Šta je novo?

greatlittleradioplayer_1.4.7.tar.gz

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Kako instalirati ovo pakovanje greatlittleradioplayer_1.4.7.tar.gz u Manjaro, uradio sam konverziju iz .deb u tar.gz. Ima u AUR to pakovanje ali je prevara koja se vuce vec vise od godinu dana ako se dobro secam. Razgovarao sam tada sa autorom programa i on mije rekoa da zavirim u instalirani program i tamo nije ta verzija nego stara verzija. Covek se cudio da to nisu ispravili a evo i dalje je tako. Sad je problem kako napraviti instalacionu veziju za Manjaro-Arch, jednostavno vise ne kapiram sva ta uputsva sa hiljadu redova, pokusao sam nesto kaze stav taj tar.gz na root/Download ali onda fale medjuzavisnosti. Ako pokusam po drugom uputsvu kaze instaliraj to i to a onda krene cuveno gcc i gcc-multilib su u sukobu i sta da uradim. Da li neko moze posteno da prepakuje pravu verziju sa svim zavisnostima i stavi u AUR.

Poslednja izmena od urednika:
Pa odatle sam ga skinuo i kad pokusam da ga instaliram preko pacmana ne moze.

[MainWindow]
size=@Size(800 450)
pos=@Point(455 296)
splitterSizes="@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\0\0\0\0\x2\0\0\x1\0\0\0\x1,\x1\0\0\0\x2\x1\0\0\0\x1)"
StationListWidgetViewMode=1
StationListWidgetIconSize=@Size(48 48)
isWrapping=true
Version=1.4.6

[OtherSettings]
HideApp=true
PlayAutomaticly=false
PlayStation=false
PlayThisStation=TDI Radio
PlayLastStation=true
LastStationName=B92 uzivo
ShowStationsSystemTray=false
ShowBaloonMessages=true
UILanguage=English
ShowWindowInStyleMode=false
StyleName=Carpent.qss
HideOnMinimize=true
IconTheme_White=true
EnableVisualisation=false
VisualisationLineWidth=3
VisualisationOpacitySlider=150
LeftChannelColor=@Variant(\0\0\0\x43\x1\x96\x96XXXXXX\0\0)
RightChannelColor=@Variant(\0\0\0\x43\x1\x96\x96\xff\xff\xff\xff\xff\xff\0\0)
LeftChannelPosition=10
RightChannelPosition=10
UseLeftChannel=true
UseRightChannel=true
Evo ovo pise u verziji koja je navodno 1.4.7.1 iz AURA, to se vuce jos od prosle godine ako ne i ranije

Ma ovo je suludo, skinem to pakovanje, iz Octopi kazem rucna instalacija sa diska. E klinac otvori taj dir i ne vidi nista, upisem pakovanje i onda krene kao da instalira ali sam ga ubio. Problem sam resio jer sam se setio sta sam uradio prosli put, jednostavno prepisao sve iz Ubuntu, copy/paste na opt i copy/paste ~/.config/glrp.
Tako sam resio i problem sa javnim i tajnim kljucevima za enigmail u Thunderbirdu, Manjaro ima na ~/.gnupg diru baze sa nekom levom ekstenzijom, prepisao baze iz Ubuntu i svi kljucevi su tu, ne znam sta ti ljudi filosofiraju, mozda su to baze za 64-bitnu eksperimentalnu verziju thunderbirda ali cisto sumljam jer u Ubuntu i mintu imam i te verzije i one povlace baze i setovanja od 32-bitne verzije. Umesto da ladno kao sto to radim samo uvezem sve kljuceve iz fajla koji sam ranije napravio (exportovao) morao sam da lupam glavu sta i kako
Ne mogu da verujem da neko stalno vaska obaska, te ne moze grub nego samo njihov, te ovo oko playera nisu sredili a ja se jos dopisivao sa autorom ima godina a mozda i vise....
Pa onda mi koji koristimo Ubuntu i Mint kao glupsoni a oni pametni, ispade da smo mi pametni jer nismo mazohisti. Meni treba OS da na njemu nesto radim a ne da se zaludjujem citanjem uputstava kako neki prog instalirati.
Svaki program treba da se instalira na dvoklik, treba da se makar vidi kako izgleda a ne Octopi, dok god ne bude tako 2% vrhunac.

