Šta je novo?

Grand Ages: Rome

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
rldgaor.jpg

Minimum:
Operating System: Windows XP and Vista

CPU: Intel Pentium 4 2.0 GHz or AMD Athlon equivalent

System RAM: 1 GB

Video Card: NVIDIA GeForce 6600 or ATI Radeon 9600 with 128 MB

Free Disk Space: 1.5 GB

http://pc.ign.com/objects/142/14274437.html

Tralier
http://www.youtube.com/watch?v=xmzQmikVMEk&feature=related

GamePlay
http://www.youtube.com/watch?v=d2OalBCuJdI

Cudi me da nema tema za doticnu igru. Igra je izasla i teska je oko 2.83gb-a. Pa ko voli strategije, ima je u shopovima! :p

DEMO

http://www.gamespot.com/pc/strategy...m_act=convert&om_clk=files&tag=files;download

Poslednja izmena:
Nije ni čudo što nema tema. Igra se nezapaženo pojavila bez neke medijske kampanje i to u periodu kad su izašle Men of War, Dawn of War 2 i Tom Clancy's Endwar (po meni loš tajming).
Na sve to "težina" igre od 2.83GB ne obećava nešto preterano mada ne mora da znači.

Poslednja izmena:
a i cim je zahtevnost takva,znaci da ni grafika nije posebna ;)

Nije ni čudo što nema tema. Igra se nezapaženo pojavila bez neke medijske kampanje i to u periodu kad su izašle Men of War, Dawn of War 2 i Tom Clancy's Endwar (po meni loš tajming).
Na sve to "težina" igre od 2.83GB ne obećava nešto preterano mada ne mora da znači.

City build igre nikad nisu bile preterano "teske" i tih 2.8GB je i previse za ovaj tip igre. :)

OzC110ugKd.jpg

Jel bi ovo trebalo da bude kao neki nastavak Caesar serijala?

Jel bi ovo trebalo da bude kao neki nastavak Caesar serijala?

Nema ovo veze sa Cezarom. Čak je i drugi sistem igranja. Ali zato ima veze sa igrom Imperium Romanum i predstavlja njen nastavak.

Izgleda primamljivo, IR nije bio los, trebalo bi probati ovo, graficki izgleda nice.

Poslednja izmena:
Da li je borba rudimentirana kao u Imperium Romanum ili su ovde malo vise poradili na taktici, formacijama i kontroli jedinica?

Meni je to nebitno, meni je vazniji medzament grada i izgradnja, ekonomija i trgovina nego ratovanje :) Zar to nije poJenta ove igre?

Evo probao sam na kratko igru i meni se za sada svidja. Volim ovaj tip igre, ali nisam prosao tutoriale, vec sam odmah isao na igru da vidim nasta to lici.
Nisam se bas proslavio, jer su mi gradjevine povele goreti. :)
Trenutno nemam vise vremena za igru, ali cu veceras malo duze probati.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    257.6 KB · Pregleda: 101
  • 2.jpg
    2.jpg
    327.1 KB · Pregleda: 89
  • 3.jpg
    3.jpg
    364.7 KB · Pregleda: 99
  • 4.jpg
    4.jpg
    406.1 KB · Pregleda: 91
Ako imas probleme sa hranom, to moze izazvati kriminal i pozare :)

Odigrao sam onaj demo i malo mi se ne svidja sto je radius "delovanja" zgrada tako mali. Inace, grafika je odlicna.

Ajd sad ako moze jedan savet, kako se resiti problema sa hranom gradim im sve moguce zgrade vezano za hranu a opet se bune, kako resiti problem sa kriminalom i nadasve problem sa pozarima. Sve zgrade su mi u funkciji ali opet se desi da mi neka izgori.... pogotovo je problem kada mi izgori Outpost sta raditi u toj situaciji da sprecim dalji pozar tj. kako ga ugasiti :)

:wave:

Ajd sad ako moze jedan savet, kako se resiti problema sa hranom gradim im sve moguce zgrade vezano za hranu a opet se bune, kako resiti problem sa kriminalom i nadasve problem sa pozarima. Sve zgrade su mi u funkciji ali opet se desi da mi neka izgori.... pogotovo je problem kada mi izgori Outpost sta raditi u toj situaciji da sprecim dalji pozar tj. kako ga ugasiti :)

:wave:

Los si urbanista. :)

Odlicna igra

U pocetku mi je delovala kao jako komplikokovana i kompleksna( dosta razlicitih resursa, gradjevina, pa hrana, zabava, religija, vojska, ekonomija, razna unapredjenja...) ali posle odigrane 3-4 misije u kampanji sve dolazi na svoje mesto...za sada smatram da je bas lepo osmisljena.
Grafika je izuzetna, barem za pojmove strategija, posebno su mi se dopale smene dana i noci, kao i vremenskih prilika. Inace, igra je super optimizovana, igram na overall high podesavanjima, pri rezoluciji od 1440x900 i framerate mi je uvek bar 30...
Jako sam zadovoljan...;) Definitivno vredi probati.:wave:

Edit: Zaboravio sam: Ukoliko se nekome igra crash-uje, nek skine patch(1.09), ne znam sta se sve dobija tim patch-em, ali je prilicno stabilnija, tj. nema crash-eva niti "trzanja".

Poslednja izmena:
Sve zgrade mi izgore. Kada da sprecim pozare. Fontane gradim na svakom cosku i nista. Ajde mala pomoc :)

може ли неко да ми каже, ако изградим рецимо фарму жита, да ли млин морам да изградим само у оном плавом кругу које фарма покрива? ако је тако онда је стварно глупост.
надао сам се да је игра слична зевсу који је феноменална игра. ова има прелепу графику, додуше необјашњиво ми прегрева картицу, али не видим разлог зашто би ми ограничавали где ћу да постављам грађевине.

tačno mlin mora da ju u krugu oko žita. Da li znaš kako da obuzdam vatru?

не разумем што су тако направили, као римљани су инвалиди па ће да се изгубе ако коракну метар даље? или иста ствар са кућама, мора да постоји кућа близу објекта да би тај радио. непотребно смарање :(

Kada pocne neki objekat da ti gori moras da ga demoliras da se vatra nebi dalje sirila!:)

**** ti ovo, mnogo me smara ..... deinstaliraću je :D

mada grafika je dobra, još samo gejmplej

Za pozar postoji gradjevina iz koje izlaze "vatrogasci" sa kofama i gase vatru, al' zaboravih joj naziv. Uglavnom treba unapred dobro planirati razvoj da "raja" bude zadovoljna i nece biti pozara...

Mene je igra smorila pred kraj i nikad je nisam zavrsio. Sve mi deluje nekako uprosceno i linearno sto brzo dovodi do neizbeznog uninstall-a:)

da li ima nesto slicno ali kavalitenije ?

Ako nadjes, obavezno javi i meni:) heheh Slabo pratim igre u poslednje vreme...

Poz

da kažem iskreno kod mene je jedan veliki jaz od 2-3 god kako nisam pratio (slaba mašina) ovih dana sam se ponovo proaktivirao. Tako da ako ti nađeš prvi obavezno mi javi

Pozz

одиграјте zeus master of olympus, са експанзијом... да видите шта је симулација града :)
ја сам дефинитивно одустао од ове игре, сви су задовољни, немам криминалце а зграде само горе, срушио сам пола града у року од пола минута. плус та глупост са дометима зграда, не могу никако да направим да једна кућа има приступ и риби и прасетини.
сад скидам emperor: rise of middle kingdom, да видим каква је.

javi i mene zanima (baci mi linkove na pm - samo stranu)

POzz :D

Nazad
Vrh Dno