Šta je novo?

Periferni uređaji Grejači za ruke

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Pera-kojot

Poznat
Učlanjen(a)
15.11.2023
Poena
30
Pošto idu hladni dani a često sam napolju na hladnoći razmatram nabavku nekog od grejača za ruke.
Do sada sam naišao na tri tipa:
1. Proizvod firme ZIPO koji llči na upaljač i troši isto gorivo. Upali se i sagorevanjem (tinjanjem) tog goriva odaje toplotu.
2. Električni poput power benka. Puni se a nakon uključenja akumuliranu el.energiju pretvara u toplotu. Prodaje se kao dvodelni (za obe ruke) ili solo.
3. Hemijski - u obliku kesica sa nekom hemijom unutra koja pod određenim uslovima počinje da menja agregatno stanje i pri tom odaje toplotu.
Postoje modeli za jednokratnu ali i za višekratnu upotrebu.
E sad, nisam pametan, koji model (način grejanja) izabrati pa me zanimaju vaša mišljenja i još bitnije iskustva, ako ste ih koristili.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima i eventualnim preporukama.

Pošto idu hladni dani a često sam napolju na hladnoći razmatram nabavku nekog od grejača za ruke.
Do sada sam naišao na tri tipa:
1. Proizvod firme ZIPO koji llči na upaljač i troši isto gorivo. Upali se i sagorevanjem (tinjanjem) tog goriva odaje toplotu.
2. Električni poput power benka. Puni se a nakon uključenja akumuliranu el.energiju pretvara u toplotu. Prodaje se kao dvodelni (za obe ruke) ili solo.
3. Hemijski - u obliku kesica sa nekom hemijom unutra koja pod određenim uslovima počinje da menja agregatno stanje i pri tom odaje toplotu.
Postoje modeli za jednokratnu ali i za višekratnu upotrebu.
E sad, nisam pametan, koji model (način grejanja) izabrati pa me zanimaju vaša mišljenja i još bitnije iskustva, ako ste ih koristili.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima i eventualnim preporukama.
Za ruke nisam nikad nista koristio na ovaj fazon (ovo sa gasom i hemikalijama mi je onako malo previše)
Ali sam koristio ovo sa slike, kao mala električna krpica, jako tanka i savitljiva, koristim zimi kada sam duže za računarom a računar je u sobi koja se ne grije direktno pa vremenom zna biti svježe, ovo uglavnom stavljam pod dupe ili stopala a nekada i kada legnem pod ljeđa (samo zato jer prija). Napajam powerbankom ili direkt u uticnicu (usb), nije da gori vatra ali ugrije fino pogotovo ako je naslonjeno na golu kožu ili nesto sto je priljubljeno uz tijelo (čarape, potkosulja)
Mislio sam da ce se raspasti nakon dva koristelja ali imam ga 3 godine, na aliekspresu platio par eura, pa kontam da sigurno imaju neke rukavice sa ovim ugradjenim

Prilozi

• 61Zqa1ZJR8L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
    61Zqa1ZJR8L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
    79.3 KB · Pregleda: 45
Te kesice sa gelom (koje menjaju agregatno stanje) drže toplotu max 1 sat. To smo imali za bebu kad je boleo stomačić, stisneš pročicu u kesici i počen da se menja stanje i da greje. To sad ima moja starija ćerkica kad ide na treninge. ubaci oba u džepove i kad joj je hladno samo ga stisne. Ali je problem ako ideš negde a treba ti u oba pravca. Možeš samo jednom a onda moraš da ga iskuvaš (ubaciš u šerpu ključale vode) i onda može opet.

Te kesice imate u lidlu za 250din par, rade posao. Uzmi makar za probu, sitne su pare. Tacno 2x da to upotrebis isplati se.
Ja stavio jednu kutiju u ranac koji koristim kad setam pse, za ne daj Boze, ako promrznem slucajno u sumi.

Te kesice imate u lidlu za 250din par, rade posao. Uzmi makar za probu, sitne su pare. Tacno 2x da to upotrebis isplati se.
Ja stavio jednu kutiju u ranac koji koristim kad setam pse, za ne daj Boze, ako promrznem slucajno u sumi.
Video sam da su imali ali orošle godine.
Ove, nažalost nema ili ih ja nisam video.
Naravno da nije skupo i rado bi ih isprobao. Bolje to nego one jednokratne iz Dehatlona koje su oko 2000.