Poslednja izmena od urednika:
Upravo zbog toga sam se ja zezao sa Gentoom, Archom, Fedorom i ostatkom ekipe a za ozbiljno koristim Ubuntu. Ima bagova koji se vuku godinama ali je po mom misljenju najbolji za rad.

Dvoklik stize uskoro, ako ne sa Ubuntu 16.10 onda sigurno uz Ubuntu 17.04. Ocekujem da vec tada snap paketi preuzmu primat.

Kako instalirati ovo pakovanje greatlittleradioplayer_1.4.7.tar.gz u Manjaro, uradio sam konverziju iz .deb u tar.gz. Ima u AUR to pakovanje ali je prevara koja se vuce vec vise od godinu dana ako se dobro secam. Razgovarao sam tada sa autorom programa i on mije rekoa da zavirim u instalirani program i tamo nije ta verzija nego stara verzija. Covek se cudio da to nisu ispravili a evo i dalje je tako. Sad je problem kako napraviti instalacionu veziju za Manjaro-Arch, jednostavno vise ne kapiram sva ta uputsva sa hiljadu redova, pokusao sam nesto kaze stav taj tar.gz na root/Download ali onda fale medjuzavisnosti. Ako pokusam po drugom uputsvu kaze instaliraj to i to a onda krene cuveno gcc i gcc-multilib su u sukobu i sta da uradim. Da li neko moze posteno da prepakuje pravu verziju sa svim zavisnostima i stavi u AUR.
Ајде редом. Ако већ има проблема са AUR верзијом а .deb ради ОК, онда немој да је конвертујеш у архиву (tar.gz) него у инсталациону верзију за AUR (tar.xz) па ће и Octopi да га инсталира из цуга. То је најкраће решење овог твог проблема који си само тако запетљао. Да не питаш како, погледај рецимо шта је debtap и можда ти он помогне.

Други део приче ... AUR нема своје архиве и програме него само опис одакле шта да довуче и скрипту (отприлике) како да то обради. Када покренеш Octopi или нешто слично, он ће да довуче tar.gz или deb или неки трећи тип, препакује у свој формат и одради посао. То конкретно значи да се у овом случају tar.gz који AUR користи налази тамо где га је аутор ставио а није у питању AUR превара него грешка аутора или ко је већ одговоран за то што је ставио погрешну верзију. Скини tar.gz sa https://sourceforge.net/projects/glrp/ и погледај шта је унутра, ту је баш та превара верзија. Није ми баш јасно да то ни аутор програма не капира.

Смањи мало нервозу, пребрзо извлачиш закључке, ако ти се нешто не свиђа, ти му проналазиш мане иако је ту кривица ко зна где. Кривио си Манџара због брљања плазме, сада AUR због преваре која нема везе са њим, да не тражим даље. Манџаро/Арчи и Кубунту/Минт се доста разликују, када користиш други, мораш мало и да промениш навике и начин приступа проблемима. Можда испадне лакше него што мислиш, од како користим Арчија, делује ми да све што радим захтева бар два међукорака мање у односу на Кубунту.

@calexx,

Mnogo kasnis, autor programa vrlo dobro kapira, on odrzava .deb verziju. Za Manjaro tj. Arch covek se u to ne petlja, to sto si ti dao link nije njegovo delo, covek plus odrzava i jedan distro. Nebitno je...ja sam odradio na svoj nacin kao sto sam odradio i sa kljucevima za thunderbird.. Znaci po tebi treba da krivim autora stonije krenuo da pravi verziju za Manjaro, ne treba prepise se sve iz Ubuntu i radi. Sad me hvatas na previd oko praznika, ja sam bar posteno priznao da sam prevideo to setovanje, nisam pricao bajke. Eh lako je reci smanji nervozu, kao da ja volim da se nerviram. Manjaro sam samo zbog tebe krenuo da instaliram da ne bude da sam toliko namcor pa necu da pokusam. Koliko sam video nista se nije promenilo od prolog pokusaja, isti problem sa grubom, isti problem sa playerom, problem koji nije postaojao sa kljucevima u thunderbirdu. Ostavio sam Manjaro i njegov grub pa sta bude, sad ima 3 verzije plasme jer je Neon na 5.8 verziji. Nek stoji leba na trazi, glavni mi je Mint 18 tj. Mint 17.3 dok traje podrska a ostale samo apdejtujem i povremeno udjem u njih i malko radim.

