Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ozbiljna klima,u kojoj je kvadraturi.
Nekih skoro 40 m2 u komadu plus dve sobe po 15m2 i kupatilo. Raspored je idealan za klimu posto su naspram nje te dve sobe.
Kuca je sa debelim zidovima i trenutno brzo postigne zadatu temperaturu i lepo odrzava sa eto nekih 200 i nesto vati.
Mnogo nize ide nego moja GTech

Ovde nema kao kod tebe gore
Ovde imaju prorezi i vise rupa
To je izgleda revizija Ambera, moj ne izgleda tako i idu lule uz njih.
Ajde slikaj oznaku sa strane, bas me zanima razlika.

Prilozi

• 20200407_122601.jpg
    20200407_122601.jpg
    399.7 KB · Pregleda: 96
  • 20200407_122640.jpg
    20200407_122640.jpg
    115.8 KB · Pregleda: 79

Prilozi

• FullSizeRender.jpeg
    FullSizeRender.jpeg
    132 KB · Pregleda: 51
  • FullSizeRender.jpeg
    FullSizeRender.jpeg
    171.5 KB · Pregleda: 62
Onda ga samo redizajnirali.

Ima li neko preporuku za inverter za grejanje i hlađenje prostora oko 35m2 do oko 1000e? Hvala na odgovorima unapred. Pozdrav svima

Prelistaj forum,ima dobre Micubisi klime za te novce,mozda sitno preko.Ako je dobro izolovan prostor,kako treba mislim da ne bi bilo lose

Mitsubishi Heavy Industries Kireia klima inverter SRK20ZS-W / SRC20ZS-W​

4,3kw za 35 m2 je dovoljno ako je prostor "dobar".

Ravno 100k + ugradnja eto te na 1000e i manje.

Poslednja izmena:
Ako grejes garazu,blok malter,otvoren plafon mozda stucne. Lepo sam napisao ako je tvojih 35 m2 dobro izolovanog prostora ova klima greje tu kvadraturu,ako se plasis uzmi amber 12 premium i nema zime

Ali tu preporucuju za 20m2 na njihovom sajtu.
Mitsubishi je to 🤣
Ljudi nekako uvjek uzmu daj jace pa nek ima... Onda to jace bude prejako pa previse duva, bucna, nema niske modulacije itd. Bolje manju ali kvalitetniju klimu koja moze fino nisko da modulira a isto tako kad treba da moze potegnuti... Posto ti je mali prostor, vjeruj bitna ti je modulacija i njen tih rad, inace ako bude glasna ( mislim i na unutrasnju ) samo ce te nervirati. Ja sad imam 12ku na 60m2. Hladila je bez ijedne zamjerke. Kako ce grijati to cu sad vidjeti. Po propisu bi trebao jacu ali...

Samo mala napomena da nedodje neko u dilemu zbog ovoga videa.
Prilikom montaze kada je sjekao bakarnu cjev, napomenuo je da su unutrasnje jedinice napunjene plinom kako bi znali dali je sve ok ako nema plina, znaci negdje curi.
Nije kod svih tako, ja sam isto pomislio, pa i kod moje Mitsubishi nije bilo plina u unutrasnjoj jedinici.

Ja sam pisao već ovde vezano za gree klimu,došao sam do faze čekanja da zamjene čitav uredjaj je bio ovlašten serviser i ustanovio da kompresor nepravilno radi,obzirom da je nov uredjaj kroz 2 sedmice mi je javio da su odlučili mjenjati čitav urađaj a ne samo vanjsku,još mi se niko ne javlja jer valjda procedura a nisam ni ja navalentan jer je mogu koristiti i pri hlađenju radi normalno i čak nisko modulira što nisam očekivao.
Upravo zbog ovog što sam naveo nisam htio ništa ranije pisati dok sve ne završim pa tako javim se uskoro nadam se....a koga zanima nek prelista forum a ovi standardni forumaši već znaju o čemu pišem.
Pozdrav za sve
Sta je bilo na kraju?

Ljudi. Inverter trosi kao pojedini kompjuteri ili cak od pojedinih i manje.
To je aparat kojim se mi grejemo i mi ovde polemisemo oko potrosnje.
Grejao sam se na drva,ove zime sam kupio stan,na preporuku prijatelja kupio i inverter klimu. I ja sam prezadovoljan racunima za struju. Ranije sam pisao o racunima koji su mi stizali ,za koje sam ja racunao i bio spreman na po 15000 mesecno, (kao sto sam trosio na drva),a nema ni potpala,ni lozenje,ni ciscenje i td....
Stan 68M² (dnevna sa kuhinjom inverter12),(decija TA 2.5kw),spavacu ne grejem, naj veci racun mi je bio 8500 u februaru mislim. Sad mi dolazi struja oko 3300 (doduse i klima malo radi s' obzirom da nema neke vrucine 😎)
Nemam ono sto meri potrosnju,nit mi treba.
Ziveli
Merač ti je, kao svima nama koji gledamo potrošnju, samo račun za struju, na mesečnom nivou. Sve što je manje od prethodnih, i da se uračuna kompletno cena klime, onda si u plusu ako se isplati kroz par godina, račun i dalje manji a uređaj otplaćen.

