Šta je novo?

GRAND prepaid

mp3mp3

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
320
Grand pripejd paket predstavlja jedinstvenu ponudu na domaćem tržištu, paket sa tri pripejd kartice čiji se međusobni pozivi tarifiraju po neverovatnoj ceni od 1 dinar po minuti (PDV uračunat)! Ova pogodnosti na raspolaganju vam je odmah po kupovini paketa, trajno i bezuslovno. Na svakoj kartici dobijate po 30 dinara inicijalnog kredita.
grandpripejd.png

Ali, to nije sve! Svaka dopuna u okviru Grand pripejda u vrednosti od 300 ili više dinara učestvuje u velikoj nagradnoj igri, sa vrednima nagradama koje se izvlače svake nedelje u emisijama Zvezde Granda! Spiskovi dobitnika objavljivaće se na ovom sajtu, kao i u emisijama Grand produkcije na televiziji Pink.

Ni to nije sve! U Grand pripejd paketu očekuje vas i poklon iznenađenje - muzički CD sa najvećim hitovima omiljenih izvođača Grand produkcije!

3 puta 3 razloga za najpovoljniji pripejd na najboljoj mreži - Grand pripejd!

Povežite se brzo, jednostavno i povoljno sa članovima porodice, najboljim prijateljima i saradnicima. Iskoristite jedinstvenu mogućnost da uštedite na telefonskim računima razgovarajući po trajno niskoj ceni od samo 1 dinar po minutu, bez skrivenih troškova i nadoknada za uspostavu veze.

Pri tome, uživaćete u svim pogodnostima koje pruža najbolja domaća mobilna mreža.

Pripejd nikada nije bio ovako povoljan!

Cenovnik osnovnih usluga u Grand pripejd paketu:

Cena minuta između 3 broja iz grupe

1 din
Cena minuta ka ostalim brojevima u nacionalnom saobraćaju
7 din
Cena uspostave poziva za pozive u grupi
0 din
Cena uspostave poziva za pozive u nacionalnoj mreži
7 din
Cena SMS poruke u nacionalnim mrežama
4 din

Tarifiranje se vrši zaokruživanjem na 60 sekundi.
Cena Grand pripejd paketa sa 3 SIM kartice sa inicijalnim kreditom od 30 dinara i muzičkim diskom - 300 dinara.

U navedene cene uračunat je PDV.

Ovo sa Grandom bih pre ocekivao od MTSa nego od Telenora :d

Inace, ok je varijanta, vrlo jednostavno i bez skrivenih troskova.

Ovo je pokušaj Granda da proda albume jer više ne može zbog interneta i piraterije.

Meni se dopada paket. Zašto? Pa isti je kao vipov ali možete sa dve osobe da razgovarate po ceni od 1din sa porezima i bez uspostave što do sada nije bio slučaj kod bilo kog paketa (kod mts KUL se plaća uspostava ka f&f brojevima).

Ovo je čak možda i isplativije od omiljenog broja kod svih operatera. + Ima dva broja ne jedan.

A ostale cene su klasične kao i u ostalim paketima.

Ovo je čak možda i isplativije od omiljenog broja kod svih operatera. + Ima dva broja ne jedan.

A ostale cene su klasične kao i u ostalim paketima.

Apsolutno se slazem, cak brojevi mogu da se koriste u nekoj manjoj grupi, a da su cene iste kao i drugim prepaid paketima.

Ovo sa Grandom bih pre ocekivao od MTSa nego od Telenora :d

Inace, ok je varijanta, vrlo jednostavno i bez skrivenih troskova.

Kada sam video temu, mislio sam da je Grand naziv paketa, ali onda shvatim o čemu se radi i nikako da uklopim Telenor u taj model. MTS - da, Telenor - nikako.
Ali dobro, ko j'be Grand, dobar je paket za one kojima je ovako nešto potrebno :)

I sviđa mi se što konačno i definitivno imamo cene sa PDV-om i bez 3 decimale. Prvi minut 14 dinara, svaki sledeći 7 i sve jasno kao dan.

ovo deluje kao da grand postaje mvno (mobile virtual network operator) http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_virtual_network_operator

Na pitanje (postavljeno preko portala) da li ce na paketu biti telenorovih promocija i tarifnih dodataka dobio sam odgovor :

Dragi ...,

Hvala sto ste nam se obratili ovim putem.