Касним, имао сам неке послове и нисам био на форуму 4-5 дана па сам тек синоћ прочитао поруке али сам био уморан па сам данас понешто написао.

Што се аутора тиче, на сајту је линк према https://sourceforge.net/projects/glrp/files/v1.4.7/ а то шта ради AUR сам написао, он довуче ту архиву и одради посао. Стварно немам појма чија је архива на наведеном сајту али ја типујем на аутора/ауторе и ко већ прави програм. Ако довучеш архиву са овог линка, унутра је 1.4.6.

Није само око празника, мрзи ме да тражим али си имао примедбе на гомилу детаља који су због плазме. Груб проблем јесте чудан и немам појма али углавном нема много оних који имају много инсталација па да им се то појави. Решиво за мене па размишљам о осталом.

Неон сам пробао тј и даље ми је на харду али се нешто буни око апдејта па ћу опет да га оверим. Био је проблем са изворима, раније верзије су нудиле да се изабере да ли се користи српски извор и одмах сам мењао на главни. Сада је то избачено (или не знам да нађем) па сам у /etc/apt/sources.list мењао оно rs.archive.ubuntu у исто без rs, Kubuntu 16.10 је одмах нормално радио а Неон је почео да пуца. Можда није због тога, после ћу да инсталирам ову нову верзију па опет пробам. Ипак, ако већ бирам, онда би то био дневни Кубунту а не овај. Сигурније ми је.

Kad sam davno pricao sa autorom playera on mi je napisao da se ne bakce sa ostalim varijantama sem .deb.
Neon nemam problema, gledao sam dovlaci sa rs ali dobro si me podsetio izmenicu jer sam to vec radio za Kubuntu.
Ne znam kako je sad stanje na RCUB koji drzi mirror ali nisam imao problema ali zamenicu to.
Mint je dosadan pita da me prebaci na rs ali koristim synaptic pa tu nema pitanja. Za Mint rs server u Kragujevcu bio
je azuran, kako je sad ne znam. Manjaro za sad radi dobro, nafilovao sam ga onim sto ja volim da imam.
Nisma ni ja nesto na netu, konstantno mi nije dobro a ne ide mi se kod lekara, kad mi nije dobro pokusam da pobegnem
u ove petljancije pa se onda nerviram, ne mogu da lezim ko strvina po ceo dan. Sad su mi plazme 5.6.5, 5.7.5 i 5.8;
kerneli 4.8.1 Kubuntu, Mint, Neon, Manjaro ne diram dok sami ne ponude kao siguran 4.8.x. DNS servere koristim ruske
i opendns, naredjao sam ih jedno 6 komada, pre nesto nije htelo vise od 3 da primi, sad ladno prima

Аутор не прави .deb него програм па после то препакује у неку инсталацију. Можда он прави .deb али је тај tar.gz његов посао.

Имао сам искуство да неки Кубунту не одради апдејт када је на почетку rs извор па сам по навици мењао на главни. Сада је радило и са нашим али из навике мењам.

Избегавам бета кернеле или кандидате, оставим линуху да сам ажурира, осим ако имам неки за пробу или планирам да га мењам. Сад се појавио Манџаро 16.10rc1 па га можда пробам на некој партицији. ;)

4.8 ce biti zvanicni kernel u Ubuntu 16.10 koji uskoro izlazi.

Stigao update-upgrade za Manjaro, odradio na slepo, cim sam krenuo nestade grafike samo sve crtice po ekranu. Posto znam kako radi sve dok je drljo po disku znao sam da radi, sacekao i posle jedan enter jer to na kraju uvek trazi.
Stigao je i kernel 4.8.1 ali koliko znam kod ostalih linuxa treba mu i novi firmware, stavio sam taj kernel, probao ne radi mi internet, vratio sam stari kernel.

