Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ma ne pitam da li ti hladno ili toplo :LOL:
Nego da li imalo jos DF posle prvog DF u 22:10 ?

Ma koji crni multi-split samo vec zbog DF
Zamisli imas jednu spoljasnu sto gura 2-3 unutrasnje... Kad ode u DF svaka prekida da greje :)
Kad bi napravili multi sa 2 ili više spoljne jedinice pa dok jedna radi defrost druga preuzima rad sistema, makar u manjem kapacitetu. E sad kako to tehnički rešiti. Možda i može ali bi sistem bio preskup.

Ma na sat vreme ali ga odradi mnogo brzo i 5 min mnogo
Cek napisao si da ti prvi DF bio oko 22:10, drugi 23:55 to su 1h 45min ;)
A dole ipak na 60min :unsure:

Kad bi napravili multi sa 2 ili više spoljne jedinice pa dok jedna radi defrost druga preuzima rad sistema, makar u manjem kapacitetu. E sad kako to tehnički rešiti. Možda i može ali bi sistem bio preskup.
Bilo bi mnogo skupo... za te pare centralno na gas i cao :)

U pravu si za multi. Ako se nešto pokvari dok serviser ne dođe nema grejanja i hlađenja u celom stanu. Zato sam se odlučio za 2 odvojene klime. A i skup je multi split sistem. Za Gree su unutrašnje jedinice Clivia. Za Vivax su Aeri. Ali je sistem neopravdano skup. A ovako sam uzeo 2 Amber koje su za klasu bolje. I za multi je održavanje, čišćenje skupo i komplikovano. Zasad, ovako je bolje i sigurnije. I jeftinije.
Ja sam se odlucio za multi😂 Koliko vidim cijene su tuda, jedino multi koji je preskup je daikin i to Sensire 3200€, bez cijevi, sa cijevima skoro 4000€. Sto se odrzavanja tice, odrzavacu ih ja, kao i ove do sad.
To ni toplotna pumpa ne moze, ali ona ima grijace.
I cim krene da radi df evo sad vuce 800 w ispada iz ritma
Bolje i 800W nego 1kW, mozda ti se ne cini, ali je razlika velika😄

Ne
Ja sam se odlucio za multi😂 Koliko vidim cijene su tuda, jedino multi koji je preskup je daikin i to Sensire 3200€, bez cijevi, sa cijevima skoro 4000€. Sto se odrzavanja tice, odrzavacu ih ja, kao i ove do sad.
To ni toplotna pumpa ne moze, ali ona ima grijace.
Bolje i 800W nego 1kW, mozda ti se ne cini, ali je razlika velika😄
Obori ona na 600 je sada ali opet si upadne dzaba sve vise verujem za taj algoritam da su promenili... Vise im se isplati na sat vreme da ide nego da menjaju u milon spoljne jedinice 30000 da napuknu od leda ili ventilator da se prejebe ili ne znam ni ja sta.

Pustio sam Amber da radi sve na I-Feel dok ne krene prvi DF da vidite zasto je lose I-Feel i DF ;)
Jedino ovaj put bas na kratko povukla 1700w neki 10-15min obicno zna da vuce i po 30-35min(1500-2000w)
DF iI Feel.jpg

Poslednja izmena:
Ne

Obori ona na 600 je sada ali opet si upadne dzaba sve vise verujem za taj algoritam da su promenili... Vise im se isplati na sat vreme da ide nego da menjaju u milon spoljne jedinice 30000 da napuknu od leda ili ventilator da se prejebe ili ne znam ni ja sta.
Pa vise ce da ledi radi cestih defrostova, ovako preostala vlaga se skuplja na izmjenjivacu😉

@novi15101987
Evo posle tacno 2h15min drugi DF ;)
*** Amber Premium Makina i to devetka :ROFLMAO:
Steta nema je vise odmah bi je kupio pa makar u rezervu prdela...

Prilozi

• amber 2.png
    amber 2.png
    59 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Covek malo teze shvata neke stvari oko rada klime pa se jeste vrte neka pitanja stalno u krug! Nista nije toliko u off topic! Sve je oko Gree klime DF, I-Feel itd.

Pojedinci bi stvarno trebali da razmene brojeve i nastave dopisivanje privatno.
Svakodnevno gomila gluposti mora da se preskače...
Nigde off-a nije bilo, pomazemo covjeku da klimu iskoristi maksimalno i da bude zadovoljan sa njom. Ima clan koji takodje ima Amber 24, i isti problem sa defrostovima, pa mozda njemu pomogne. A te "gluposti" koje preskaces su za tebe gluposti, jer takav problem nemas.

