Šta je novo?

GreenPois0n RC5 untethered iOS 4.2.1 jailbreak

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Konačno se pojavio. Kažu da je daleko stabilniji od redsn0w beta verzija i ne zahteva 4.2b3 SHSH blobove. Jedini problem koliko vidim je što ne haktivira iPhone i što još uvek nema ni traga ni glasa o unlock-u, plus naravno prvo je izašao samo za OS X :(

Poslednja izmena:
Izasla Win verzija, odradio jailbreak na iPad-u, sve proslo bez problema. :)

Vidim. Ja sada planiram da uradim na iPhone4 4.2.1, ali ne znam šta ću bez aktivacije (haktivacije) :(

Jel ima nachina da se provali sa koje mreze je telefon ? Ja sam po 'Model no.' provalio da je Shvedska mreza, ali ne znam tacno koja...

Ako mozes zovi onog od koga si nabavio telefon i pitaj ga.
Najbolje da nabavis neku originalnu karticu jer sa njom ces dobiti sve validne sertifikate, radice ti i facetime, i push... bez ikakve hacktivacije.
Ovi u kosovskoj mogu da ti programiraju one sim kartice za koju god hoces mrezu.

Probao sam to odmah naravno, ali mi covek kaze da ne zna, tako da mi jedino ostaje da nagadjam :) U iSrbija mogu da provale odakle je, ali mora da im se ostavlja telefon...
I znam za ovo sve, zato i trazim originalnu karticu. Meni nije problem da je nabavim, problem je shto ne znam koju da nabavim :)

Ja razmišljam da kupim taj magic sim programator jer me isto izađe da li kupio originalnu sim karticu ili taj programator, samo što za sim karticu bi morao da pričekam dostavu.

@ driver
Imam isti problem. Menjao sam telefon sa nekim likom koji mi je dao broj coveka od koga je kupio, i rekao mi da je nije simfree. Zovem ja tog coveka i on mi kaze da prodaje samo simfree telefone, i da se ne seca da je prodao da nesto tom liku od koga sam ja kupio. Po broju modela ispada da je telefon stvarno simfree, ali kad uklonim unlock on se ponasa kao zakljucan. A nemam pojma sa koje je mreze, znam samo da je iz engleske, mada ni to nije sasvim sigurno.:)

Da li si imao već 4.2.1 ili neki stariji IOS? Ja imam 3.2.1 (JB) pa se razmišljam da li da apdejtujem preko iTunesa na 4.2.1 pa otključam (JB)?

Ako ti nije simfree telefon nemoj ni slucajno tek tako da uradis update preko iTunes jer ces zakljucati telefon!
Na 4.2.1 mozes da uradis JB ali ne mozes da uradis unlock ako si podigao baseband, zato moras koristiti custom firmware.
Koji telefon je u pitanju?

Ne mogu da izmenim prethodni post. Imam iPad koji je JB i pun softvera i fajlova koji mi trebaju. E sad znam da ako se radi apdejt na "ne JB" uređaj preko iTunes da ti ostaje sve u memoriji ali ne znam ako uradim apdejt 4.2.1 na JB pa opet novi JB dali će da sve ostane gde jeste? Po informacijama na Netu bi trebalo ali nikog ne znam da je probao.

Poslednja izmena:
Ja to sada na 4.2.1 nisam radio jer sam hteo da imam cist sistem, ali ranije sam uradio restore from backup u itunes nakon upgrade i vratio mi je sve. Znaci pre upgrade uradis backup u itunes (desni klick na tvoj uredjaj) i nakon upgrade i JB prvo instliraj installous sa hackullo repo koji ce ti takodje instalirati i appsync, pa tek onda uradi restore from backup, jer bez tog appsync-a nece da ti instalira nazad crackovane aplikacije i igrice.

U svakom slucaju bekapuj ti i rucno sve sto ti je bitno da ne bude iznenadjenja :)

Poslednja izmena:
Ja to sada na 4.2.1 nisam radio jer sam hteo da imam cist sistem, ali ranije sam uradio restore from backup u itunes nakon upgrade i vratio mi je sve. Znaci pre upgrade uradis backup u itunes (desni klick na tvoj uredjaj) i nakon upgrade i JB prvo instliraj installous sa hackullo repo koji ce ti takodje instalirati i appsync, pa tek onda uradi restore from backup, jer bez tog appsync-a nece da ti instalira nazad crackovane aplikacije i igrice.

U svakom slucaju bekapuj ti i rucno sve sto ti je bitno da ne bude iznenadjenja :)

Hvala, radim Backup redovno (i Transfer Purchased) i znam kako radi JB tako da si samo potvrdio moje misli :)
Probaću večeras (da napunim iPad) pa javljam.