Da se ne ispacerisem jer mi je provajder nocas pukao evo ponovo sam stavio 4.8.1 kernel. Ista situacija, nema konekcije preko mrezne katrice, plus vidim kod instalacije instalira i ndiswraper, zasto ne znam?
Deinstalirao sam novi kernel i primetio neobicnu injenicu za mene, deinstalacija ispise da je azurirala grub ali to jako brzo uradi, rezultat toga je da pri ponovonom podizanju nema nista u grub meniju sem Manjara.
Znaci iako ispise da je azurirao treba odraditi sudo update-grub, kod Minta, (U)buntu i slicnih kad sklanjas neki kernel automatski se azurira komplet grub i grub meni je azuran.

То нисам пробао, ајде поподне ћу да пробам и то. Малопре сам набацио нови кернел и лепо је одрадио ажирирање груба, чудно да у обрнутом послу то не одради. Мада ... свеједно што је изашао нови кернел, мислим да је паметније да се сачека да сам линух то апдејтује а не да му се уваљује. Да је све ОК, они би то одмах одрадили. Зато Арчи још гура 4.7 па ћу да видим када ће да промени.

То нисам пробао, ајде поподне ћу да пробам и то. Малопре сам набацио нови кернел и лепо је одрадио ажирирање груба, чудно да у обрнутом послу то не одради. Мада ... свеједно што је изашао нови кернел, мислим да је паметније да се сачека да сам линух то апдејтује а не да му се уваљује. Да је све ОК, они би то одмах одрадили. Зато Арчи још гура 4.7 па ћу да видим када ће да промени.
Ajd probaj bas me zanima da li se isto ponasa kod tebe, meni je Manjaro grub sad glavni i iz njegovog grub menija dizem sve ostalo. Kernel 4.7.7 radi ok, nema problem za mreznom. Vratio sam ja na pocetni ovo je samo bila proba.

Пробао, све нормално прође а у прозорчету се види комплет ажурирање груба. Да ли то радиш из његовог додатног програма за кернеле или из конзоле? Или опет нешто експериментишеш и подешаваш? ;)

Ево деинсталације:

Screenshot_20161011_085753.png

Када сам малопре деинсталирао 4.8.1-1, Манџаро се на пола посла смрзао и ништа осим хард ресета није помогло. После сам морао из boot менија да стартујем 4.7.7-1 и опет одрадим исто. Мислим да ми се и синоћ десило неко смрзавање па ћу да оставим старију верзију све док нова не дође редовним ажурирањем. Можда и вратим на стабилну верзију, нека га Арчи са најновијим.

Пробао, све нормално прође а у прозорчету се види комплет ажурирање груба. Да ли то радиш из његовог додатног програма за кернеле или из конзоле? Или опет нешто експериментишеш и подешаваш? ;)

Ево деинсталације:

Pogledajte prilog 211877

Када сам малопре деинсталирао 4.8.1-1, Манџаро се на пола посла смрзао и ништа осим хард ресета није помогло. После сам морао из boot менија да стартујем 4.7.7-1 и опет одрадим исто. Мислим да ми се и синоћ десило неко смрзавање па ћу да оставим старију верзију све док нова не дође редовним ажурирањем. Можда и вратим на стабилну верзију, нека га Арчи са најновијим.

Prosto neverovatno, ja instal i deinstal kernela radim iz onog njegovog dodatnog nameskog dela, isti prozor se otvori sve isto dobijem ali meni kod deinstalacije odradi update gruba ali lepo se vidi da to radi samo za Manjaro. Oni su kod updae stavili ovaj kernel 4.8.1, nisu ga instalirali ali su ga stavili u meni za instalaciju. 4.4 je LTS kernel i on je 100% stabilan. 4.7.7.-1 probao sam cisto radi probe da samo vidim to oko network kartice, u njemu network kartica radi. Inace Manjaro drzim na 4.4 kernelu. Da primetio sam kad radim rucno update-grub oce da zavrsi lose, greska u skripti tako pise. Uradddim ponovo isto ono ladno prodje....

Vrh Dno