Grand prepaid tarifni paket i usluge nisu deo nase aktuelne ponude, tako da ni postojeci korisnici nasih usluga nece biti u mogucnosti koristiti tarifu niti ostale usluge koje se vezuju za Grand. Za dodatne informacije o Grand prepaidu predlazemo vam da posetite njihov zvanicni sajt www.grandprepaid.rs.

Srdacan pozdrav,

Kontakt Centar
Telenor d.o.o
tel: +381 63 9000
fax:+381 63 9001
e-mail: [email protected]

Poslednja izmena:
^Da, i pozivni broj je 069 aka Telenor, a Telenor nigde ne spominju na sajtu. Kakva li je ovo kombinacija :sceptic:?

Nije baš isto, jer je Telekom već provajder i ima svoju infrastrukturu, a Grand je nešto deveto, ali ok, video sam šta je u postu #6.

U pitanju je virtuelni mobilni operater/provajder, koji koristi Telenorovu mreznu infrastrukturu, ali je korisnicka podrska i raspon usluga na virtuelnom operateru. Prema sajtu, Korisnicki servis ovog operatera dostupan je na broju 069/9009, i mail-u [email protected]. Call Centar pocinje sa radom od 04. marta 2010. Postojeći korisnici Telenora nisu u mogućnosti da izaberu tarifne pakete ovog virtuelnog operatora, i obratno jer su, praktično, u pitanju ponude dva različitih operatera.

Bilo bi dobro napraviti novu kategoriju u podforumu operateri - Virtuelni mobilni operateri.

Dakle ne vaze tarifni dodaci i sl. jer ovo u stvari i nije Telenor paket. Ne znam cemu onda drze ponudu na Telenorovom sajtu.

Dakle ne vaze tarifni dodaci i sl. jer ovo u stvari i nije Telenor paket. Ne znam cemu onda drze ponudu na Telenorovom sajtu.

Mora neka vrsta marketinga i promocije da se uradi, ipak je Telenor ime, a i oni od toga imaju cist profit.

Telenor nije stavio ni u novostima ni adresu sajta, nista, samo odjednom dodali na zadnjem mestu na tarifama u prepaidu.
Nisu se pretrgli da reklamiraju. Grand je virtuelni operator i nema razloga da ih telenor reklamira.

Kakve ima veze, Grand je postao virtuelni operator, dakle koriste Telenor infrastrukturu i numeraciju. Call centar je drugi i kod za kredit je *113# itd.
Virtuelnih operatora ima u svetu i to u našem okruženju u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

Da bi bio pravi virtelni operater mora da koristi drugu, posebnu numeraciju za MVNO. Cini mi se da je i Ratel tako propisao.

Ne znam stvarno ali na drugim forumima oni koji se time bave kažu da jeste virtuelni operator i iznose zašto je. Ne znam ali sigurno je da sve usluge telenora ovde ne važe. Kao ni promocije i tarifni dodaci. Ovde ima osim cena nagradne igre.

Razgovori između troje korisnika za jedan dinar, učešće u nagradnoj igri i muzički CD na poklon

2. mart 2011 – Grand produkcija, uz pomoć Telenora, pronudila je korisnicima svoj pripejd paket pod nazivom “Grand pripejd“. Paket se od danas nalazi u prodaji i sadrži, pored tri SIM kartice, i aktuelni muzički CD Grand produkcije.

U okviru ovog paketa, tri korisnika međusobno mogu da razgovaraju za samo 1 dinar po minuti, bez naplate za uspostavljanje veze. Paket je namenjen korisnicima koji žele po nižim cenama da razgovaraju sa članovima porodice i prijateljima, a svaka kartica ima 30 dinara inicijalnog kredita. Za svaku dopunu veću od 300 dinara, korisnik dobija priliku da učestvuje u nagradnoj igri u kojoj može osvojiti plazma televizor u nedeljnim izvlačenjima, ili automobil marke fiat punto Evo u mesečnim izvlačenjima. Izvlačenje nagrada obaviće se u emisijama Grand produkcije.