Odradio sam apdejt na iPad, nakon apdejta ostale sve aplikacije u sistemu. Uradio JB, instalirao Cydia i sve što mi treba (Installous, AppSync, SBSetting i sl.) i sve aplikacije rade, svi fajlovi na mestu, podešavanja takođe ostala.

Eto, koga zanima.

Jel postoji neki drugi nacin da se sazna sa koje je mreze iphone osim da se nosi u iphone srbija? Da sam iz bg-a lako bih to resio, a ovako sta da radim u ns?

Odradio sam apdejt na iPad, nakon apdejta ostale sve aplikacije u sistemu. Uradio JB, instalirao Cydia i sve što mi treba (Installous, AppSync, SBSetting i sl.) i sve aplikacije rade, svi fajlovi na mestu, podešavanja takođe ostala.

Eto, koga zanima.

iako nigde nisam procitao meni se pri apdejtu sa 4.1 na 4.2.1 desilo isto sto se desava kad se nadogradi macosx, sistemski fajlovi su promenjeni sve ostalo je netaknuto, cak mi je i ikonica za cydia ostala, naravno morao sam da uradim opet jb :) genijalno :D

Mislim da je to zato sto ste koristili samo upgrade, ali to se ne desava ako uradite shift+restore, tada obrise sve i imate skroz cist sitem.

Nije potrebno samo za custom vec mozes i zvanicni da skines prvo na PC i da ga ubacis tako. Ja sam koristio zvanicni sada.

Jel postoji neki drugi nacin da se sazna sa koje je mreze iphone osim da se nosi u iphone srbija? Da sam iz bg-a lako bih to resio, a ovako sta da radim u ns?

Ako nisi siguran iz koje zemlje je fon uopshte, prvo pogledaj ovde po 'Model' broju iz koje je zemlje, a onda vidi na http://support.apple.com/kb/ht1937 koji sve provajderi postoje u toj zemlji. A onda samo kucaj provajder + tvoj 'Model' broj, i tamo gde ih nadjesh u jednoj recenici, to je tvoj provajder :) Ja sam tako saznao da mi je telefon iz Telenor Sweden :)

Na SimFree 3GS radi bez greske

Da li se zna kada ce da izadje pwnage tool?

Ako nisi siguran iz koje zemlje je fon uopshte, prvo pogledaj ovde po 'Model' broju iz koje je zemlje, a onda vidi na http://support.apple.com/kb/ht1937 koji sve provajderi postoje u toj zemlji. A onda samo kucaj provajder + tvoj 'Model' broj, i tamo gde ih nadjesh u jednoj recenici, to je tvoj provajder :) Ja sam tako saznao da mi je telefon iz Telenor Sweden :)

Uradio sam to sto si rekao i po tome ispada da je telefon sa vodafone uk. A sta sad sa tim da radim u Novom Sadu? Jedina solucija je da dodjem u bg u iphone srbija da mi konfigurisu karticu za tu mrezu kako bih ga mogao aktivirati. Kako se koristi taj greenpoison? Da li kao ono sto je geohot pravio da instaliras taj firmware i onda ga prikopcas na usb i pritisnes jedno dugme i on ti i jbuje i hacktivira? Ili se pre toga mora aktivirati?

greenpois0n ne aktivira telefon, treba ti originalna kartica da bi to uradio. Neko kaze da se moze prvo uraditi tethered JB sa redsn0w koji radi i aktivaciju a onda greenpois0n, ali to nisam probao i ne znam da je tako neko uradio. Najlakshe je da dodjesh u Beograd i da ti aktiviraju fon u iSrbija...

A inace, imash i drugu mogucnost, a to je da ti telefon postane Sim Free, to koshta oko 100e...

Kako to telefon moze da mi postane simfree? Tako sto ces mi ti prodati? :D

Ne, nego postoji kombinacija za sve telefone zakljucane kod UK provajdera. Ja mogu da ti zavrsim tu kombinaciju, das mi IMEI i fon se otkljucava u roku od 3-4 dana, samo ga povezes na iTunes i bude otkljucan zauvek. Kombinacija je proverena, nije kao oni sajtovi koji za 10e otkljuchavaju BB 03.10.01 :d

Poslednja izmena:
Pa malo je skupo, posto se ti ugradjujes 120 posto. :d Da je 30-40e bilo bi ok.

Ma da, ocesh za 10e ? :d

Vodafone je najjeftiniji od svih, Orange je 150e :)

Nazad
Vrh Dno