Šta je novo?

Grejalica za toalet / kupatilo?

vargax6

Poštovan
Učlanjen(a)
02.04.2021
Poena
85
U prelaznom periodu i neki deo zime koristim inverter klime za grejanje kuće.. Kada je baš najhladnije palim grejanje na pelet..

E sad mene zanima dok koristim klima kako da zagrejem WC..

Koja je vaša preporuka za grejalice za kupatilo?

Video sam na internetu mnogo modela; električne sušare, grejalice na vazduh, infracrvene, itd…

Ono što mene zanima koju bi vi preporučili?

Wc je dimenzije 3x3 m otprilike…

Pa kupis ono sto ti se svidja, meni je crkla neka Prosto, pa cu sada opet da uzmem neku koja se kaci na zid, ima izduvavanje i daljinski.
To pazarim jer palim grejanje samo kada sam u kupatilu. Prosla je bila oko 6k dinara, sada koje sam gledao su 8-12k dinara te koje mi se svidjaju.

Pored toga svasta nesto imas ako hoces stalno da bude zagrejano, ukucas grejalice za kupatilo i pootvaras xx sajtova i nadjes sta ti se svidja.

Pa kupis ono sto ti se svidja, meni je crkla neka Prosto, pa cu sada opet da uzmem neku koja se kaci na zid, ima izduvavanje i daljinski.
To pazarim jer palim grejanje samo kada sam u kupatilu. Prosla je bila oko 6k dinara, sada koje sam gledao su 8-12k dinara te koje mi se svidjaju.

Pored toga svasta nesto imas ako hoces stalno da bude zagrejano, ukucas grejalice za kupatilo i pootvaras xx sajtova i nadjes sta ti se svidja.

Druze pitam iz razloga da vidim sta je prakticnije jer nisam koristio nikad.. Ko moze neka preporuci

Pa ja ti lepo napisah, zavisi sta zelis od grejalice, kako neko da ti preporuci kada ima vise vrsta?
Ja sam bukvalno do pre 10min potrosio sat i po trazeci grejalice po netu jer i ja moram da kupim za ovu zimu.

Ja napisah da ja uzimam sa duvanjem jer hocu da duva u mene kada sednem na klonju i malo da dogreje kada se kupam, pored toga je ne koristim.
Ti ako hoces stalno da je zagrejano, onda mozes bilo kakvu da uzmes koja je za kupatilo, bukvalno izaberes sta ti se svidja, na zid, na pod, da sija, da radijatorski greje, da izduvava, da ima susace peskira, da ima ogledalo...sve to vidis ako izguglas grejalice za kupatilo i sam na kraju moras da izaberes.
Evo, meni je ova lepa, mozes tu pazariti:
Ova je sa izduvavanjem i ogledalom, takodje lepa:

Izbegavaj Rowenta grejalice, to mogu da ti kazem iz prve ruke. Dobro greju, ali se nenormalno brzo kvare.

Generalna preporuka za tako male površine ( 9 kvadrata) je nešto što duva vazduh jer to zagreje takvu prostoriju za tili čas. Mnogo brže od grejalica koje zrače. A nemaš potrebe da konstantno bude grejano. Ja imam neki kao kalorifer što liči na unutrašnju jedinicu od klime (samo duplo manja) i ima 2 KW (2 x po 1 KW grejači ) i to zagreje malo veće kupatilo nego tvoje za 5-10 minuta.

Otac pre 4 godine kupio grejalica na Bubanj potok polovnu za 1000din ali vidi se da je kvalitetna, ono ne da radi i greje ko luda, ne moze da se porede ove sto imaju nove za 2000din, mogao sam sa njom da grejem dnevnu bez problema kada nije ispod 0.

marka? proizvoditel?

Meni je riknula ona klasična grejalica za wc iznad vrata. Generalno ona je završavala posao. 7k za grejalicu (kalorifer ima ga za 1k) za wc sa daljinskim :D .

Ta mi je bila u uzem izboru, ali sam resio da uzmem malo vise fensi model istog brenda, ali je nema na stanju nigde :)
Mislim, sve su to rebrendirani Kinezi, ali neke jace marke i da kazemo verovetno kvalitetnije, nemaju ovo sto ja trazim i sto mi je zgodno.

Poslednja izmena:
To je jedna od 3 u mom kupatilu, skida se sada, ne podnosim ih :D
A i cela se pokrivila pa ne radi odavno :)
Ovo je druga koja je radila oko 3 godine pa riknjavela grejac...mozda je popravim ako me ne bude mrzelo, pa dam sestri.

Ove Radialight su mi hvalili, ali su solidno skupe i nema ono sto meni odgovara, jako sam ogranicen pozicijom i dizajnom grejalice.

Meni posle 30 godina prestala da radi :) . Staviću je ponovo, ove sa plastikom mi ne ulivaju poverenje, zapaliće se.

Ma jok, imaju 2 grejaca, mozes samo jedan da upalis, onda je to mlako, laganica.
Kada rade 2, ima senzor za pregrevanje, pa gasi grejace.
Meni je ta retro radila mozda 6-7 godina.