Sta je bilo na kraju?
Druga firma po nalogu zastupnika došla i na novo sve ugradila od instalacionih cjevi do unutarnje i vanjske jedinice,jedino nosače nisu dirali što po mom mišljenju je najveći uzrok rezonovanja jer kao prvo za ovaj model obzirom da je vanjska puno šira klima i nema bukvalno iza dovoljno mjesta da stane ona 3m savijene instalacije pa je to jedva je moglo stati, kao drugo trebalo je da se stave distanceri da nosač uopšte se nenaslanja na fasadu(probati i to ,možda se smanji prenos rezonovanja)...
Epilog je sledeći da sam unutarnju dobio istu al godinu stariju,vanjska ista i da su oni sve po PSu instalirali i puno kulturrnije to odradili ali da se opet to čuje .Obzirom da su oni izabrani da samo odrade po nalogu Zastupnika ovih klima nisu se zbog toga puno zadržavali jer su kasno došli na onstalaciju ,ja sam ih zamolio da dodju kad budu mogli da probamo naći rešenje vezano za to rezonovanje na određenim frenkfrencijama rada kompresora i da ću im to naknadno platiti ,rekli da će doći i probati i one antivibracione gume postaviti ili da vide šta se može i zašto se to dešava i evo čekam već 3 sedmice ,svaki put doćićemo....
Ja mislim da neće pa ću izgleda potražiti treću firmu nažalost.
Nisam ne mogu biti i pametan i toliki baksuz da mi se ovo dešava.
Javim ako šta uspijem do početka grejne sezone

Druga firma po nalogu zastupnika došla i na novo sve ugradila od instalacionih cjevi do unutarnje i vanjske jedinice,jedino nosače nisu dirali što po mom mišljenju je najveći uzrok rezonovanja jer kao prvo za ovaj model obzirom da je vanjska puno šira klima i nema bukvalno iza dovoljno mjesta da stane ona 3m savijene instalacije pa je to jedva je moglo stati, kao drugo trebalo je da se stave distanceri da nosač uopšte se nenaslanja na fasadu(probati i to ,možda se smanji prenos rezonovanja)...
Epilog je sledeći da sam unutarnju dobio istu al godinu stariju,vanjska ista i da su oni sve po PSu instalirali i puno kulturrnije to odradili ali da se opet to čuje .Obzirom da su oni izabrani da samo odrade po nalogu Zastupnika ovih klima nisu se zbog toga puno zadržavali jer su kasno došli na onstalaciju ,ja sam ih zamolio da dodju kad budu mogli da probamo naći rešenje vezano za to rezonovanje na određenim frenkfrencijama rada kompresora i da ću im to naknadno platiti ,rekli da će doći i probati i one antivibracione gume postaviti ili da vide šta se može i zašto se to dešava i evo čekam već 3 sedmice ,svaki put doćićemo....
Kod mene je sa gree violom rezonovala cela kuca, cak i kvake na vratima kad se uhvatim za njih, neverovatno, tacno se oseti kada modulira, kao da menja brzine, kada je spustena na terasu, ublazeno je za 90%

Ja sam se mucio ravno godinu dana da rijesim svoj problem. Kod mene je vanjska bila neispravna ali sam jeeedva uspio dogovoriti da vratim, doplatim i uzmem klimu od drugog proizvodjaca. Svaki puta je bilo javice se, cekaju odgovor itd. Za to vreme sam skupljao dokaze ( buka, modulacija prevelika, potrosnja struje itd ) i sa svim tim mi je advokat poslao pismo upozorenja pred tuzbu. Mozda da promjenis drugi model, ako sad pravi problem sta ce biti kad zima stegne...
Kod mene je sa gree violom rezonovala cela kuca, cak i kvake na vratima kad se uhvatim za njih, neverovatno, tacno se oseti kada modulira, kao da menja brzine, kada je spustena na terasu, ublazeno je za 90%
🙈

Pozdrav svima, evo ovako kupila sam klimu Gree Comfort muse evo. gwh12acc-k6dna1f proizvedena u 2022.
Probala sam je malo sada dan dva kada su jutarnje temperature bile malo nize i zadovoljna sam kako greje sobu gde sam je postavila (nisam je ja namestala, majstori su) klima se nalazi u sobi gde najvise provodim vremena, bukvalno ono 90% vremena sam tamo, tamo mi je kompjuter na kome radim a i igram igrice. Uvek mi je bio problem da grejem na drva u toj sobi posto se kuca isto greje na drva samo ne ta soba, i eto tako dodje i prva klima u moj zivot.
Nemam nikakvog iskustva pa mi malo treba pomoc ovde, najvise me zanima kako ljudi greju sa njom, koje modove stavljaju, sta je health mode, sta je scavanging mode, na kojem display-u "Temp. display type" opcija treba pokazati temperaturu. Generalno mi trebaju malo informacije kako se grejati cele zime a da ne dobijem neznam nesto preveliki racun za struju, kad kazem veliki racun za struju mislim ono kao sto bilo sa on/off klimama.
I da jel mogu nekako da pomerim sat ... celih pola sata je unapred.

