Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Leakovi se mozda pojavljuju u malo po malo varijanti, zato sto su do skoro bili zabranjeni da se kace bilo gde i svi ti videi su deo istog leak-a iz 2022 godine kada je klinac hakovao komp jednog deva i pokupio te klipove od kojih je vecina snimnjena 2019 godine, sto se moze zakljuciti po verziji GPU drivera urezane na nekim od videa.
Velika kolicina modela iz tih videa su samo place holderi, aseti direkt iz GTAV, zato i poceca na GTAV.

Prethodnih godina ljudi su kacili nove patente T2-a koji su nagovestavali sta sve moze da se ocekuje od GTA6. Tipa kompleksna navigacija NPCeva koja se proteze na vise ostrva koriscenjem brodova aviona podmornica trte mrte. Verovatno na relaciji Bogota - Miami.

Iskreno sumnjam da ce sada smeti da iskljuce PC verziju na launchu zbog Onlinea. Zelece glatku traziciju sto veceg broja igraca na novi Online i da se V sto pre batali.

Mislim da ps5 sad ima framegen ako se ne varam, ili je to ps5 pro. Tako da me ne bi cudilo da u cilju bolje prodaje ps5 pro, sony malo izlobira rockstar da namerno napravi 30fps za ps5, i 60 laznih fps za ps5 pro.
Ovo je vrlo moguće, pa da bude fora "vidite, mora da se kupi PS5 Pro" i slične gluposti. A razvija se za Series S kutijicu, kakvu-takvu.

Imamo jedan članak koji je Benchmark izbacio i deluje logično. Šta može šestica doneti u odnosu na peticu ostaje da se vidi.

Iskreno sumnjam da ce sada smeti da iskljuce PC verziju na launchu zbog Onlinea. Zelece glatku traziciju sto veceg broja igraca na novi Online i da se V sto pre batali.
Ne pitaju oni nikog ne boj se. Pogotovo ne nas igrače. Ovo je već postala tradicija još od GTA 4. Zašto da kupiš proizvod jednom kada možeš više puta zar ne?

Velika kolicina modela iz tih videa su samo place holderi, aseti direkt iz GTAV, zato i poceca na GTAV.
Znam, gledao sam. No ne mislim da su placeholderi vec je velika kolicina njih upravo ona koja ce se pojaviti u novom GTA.
Razlog? Rekoh vec, to mora dobro da radi na PS5 a konzole su se mucile poprilicno sa drasticno losijom grafikom u poredjenju sa PC-em (znam licno jer smo kod sestre igrali na njenom PS, a kod mene na PC. Ona je licno mislila da se radi o drugoj igri kad je videla kod mene kako izgleda.) jos ce sada biti mnogo veci grad, dodatne mogucnosti i ko zna sta jos sve.
Da se igra pravi nativno za PC slozio bih se - da to su placeholderi i bice gotovo sigurno zamenjeni. Ovako, mozda eventualno oni najgori budu malo detaljniji.
Ali video sam sta moze PS5 i nisam nimalo impresioniran niti optimista po tom pitanju.

Oni igru prave vec 10 godina unazad ako ne i vise, nisu oni nju za godinu dana napravili pa da ce to sad da bude neka supernova, tako reci bice RDR2 grafika i gameplay iskombinovano sa gta5 i naravno sve to nasminkano jos bolje nova mapa, novi likovi itd nema tu neke filozofije nista sto vec do sad nismo videli nije ni realno da to sad bude "raketa" ok bice hajp na pocetku ali misljenja sam da nista spektakularno novo biti nece
O pc verziji da ne govorim verivatno ce se 90% ljudi smoriti dok ne izadje

Zašto bi NPC išao podmornicom do Dobrote iz Majamija kad može da se teleportuje?

Imamo jedan članak koji je Benchmark izbacio i deluje logično. Šta može šestica doneti u odnosu na peticu ostaje da se vidi.
Svaki GTA lici jedan na drugi od ulaska u 3D eru na ovamo i to nikad nije bio problem. U svakoj iteraciji nesto se doda nesto se oduzme i to je sve uvek lepo izbalansirano da igrac bude zadovoljan.