Video sam da su imali ali orošle godine.
Ove, nažalost nema ili ih ja nisam video.
Naravno da nije skupo i rado bi ih isprobao. Bolje to nego one jednokratne iz Dehatlona koje su oko 2000.
Ja uzeo u nedelju 2 pakovanja, stajali su na kasi. Aktivirao jedan za probu ali nisam merio vreme, zena se grejala.

Neverovatno!😲😲
A ja još pisao Lidlu mail sa pitanjem kad će ih ponovo imati a oni mi poslali šablonski idiotski odgovor🤬:

Poštovani gospodine Jović,
Raduje nas Vaše interesovanje za naš asortiman, jer smo ga pažljivo birali za Vas. Mi, kao kompanija, pomno pratimo tržište i posvećeni smo tome da obezbedimo ponudu koja će zadovoljiti potrebe naših potrošača, kao i naše visoke standarde kvaliteta. Da bismo u tome i uspeli, vredan tim ljudi izabrao je preko 2600 prvoklasnih proizvoda i svakodnevno radi na tome da dodatno obogati postojeću ponudu. U skladu sa tim, prosledićemo i Vaše interesovanje za navedeni proizvod , pošto isti trenutno nemamo u našim prodavnicama, i ne raspolažemo informacijom kada će i da li će ponovo biti u ponudi.
Vama bismo se još jednom zahvalili na izdvojenom vremenu i sugestijama, a mi nastavljamo da dajemo sve od sebe kako bismo Vam pružili još viši nivo usluge i opravdali Vaša očekivanja i u narednom periodu.​
Srdačan pozdrav,

Vaš Lidl tim

🤮🤮​

Ja uzeo u nedelju 2 pakovanja, stajali su na kasi. Aktivirao jedan za probu ali nisam merio vreme, zena se grejala.
Imam molbu, ako ti nije problem da mi usliikaš te kesice ili stavku sa racuna kako ih komercijalno zovu pa da s tim odem u lidl. Može i u inbox.
A ja bih posle kupovine da pošaljem njihovom "brižnom, posvećenom, vrednom..." timu jednu "novogodišnju čestitku"🤬

Probaj da budeš napolju više sati (još negde na planini) i da ti povremeno trebaju goli prsti (zbog mobilnog ili sl.)
Rukavice, pogotovu one sa odvojenim prstima, slabo pomažu.
Bar meni.😟

Imam molbu, ako ti nije problem da mi usliikaš te kesice ili stavku sa racuna kako ih komercijalno zovu pa da s tim odem u lidl. Može i u inbox.
A ja bih posle kupovine da pošaljem njihovom "brižnom, posvećenom, vrednom..." timu jednu "novogodišnju čestitku"🤬
Hand warmers pise na kutiji, nasao sam online. Racun na verujem da sam sacuvao. Mogu da ti slikam kutiju kad dodjem kuci ali sigurno ces se snaci do tada.

Ja sam na ove nailazio na Amazonu, takodje razmisljam da ih uzmem.. Navodno dugo drze i dobra je baterija. Ima ih na stotine razlicitih

Prilozi

• Screenshot 2024-11-21 135742.png
    Screenshot 2024-11-21 135742.png
    450.6 KB · Pregleda: 36
Kupio u Lidlu na Vidikovcu kod meka. Stajalo ispred kase na polici. Bili su raznih oblika, sve neki zimski motivi. Uzeo sam prve dve kutije.
IMG_20241121_194034.jpg

Juče kupio, danas testirao.
Utisci: pa, ...onako😐
Toplotu drži oko sat vremena, baš kao što je i deklarisano. Nekom će možda biti dovoljno ali meni ne. Jedino da kupim još koji par pošto nije skupo (250d) ali to bi bilo još n x 300g za nošenje (toliko su teške 2 kesice).
Da dodam da su efekti grejanja slabiji ako se aktivira u sobnim uslovima (kao što sam ja pogrešno uradio odmah nakon kupovine)
Treba se držati uputstva i aktivirati ih na temperaturama ispod 10°C.
I da, nije dovoljno samo ih potopiti u vrelu vodu i držati 10min već toliko treba da se kuvaju da bi sadržaj ponovo prešao u tečno stanje.
PS.
Nastavljam potragu za nekim električnim USB modelim pa ako neko ima kakva iskustva sa tim nek ih ovde podeli.

Nazad
Vrh Dno