Ja stvarno ne vidim kakve veze ima I feel funkcija sa Df. Bar ne direktne. I feel samo bolje određuje temperaturu prostorije i možda adekvatnije reaguje na pad temperature u prostoriji....pa kao malo ranije se uključi spoljna jedinica i radi češće recimo, pa malo više ledi spoljna jedinica pa bi se zbog toga češće uključivao možda DF. Ali dovoljno je da se unutrašnjoj jedinici zada temperatura za 2-3 stepena više (jer se topao vazduh sakuplja gore u prostoriji pa vara senzor na unutrašnjoj jedinici) i rešen problem. A spoljna jedinica ide u DF kada se nakupi led pa senzor prepozna ili ako je programirana pa po određenom algoritmu se na određeno vreme ili potrošnju energije ili protok vazduha, uključi DF. E sad mi praktično isprobavao i dolazimo do nekih zaključaka koji su nekad jako korisno a nekad je to stvar slučaja i nema uporišta u realnosti. Tako da dobro razmislite da li ćete baš sve uzeti zdravo za gotovo. 😀

Nigde off-a nije bilo, pomazemo covjeku da klimu iskoristi maksimalno i da bude zadovoljan sa njom. Ima clan koji takodje ima Amber 24, i isti problem sa defrostovima, pa mozda njemu pomogne. A te "gluposti" koje preskaces su za tebe gluposti, jer takav problem nemas.
Tako je...
Neka preskace, ko mu brani :rolleyes:
Uzmi 12cu, nje ima...kažu da je 18ca najefikasnija
Znam da ima 12 itd.
12 bi uzeo samo kada nekad ova devetka(ne daj boze) se pokvari :unsure:
Ja stvarno ne vidim kakve veze ima I feel funkcija sa Df. Bar ne direktne.
Itekako ima veze I-Feel u rad klime kada je u ukljucen pa krece DF ;)
Juce kao sto sam pisao pustio sam Amber da radi na I-Feel dok ne krene prvi DF i takodje je radila i posle DF na I-Feel... Samo da vam pokazem koja je to razlika u rad klime
Sa ukljucen I-Feel ona odradi DF pa ceka dok ne opadne temp. kod daljinskog pa onda tek krece ponovo da greje. Pa vuce izmedju 20-35min kao blesava dok ne spusta potrosnju, sto ipak daljinski salje samo na svaki 10min komandu na unutrasnju
Posle sam je pustio da radi bez I-Feel i valjda moze se videtiti na grafikon kakav je rad posle DF bez I-Feel: Odradi DF 10-15min i odmah krece da greje nema da prdi kao kod I-Feel, Povuce na kratko i brzo spusta potrosnju ;)
Ovu razliku u rada klime vidi valjda i corav Covek :)
Na vama je naravno kako koristite klimu i sta vama najbolje odgovara, Ovu su samo moja iskustva oko I-Feel i DF ipak mi je ovo 8 zima sa Amber 9 Premium ;)

DF i IFeel.jpg

Poslednja izmena:
Covek malo teze shvata neke stvari oko rada klime pa se jeste vrte neka pitanja stalno u krug! Nista nije toliko u off topic! Sve je oko Gree klime DF, I-Feel itd.
Ide se u sitna crevca sto je i dobro kome bude zatrebalo, ovaj drugi deo oko sporazumevanja meni ( ne znam za druge ) je svrstao ovu temu u sam vrh koliko mi je zabavna ovih dana :)

Ja bi voleo da neko kaze nesto vise ili strucnije o samom polozaju krilaca i jacini izduva na inverter klimama. Vecina ovda vidim da forsira recimo fun fix 3. Zbog cega? Jel su to manji prostori? Jel zbog buke i vibracije? Zbog same toplote? Konkretno meni je i maistor rekao da treba da bude na dvojci ili trojci da bi ta toplota mogla kroz ili oko klime da prodje sto bolje ili sta vec...!?!?
Meni licno ispod fun fix 4 ne moze ni da ugreje kako treba kada je hladno 45 kvadrata. Obicno stavim na na fun fix 5 a ujedno tako i najmanje klima trosi pa kada dodje do zeljene temperature smanjim na fun fix 4 a iskreno nemam pojma zasto to radim kao stedim ventilator ili sta vec 😂... Procitao sam da tako treba i naravno kada legnem da spavam zbog buke. Zasto recimo polozaj krilaca predzadnji a ne zadnji ako je vec bolje da klima tj topao vazduh duva sto vise na dole posto toplota kasnije ide na gore zar ne...
Mislim sve ja radim ko ovde vecina i sve je u najboljem redu samo bih voleo neko detaljnije objasnjenje. Hvala

Nazad
Vrh Dno