Ne pitaju oni nikog ne boj se. Pogotovo ne nas igrače. Ovo je već postala tradicija još od GTA 4. Zašto da kupiš proizvod jednom kada možeš više puta zar ne?
To je vazilo kada se racunalo da ce jedan naslov biti aktuelan max 4 godine, do sledeceg.
Sada sve upucuje na to da se ovaj GTA pravi da traje 10+ godina tako da ce zahvatiti i sledecu generaciju konzola ako ne i onu tamo. A i u tolikom vremenskom periodu ima i lufta za nove generacije igraca sve i da izadje samo za PC.
Znam, gledao sam. No ne mislim da su placeholderi vec je velika kolicina njih upravo ona koja ce se pojaviti u novom GTA.
Razlog? Rekoh vec, to mora dobro da radi na PS5 a konzole su se mucile poprilicno sa drasticno losijom grafikom u poredjenju sa PC-em (znam licno jer smo kod sestre igrali na njenom PS, a kod mene na PC. Ona je licno mislila da se radi o drugoj igri kad je videla kod mene kako izgleda.) jos ce sada biti mnogo veci grad, dodatne mogucnosti i ko zna sta jos sve.
Da se igra pravi nativno za PC slozio bih se - da to su placeholderi i bice gotovo sigurno zamenjeni. Ovako, mozda eventualno oni najgori budu malo detaljniji.
Ali video sam sta moze PS5 i nisam nimalo impresioniran niti optimista po tom pitanju.
Ne znam o kojoj je igri rec ali Rockstar odlicno optimizuje igre.
Ja se secam kako je RDR2 izgledao na base PS4. Bilo je nestvarno da onakva igra radi na njemu.
U slucaju GTA6 reper bi trebao da bude xbox series s kao najslabiji sistem.
A poznavajuci Rockstar ne bi me cudilo da je Trailer sniman bas na toj konzoli jer je RDR2 izgledao bolje na PS4 od bilo cega sto sam video o igri do njenog izlaska.
Zašto bi NPC išao podmornicom do Dobrote iz Majamija kad može da se teleportuje?
Kao i panduri u Cyberpunku :D
Dobro pitanje.
Jedna od cenjenih stvari u RDR2 koja je doprinosila imerziji je to sto tamo neki NPCovi imaju svoju rutinu, pa su ih ljudi pratili kuda idu sta rade itd. Deluje bespotrebno ali gomila tih na prvo oko bespotrebnih stvari kod kojih je Rockstar otisa extra mile, cine RDR2 jednom od najboljih igara ikada.
Ko zna kakv ce to smisao dobiti u sestici. Pre cetvorke ja pojma nisam imao da necu moci da zamislim gta bez fizike.

Poslednja izmena:
Ne optimizuje rockstar nikako nego na konzolama puste igru na budjavi low kad vide da ne radi nikako.
Spomenuo sma vec da smo igrali kod sestre na ps gtav i kod mene na pc uporedo i da je mislila da se radi o totalno drugoj igri kolika je bila razlika.

A i neki novi leakovi su izlazili ovih dana, potvrdjeni novi jer rekoh vec, rockstar je u novom sastavu, attention whore -ova koliko hoces pa curi na sve strane - grafika je ista gta v.
Mozda ce imati neke novine efekte ali kao sto je sumirao gore @The Witcher ® graficki igra ce biti jedno veliko meh

S obzirom na to sta su postigli sa RDR2 na PS4, ne sumnjam da ce GTA 6 da bude ogromno unapredjenje u odnosu na to, a RDR2 i dan danas sije novije igre u mnogim stvarima.

Ovo je jedina igra koju bih mozda i pre-orderovao ako budu davali (a hoce realno) neke pogodnosti za online segment.

@Markomaniax izgleda da si imao pravo za stare asete, sad gledam neki video i pokazuju kako su iskoristili isto drvo u RDR1, GTAV i RDR2 😂

Mora biti ista jer zasto da ne - dovoljno pristojno izgleda a treba to sve PS5 da tera u nekoj rezoluciji vecoj od 720p.
GTA je uvek bio oko slobodnog sveta i mehanike i to je ono sto ga cini time sto jeste. Pored odlicnih radio stanica i generalne kritike drustva.
E posto su krenuli poslednjih godina ozbiljno da se bave modernim publikama, sto potvdrjuju linkedin profili novozaposlenih, ja takodje sumnjam da ce i sam gameplay biti ozbiljno doveden u pitanje, jer ako izgube tu beskompromisnost kao sto mislim da vec jesu jer su rockstar napustili osnivaci (mozda je jedan ostao, pitanje je dokle), igra ce postati jedan nikakav crazy taxi.

