Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Clivija radi u 15 kvadrata 18-nestica, a Amber u 40. Razlika je to. Probaj ovako da je drzis kao sto ti je napisao @style53, ali vidi kako se ponasa kada samo grije tih 40 kvadrata, vidi oce li spustiti potrosnju?
Ja mislim da iako bi trebale da pomazu jedna drugoj, smetaju jedna drugoj, pa Amber obavlja posao skoro za obje.

Ma ne da li ide u DF nego si gore napisao da samo Ultra sad radi... zato sam te pitao da li clivia ugasena ili sta?
Ona za stepen nize sada a kad bio minus na isti se 24-24 obe su radile
Clivija radi u 15 kvadrata 18-nestica, a Amber u 40. Razlika je to. Probaj ovako da je drzis kao sto ti je napisao @style53, ali vidi kako se ponasa kada samo grije tih 40 kvadrata, vidi oce li spustiti potrosnju?
Ja mislim da iako bi trebale da pomazu jedna drugoj, smetaju jedna drugoj, pa Amber obavlja posao skoro za obje.
Hoce sigurno ce smanjiti probao sam zatvoriti vrata iskljucicu i feel i praticu situaciju. Prebacio sam se na i feel jer sam imao utisak da mi teze postizu zadatu kad nisu pre i feel ali vidim da sam se utripovao

Iskljuci sve i vidi kako se ponasaju kao 2 posebna sistema, na kraju nece biti neke razlike u temperaturama, pa nece ni gubiti mnogo. Zaboravi na njih i samo uvece vidi koliko su potrosile😄

Mislim da ne smetaju jedna drugoj, već možda 1 (Clivia najverovatnije) odrađuje manje nego što su tvoja očekivanja. Idealno bi verovatno bilo da imamo i svakoj prostoriji po jednu unutrašnju jedinicu da bi se temperature prostorija približile. Ali multisplit klime su zasad nama mnogo skupe. A idealne verovatno bi bile kanalne-plafonske multisplit klime. Možda za 15 godina kad postanu pristupačne cenovno...zasad jedino da zameniš Cliviu nekom Amber, Airy one su za klasu bolje. Ali ako ti Amber završava, Clivia nek ti služi za ispomoć.

Mislim da ne smetaju jedna drugoj, već možda 1 (Clivia najverovatnije) odrađuje manje nego što su tvoja očekivanja. Idealno bi verovatno bilo da imamo i svakoj prostoriji po jednu unutrašnju jedinicu da bi se temperature prostorija približile. Ali multisplit klime su zasad nama mnogo skupe. A idealne verovatno bi bile kanalne-plafonske multisplit klime. Možda za 15 godina kad postanu pristupačne cenovno...zasad jedino da zameniš Cliviu nekom Amber, Airy one su za klasu bolje. Ali ako ti Amber završava, Clivia nek ti služi za ispomoć.
Brate imam 18 cliviju ok je fino greje i radi tiho plastika katastrofa

Sve ti to zavisi, nekada mogu da pomazu jedna drugoj, a nekada "odmazu". Kada zahladni Amber je u vecoj prostoriji pa vise pivuce od Clivije, a onda ta ostala toplota se pruza ka ostalim sobama. Multi je mac sa dvije ostirice, tek bi tad ludjeli kad na svaki sat ostanete bez grijanja u svakoj prostoriji😄 Ja cu sad u novom stanu imati multi, ali kod mene minusa i defrostova nema, tako da glavna mana otpada, svakao cu prenositi utiske. Sto se kanalnih tice, meni su one najgore, jer to je uzas naci nekog da ocisti, a najvise se bakterija u njih zavuce.

Trenutno 2c
Amber zadata 24c Fix-Fan 3 750w
Muse zadata 23c Fix- Fan 3 520w

Prilozi

• Screenshot_20250110-155947~2.png
    Screenshot_20250110-155947~2.png
    94 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20250110-155749.png
    Screenshot_20250110-155749.png
    46 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250110-155933.png
    Screenshot_20250110-155933.png
    42 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Izolovao skroz cevi ispod one plasticne oplate gde su ventili za gas. Drugacije postize temp definitivno u identicnom prostoru na fan 5 sam drzao, na spoljnjim 4-5 stepeni. Zadata bila 24 ovih dana, ukljucen I feel , u stepen drzala temp u prvoj prostoriji 24 u drugoj 23( temp bile u plusu par stepeni). Sad je oko nule, iskljucio I feel i stavio 25 danas dok je bila dnevna 5-6 stepeni. Odlicno se ponasa klima, ne krcka, spoljnja isto bez frke. Videcemo ovih dana.

Prvi def odradjen za 6 min :( nakon ne vuce mnogo

Prilozi

• Screenshot_2025-01-10-22-14-33-629_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_2025-01-10-22-14-33-629_com.wooxhome.smart.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 18
Takodje I-Feel nema veze koliko dugo traje Df :)
Jedino ako te nove serije od Amber malo brze odrade DF
Moja 9 uvek izmedju 13-15min ali zato ga ne kove na 1sat :LOL:

Poslednja izmena:
Sve ti to zavisi, nekada mogu da pomazu jedna drugoj, a nekada "odmazu". Kada zahladni Amber je u vecoj prostoriji pa vise pivuce od Clivije, a onda ta ostala toplota se pruza ka ostalim sobama. Multi je mac sa dvije ostirice, tek bi tad ludjeli kad na svaki sat ostanete bez grijanja u svakoj prostoriji😄 Ja cu sad u novom stanu imati multi, ali kod mene minusa i defrostova nema, tako da glavna mana otpada, svakao cu prenositi utiske. Sto se kanalnih tice, meni su one najgore, jer to je uzas naci nekog da ocisti, a najvise se bakterija u njih zavuce.
U pravu si za multi. Ako se nešto pokvari dok serviser ne dođe nema grejanja i hlađenja u celom stanu. Zato sam se odlučio za 2 odvojene klime. A i skup je multi split sistem. Za Gree su unutrašnje jedinice Clivia. Za Vivax su Aeri. Ali je sistem neopravdano skup. A ovako sam uzeo 2 Amber koje su za klasu bolje. I za multi je održavanje, čišćenje skupo i komplikovano. Zasad, ovako je bolje i sigurnije. I jeftinije.

Ma koji crni multi-split samo vec zbog DF
Zamisli imas jednu spoljasnu sto gura 2-3 unutrasnje... Kad ode u DF svaka prekida da greje :)

Nazad
Vrh Dno