Šta je novo?

Grebovanje sa tv tjunera i Dub - problem .!.

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Tv tjuner je neki BT878 Philips, graficka R9000, p4 1.8A, 256 ddr, sve to na ploci asus p4s533-e.

virtual dub skida sliku ok, ali nemam zvuk, to jest kada izaberem mp3 layer, racunar blokira. kada je podesen PCM onda ne blokira ali fajl koji sam grebovao nema zvuk iako u propertis-u pise da je kompresovana sa toliko i toliko bit-rate-a......nadam se da me razumete.....zeleo bih da dobijem i zvuk sa slikom....

hvala

legend je napisao(la):
Tv tjuner je neki BT878 Philips, graficka R9000, p4 1.8A, 256 ddr, sve to na ploci asus p4s533-e.

virtual dub skida sliku ok, ali nemam zvuk, to jest kada izaberem mp3 layer, racunar blokira. kada je podesen PCM onda ne blokira ali fajl koji sam grebovao nema zvuk iako u propertis-u pise da je kompresovana sa toliko i toliko bit-rate-a......nadam se da me razumete.....zeleo bih da dobijem i zvuk sa slikom....

hvala

Probaj da u mikseru zvucne kartice u delu za recording, izaberes kao ulaz line in, ili vec gde ti je tv kartica ubodena. Zvuk hvataj u 16bita i 44kHz, pa ga naknadno komresuj. Ja sam tako radio i nikad nisam imao problema. Ako radis pod XP-om probaj da nadjes IuVCR koji posao radi fantasticno.

....ima jos jedna zanimljiva stvar, a to je da windows movie maker skida bez problema i video i audio, i to pakuje u .wml format (mislim da je taj)...

e sad, ja u mixeru zvucne nemam nigde opciju za cekiranje line in-a ili nesto slicno...

Line In nije po defaultu u mixer panelu, moras ga aktivirati, dupli klik na zvucnik kod sata, otvara ti se panel, Optionen-->Properties-->Recording, aktiviraj da ti pokazuje i Line In u panelu..

Capture zvuka nije preporucheno raditi sa kompresijom i zbog opterecenja sistema.
A uzrok blokade je verovatno neadekvatan ACM codec za MP3.

Nazad
Vrh Dno