Ako se oslanjaš na kineski "kvalitet", ne bi takve zapaljive stvari stavljao u wc.

Da ste prave IT face, namestili bi smart home ili jos bolje - arduino sa temp senzorom + opciono motion senzor + relej + duvaljka/zidna + programiras kako hoces sa sve safety shutdown i milina... :)

Nisam znao da je automatizacija striktno ogranicena na kupatila i da nije primenjiva na toalete.

PS: treba sada da te oslovim sa "clanu foruma"? Ah da , da ne zaboravim smajli na kraju :D

Ja nisam IT-jevac :)

Ima grejalica sa senzorom pokreta, gore link koji sam okacio za onu sa ogledalom.
To mi je bilo prvi pik, ali nemam gde da je okacim da mi odgovara, vec moram ove satro "klime" iznad ulaznih vrata u wc.

Ta mi je bila u uzem izboru, ali sam resio da uzmem malo vise fensi model istog brenda, ali je nema na stanju nigde :)

Mislim, sve su to rebrendirani Kinezi, ali neke jace marke i da kazemo verovetno kvalitetnije, nemaju ovo sto ja trazim i sto mi je zgodno.
Ima i AR4W08P, sve deluju slicno. Kod mene je kupatilo 4.5 kvadrata sa jednim spoljasnjim zidom, izolacija dobra, pa verujem da bi i 500W zagrejalo, kamo li 2kW.

Zeznuo sam se kad sam zavrsavao kucu, nisam razmisljao i zadrzao sam elektroinstalacije u kupatilu razvedene pre 20-25 godina. Umesto mesto za susac za peskir imam iznad vrata izvuceno za klasicnu grejalicu..

Ima i AR4W08P, sve deluju slicno. Kod mene je kupatilo 4.5 kvadrata sa jednim spoljasnjim zidom, izolacija dobra, pa verujem da bi i 500W zagrejalo, kamo li 2kW.

Zeznuo sam se kad sam zavrsavao kucu, nisam razmisljao i zadrzao sam elektroinstalacije u kupatilu razvedene pre 20-25 godina. Umesto mesto za susac za peskir imam iznad vrata izvuceno za klasicnu grejalicu..
Pa produzi kabal do mesta za sušač peškira i kabal stavi u kanalicu. Kanalicu oboji u nijansama slicnim plocicama i to se ne vidi...

U prelaznom periodu i neki deo zime koristim inverter klime za grejanje kuće.. Kada je baš najhladnije palim grejanje na pelet..

E sad mene zanima dok koristim klima kako da zagrejem WC..

Koja je vaša preporuka za grejalice za kupatilo?

Video sam na internetu mnogo modela; električne sušare, grejalice na vazduh, infracrvene, itd…

Ono što mene zanima koju bi vi preporučili?

Wc je dimenzije 3x3 m otprilike…
Ja pre 5 dana zavrsio rekonstrukciju kupatila.
Moj izbor pao na Cini susac. Elektricni i sa termostatim je. 100x40cm

Prilozi

• IMG_0959.jpeg
    IMG_0959.jpeg
    233.3 KB · Pregleda: 133
Realno gledajući, za kupatilo grejalica treba, a za WC, a posebno poljski i ne baš :)

Ima i modernih resenja.

2145_image001.jpg

Godinama koristim ovaj tip grejalice za kupatilo, i dok sam se grejao na centralno grejanje, a i sad poslednjih 5 god. sa klimama...
Jeste da nisu preporucljive za kupatilo, ali nema problema, samo da se ne prska vodom po njima...:D

Tu i tamo bilo je i kvarova, koliko se secam jednoj je crkao termostat, zamenjen u garanciji, prosle godine takodje zamenio jednu kupljenu u Lidlu, jer je prestala da duva toplo... U sustini, uvek imam jednu u rezervi...:D
Treba obratiti paznju na duzinu kabla, neke imaju bas kratak, pa kod mene konkretno ne moze da stigne do uticnice, a da se postavi na odgovarajuce mesto, ove iz Lidla imaju duzi kabl(mislim oko1,8m) i 3god garancije...
Cak je koristim preko smart uticnice, pratim potrosnju, a mogu i da je ukljucim-iskljucim bez odlaska do kupatila.

Sto se tice "one" grejalice, samo ovaj rad::cool::D
IMG_20190519_170027.jpg

Lepi su ovi CINI, i ja ih gledam. Gde su grejači, u prečki za peškir ili u samom panelu? Šta se konkretno zagreva?
Imam jedan od tih cini grejaca, tri panela sa dve precke za peskire, visine cini mi se 1m ili 1.2. Paneli se zagrejavaju sipke ne. Postavio sam ga u kupatilu koje je 2x2.5m. Sto se tice samog zagrejavanja kupatila, generalno moze da zagreje donekle taman da bude kazi ga dovoljno, mada bih ja iskreno voleo da je malo jaci. Mozda je varijatna sa ventilatorom bolje resenje.

Nazad
Vrh Dno