Poslednja izmena:
Ja sa dve takve klime grejem 56 kvadrata.kuća izolovana.n
Pozdrav svima, evo ovako kupila sam klimu Gree Comfort muse evo. gwh12acc-k6dna1f proizvedena u 2022.
Probala sam je malo sada dan dva kada su jutarnje temperature bile malo nize i zadovoljna sam kako greje sobu gde sam je postavila (nisam je ja namestala, majstori su) klima se nalazi u sobi gde najvise provodim vremena, bukvalno ono 90% vremena sam tamo, tamo mi je kompjuter na kome radim a i igram igrice. Uvek mi je bio problem da grejem na drva u toj sobi posto se kuca isto greje na drva samo ne ta soba, i eto tako dodje i prva klima u moj zivot.
Nemam nikakvog iskustva pa mi malo treba pomoc ovde, najvise me zanima kako ljudi greju sa njom, koje modove stavljaju, sta je health mode, sta je scavanging mode, na kojem display-u "Temp. display type" opcija treba pokazati temperaturu. Generalno mi trebaju malo informacije kako se grejati cele zime a da ne dobijem neznam nesto preveliki racun za struju, kad kazem veliki racun za struju mislim ono kao sto bilo sa on/off klimama.
I da jel mogu nekako da pomerim sat ... celih pola sata je unapred.
Ja sa dve takve klime grejem 56 kvadrata.kuća izolovana.helt iskljucujem,auto mod,setovana na 23 stepena.Prošle zime najveći račun za struju bio 10500 din.extra zadovoljan.

Ja sa dve takve klime grejem 56 kvadrata.kuća izolovana.n
Ja sa dve takve klime grejem 56 kvadrata.kuća izolovana.helt iskljucujem,auto mod,setovana na 23 stepena.Prošle zime najveći račun za struju bio 10500 din.extra zadovoljan.
A jel grejes od ujutru do uvece ili je ostavis tako na 23c preko ceo dan i noc? I dali ti se klima gasi kada dostigne odredjenu temperaturu? Ja sam je probala na 22c danas, i kada zagreje na tu temperaturu klima ne duva vise topao vazduh, i ne mogu da cujem spoljasnu jedinicu isto, ja sam cula da te inverter klime se ne gase vec smanje brzinu i jacinu rada da samo odrzavaju temperaturu, a ova moja se gasi. Jel to normalno ili?

A jel grejes od ujutru do uvece ili je ostavis tako na 23c preko ceo dan i noc? I dali ti se klima gasi kada dostigne odredjenu temperaturu? Ja sam je probala na 22c danas, i kada zagreje na tu temperaturu klima ne duva vise topao vazduh, i ne mogu da cujem spoljasnu jedinicu isto, ja sam cula da te inverter klime se ne gase vec smanje brzinu i jacinu rada da samo odrzavaju temperaturu, a ova moja se gasi. Jel to normalno ili?
Upalim je u oktobru i ugasim u maju.i svakih 10 do 15 dana kad perem filtere.inače je normalno za tu klimu da tako radi.ja sam zadovoljan iako nema neku modulaciju al odlicno greje kad udari minus

Normalno je, gasi se i meni non stop visestruko skuplja Mitsubishi klima cim dostigne zadatu temperaturu.
Neke ce samo moci na nizoj potrosnji da odrzavaju bez gasenja, neke ce se cesce gasiti, ali na racun nece drasticno uticati.
Health funkcija je jonizator i nema razloga da ne koristis.
Scavaging mode Gree kaze da uklanja neprijatne mirise, ali nisam isprobavao da li funkcionise, niti vidim kako bi mogla da funkcionise.
Sto se saveta oko potrosnje tice, uvek je najbolje da ti klima radi na najjacem izduvu i da izmenjuje sto vise vazduha, ali to naravno niko tako ne koristi, vec podesis kako tebi odgovara i ne opterecujes se.
Na racun jako malo mozes da utices cackanjem same klime, to se menja izolacijom i stolarijom na kuci.

Radi odrzavanja performansi, na grejanju bi trebala jednom nedeljno ili barem jednom u 2-3 nedelje da izvadis i operes filtere, zavisno od toga koliko ti se prasine na njima zadrzava.
Time jedino mozes da utices na potrosnju, jer smanjenje protoka vazduha dosta vise smeta inverter klimama nego on-off klimama koje stalno rade na 100% kapaciteta.

Poslednja izmena:
Normalno je, gasi se i meni non stop visestruko skuplja Mitsubishi klima cim dostigne zadatu temperaturu.
Neke ce samo moci na nizoj potrosnji da odrzavaju bez gasenja, neke ce se cesce gasiti, ali na racun nece drasticno uticati.
Tako i treba invertor klima da radi ili se ono gasi pali kao on/off one starije klime sto bas puno trose struju?

Sve zavisi na koliko najmanje moze da modulira na grejanju.Ako ne moze nize onda se gasi.Health je jonizator.

Nazad
Vrh Dno