Šta je novo?

GREE KLIMA H5 Greška

nikolaa._5

Zapažen
Učlanjen(a)
22.09.2022
Poena
12
Pozdrav imam pitanje jedno,izbacivalo mi je na Gree muse 12 grešku H5,bio mi je serviser objasnio sta i kako zamenili su elektronsku ploču u spoljnoj jedinici i to je valjda bio kvar pojavilo mi se samo jednom..i kaze bolje sprečiti nego cekati garancija da istekne i da crne skroz jer ta ploča se kreće oko 130e ... E sad brine me jedna stvar trošila je pre zamene te ploče svega 650w na 30 stepeni i na prvoj brzini... Od kako je zamenio sada trosi skoro duplo vise 1180w konstantno...

Zovi ponovo servis.

Možda ti je trošilo toliko pre kvara a tada spoljne temperature bile veće nego sad, sad pale temperature i automatski veća potrošnja.

I da, klima na 30 stepeni ne može da troši malo kada padnu spoljne temperature, jedino da greješ neku malu kvadraturu sa dobrom izolacijom.

Možda ti je trošilo toliko pre kvara a tada spoljne temperature bile veće nego sad, sad pale temperature i automatski veća potrošnja.

I da, klima na 30 stepeni ne može da troši malo kada padnu spoljne temperature, jedino da greješ neku malu kvadraturu sa dobrom izolacijom.
Nije imalo veze da li je napolju minus ili plus uvek je islo maksimum do 650 max 700w imam onaj merac i pokazuje lepo nema sta... posle zamene ploče ... i serviser kaze da je to sad dobro... ali oped ne znam to je prvi put od kako sam kupio klimu prvi kvar i prvi servis...
Nije imalo veze da li je napolju minus ili plus uvek je islo maksimum do 650 max 700w imam onaj merac i pokazuje lepo nema sta... posle zamene ploče ... i serviser kaze da je to sad dobro... ali oped ne znam to je prvi put od kako sam kupio klimu prvi kvar i prvi servis...
i kaže mani pusti to merenje.. malo mi je glupo da pustim kad troši duplo od kako zamenio ploču.. msm ne znamsta bih rekao... cilj ovog pitanja mi je da li može da znači da je to sad stvarno bolje,jer i pre ovog servisa sam primećivao da slabije greje i da većinom izduvava hladniji vazduh ,al sad je hvala bogu mnogo bolje greje ...

Poslednja izmena:
Sad ti klima radi kako treba, ocigledno nije bila ispravna pre kad ti je samo vukla 650w na 30.

Stavi taj izduv na malo jace, i nemoj drzati temp na 30 jer ce potrosnja da bude velika kao sto vidis.

Meni na 30c isto 12Ca povuce 2000w

Slažem se. 30 stepeni podešeni na klimi = veliki račun za struju, to niko ne drži duže, sem pojedine žene ako im se dopusti 😅

Vrh Dno