Umreženi brojevi u okviru paketa Grand pripejd biće sedmocifreni i počinjaće nulom, dok će njihov pozivni broj biti 069. Paket može da se kupi na većini kioska i u manjim radnjama širom Srbije.

Za više informacija posetite www.grandpripejd.rs ili pozovite Grand pripejd korisnički servis na 069 9009.

Link (Kliknuti OVDE)

Grand je najniži nivo MNVO-a, tj. onaj iza koga stoji enabler (MVNE) i aggregator (MVNA), a to je odradio Telenor. Najjednostavna varijanta, Telenor numeracija, 069, brojevi počinju sa 0. Onaj ko pravi SIM za Telenor to je odradio stavljajući Grandov logo, i napravljena je serija gde MSISDN i IMSI brojevi idu jedan za drugim.

Poneta MVNO je da matični operater stiže do korisnika do kojih nije pre toga uspeo.

Sve ima svoju cenu. Nemačka ima najveći broj MVNO u Evropi, ako se dovoljno plati, već za 2 meseca može da se startuje sa radom. Više možete da vidite na mom blogu: http://wp.me/p1nam9-27 ,)

Da bi bio pravi virtelni operater mora da koristi drugu, posebnu numeraciju za MVNO. Cini mi se da je i Ratel tako propisao.

To je verovatno ona fora sa četvorocifrenim pozivnim brojem. Recimo, pozivni za GrandPrepaid će se formalno voditi kao 0690, a brojevi će biti šestocifreni.
I imaju svoju nemarciju. Kao subdomain.

Naravno i ekipa je sasvim ok i kredit koji uplatite ostaje za recimo tarifne dodatke ili drugo, Klik net...
Kod Grand paketa ne ostaje kredit ali je prednost sto tri osobe medjusobno mogu da se pozivaju. Dok kod Ekipe zbirno moraju da uplate 1500din mesečno da bi mogli međusobno svi jedni druge da pozivaju. (Ako jedan uplati ostali ne mogu da ga zovu).

Prednost Ekipe što ne skida kredit i što ima osobu više kao mogućnost. (mada je teško naći nekog toliko bliskog a još u Telenor mreži, bar meni)

Prednost Granda je što nema uslova uplate za minute već uvek važi a koliko para toliko minuta, čak i 50din minimalne uplate daje 50min. Druga prednost je cena razgovora van ekipe je jeftinija 1,85din ka svim mrežama.

Pa ko voli neka izvoli... oba imaju pogodnosti.

@a c a:
verovatno kao telenorov broj, rekao bih jer u roamingu postoje isti uslovi prema telenoru montenegro itd.. ali proveri.

Skroz je OK ova kombinacija za 1din po minutu. Jedino sto odrase 4din za SMS. Da je 2din/sms bio bi pun pogodak :)

Poslednja izmena:
Grand počeo sa radom, call centar na 069 9009 od danas odgovara na vaša pitanja

Kada se poziva Grand broj da li se tretira kao Telenorov broj?

Zvanicna informacija: ne.

Kada se sa Granda poziva Telenor mreža tretira se kao nacionalni saobraćaj, 7 din uspostava, 7 din minut.

Isto važi i za pozivanje Granda sa Telenor mreže, tretira se kao poziv u nacionalnom saobraćaju, a ne kao poziv u Telenor mreži, dok se tarifira prema paketu koji Telenor korisnik ima.

FYI: Grand paketa već ima na kioscima, ako je neko kupio i probao, neka javi svoje utiske. Najviše me zanima da li se pojavljuje Grand kao naziv operatera ili Telenor.

Prvi primer u Srbiji da prefix broja ne identifikuje operatera.

News Update:

Grand koristi Telenor kol-centar, samo su drugi operateri.
• Dopuna Grand kredita je moguca elektronski, i moze da se dopuni kao Grand ako uplatno mesto podrzava, ali i kao Telenor broj, provereno.

Stay tuned, will be more news! :)

Prvi primer u Srbiji da prefix broja ne identifikuje operatera.

Da, ali makar se prepoznaje po nuli na prvom mestu pa znamo da je Grand. Inace, verovatno ce morati da definisu da je ipak Telenor jer se u svim paketima operater prepoznaje po pozivnom, mada treba citati sitna slova.

Vrh Dno