Ahaha i to sto kazes. Najmanje 3 remastera nas sigurno ocekuje u narednoj deceniji za najrazlicitije platforme.

Sada sve upucuje na to da se ovaj GTA pravi da traje 10+ godina tako da ce zahvatiti i sledecu generaciju konzola ako ne i onu tamo. A i u tolikom vremenskom periodu ima i lufta za nove generacije igraca sve i da izadje samo za PC.

E upravo to, prvo će izaći za PS5, pa će se PC verzija poklopiti sa PS6 verzijom, pa posle ko zna koliko Remaster i Enhanced edicija.
Evo kakve su verzije petice izbacivane:

GtaVRelease.png

E upravo to, prvo će izaći za PS5, pa će se PC verzija poklopiti sa PS6 verzijom, pa posle ko zna koliko Remaster i Enhanced edicija.
Evo kakve su verzije petice izbacivane:

Pogledajte prilog 474597
Kada se pogleda taj niz, koliko je R* stvarno uzeo vise para zato sto je nakon godinu ipo dana izbacio verziju za PC?
Koliko je procenat konzolasa koji imaju i PC u danasnje vreme kada ozbiljan PC, na kom ce 6 da izgleda bolje nego na PS5, kosta par hiljada evra?

Mislim da kada danas podvuku crtu nakon 11 godina gta petice, iznos koji su uzeli na duoble dipu PC verzije je zanemarljiv.

Onog trenutka kad izbace 6 koga ce boleti uvo da kupuje shark kartice za GTA5?
Sumnjam da ce ostaviti jedno PC trziste(koje je mnogo vece i kljucnije za sto sta nego pre 11 godina) zakljucano na godinu+ dana na staroj platformi gde nece imati motiv da trose lovu na mikro transakcije.

Tako da ja i dalje cvrsto verujem da ce PC verzija biti day 1.

Vidjao sam neke informacije ali mi sve nekako delovalo neoficijalno i nedoreceno pa nisam uzima bas zdravo za gotovo.
Nista nek se spreme za finansijske gubitke :p

Koje finansijske gubitke, usrace se od para.
Fanboyevi kupuju na slepo 10x gore igre i ne zale za kolektors edicije od 120 evra, a ovde pricamo o nastavku GTA nakon vise od decenije.
Razmisli malo pre nego sto lupis.

Na konzolama nema piraterije, na PC-u ima. Logicno je da ce prvih godinu dve biti dostupna igra samo na konzolama. Vreme modcipova i softomodovanja je odavno proslo i nemoguce je piratizovati igre, dok na PC-u je to itekako moguce.

Nema od gubitaka ništa. Oni su već otplatili razvoj VI kroz gta V online. Ovo što se zaradi od VI će biti samo plus i ići u razvoj novog "San Andreasa"

Ma naravno, zezao sam se ja.
GTAV najprofitabilniji proizvod u industriji zabave.
GTAVI najiscekivaniji.
Cak je i CP77 uspeo da profitira i pored fijaska na launchu.

Lik mozda baronise mozda i ne ali u svakom slucaju ja od GTA6 ocekujem ovakve novine, grafika je manje bitna.
12.png
11.png

Ako nesto moze da se kaze za Rockstar to je da im igre ispadnu bolje nego na trejlerima.
A i ovo na slici nije neki bauk, vec je u RDR2 u prodavnicama po policama bilo ovako samo skromnije.
RDR2 okruzenje je prostije nego GTA6 ali i RDR2 je pravljen za last gen konzole.

Kod Gta me uopšte grafika ne tangira, biće to svakako na meni prihvatljivom a verovatno i jačem nivou.

Ono čemu se radujem su neke novine u smislu mehanike i toka misija. Pa sve i da bude apsolutno na istom nivou sa GTA5/RDR2 biće dovoljno.

Nazad
Vrh Dno