva istopila prozor, stavio da brze susi spaletne i ode prozor :) stvarno dobro greju.
Videh prosle godine takvu jednu u jednj prodavnici kako se zapalila, zato ih ne volim bas previse, dve sam otvarao i mnogo tanke zice imaju nije ni cudo sto se zapale.

Poslednja izmena:
Meni je duvala hladno pa mi jedan lik opravio za crvenu. Inace imam susac u kupatilu ali ga ne palim dok ne krene grejanje na drva. Grejalica odlična za jutarnje podizanje temp u kupatilu gde se oblačimo pre posla. Treba je posle svake sezone produvati kompresorom. Ja mislim da ću sobni termostat kad budem ubacio gasno kotao držati u kupatilu 🤣

Vrh Dno