Šta je novo?

Gran Turismo za PC?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

draske73

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
349
"Kazunori Yamauchi, kreator igre Gran Turismo, izjavio je da PC verzija ove popularne trkačke igre nešto o čemu razmišlja da uradi u budućnosti. Yamauchi je dodao da je vrlo bitno da se GT pojavi na još nekoj platformi a da bi osvojili kinesko tržište, PC verzija bi bila najadekvatnija. Ništa definitivno, ali je dobro da se barem razmišlja u tom pravcu."
Citirano sa http://www.screenfun.rs/gran-turismo-pc/

Old news, verovatno od toga nece biti nista, ali koga je briga, ako cemo iskreno? 😀

Bilo je reči o tome u temi o GT5.
To će se desiti samo ako su u Sony-ju kompletno skrenuli s uma.
Mada - ja bih voleo da vidim GT5 na PC-u.

Poslednja izmena:
Bilo je reči o tome u temi o GT5.
To će se desiti samo ako su u Sony-ju kompletno skrenuli s uma.
Mada - ja bih voleo da vidim GT5 na PC-u.

Novac brise sve predrasude i pravila.

Pa novac je i razlog zašto je GT samo na PS 😛...

Aj ložite se par dana pa ćemo da stavimo katanac 🙂...

Čudo da Neđo nije digao ovaj tred... on je kralj u loženju na pogrešne procene... 😀

Došao je i Metal Gear na PC:wave:

Poslednja izmena:
Tačno bi duplo jaču mašinu uzeo, samo da to trči na max... Naravno, kad bi bilo...

Koja je ovo jeres :d

Poslednja izmena:
A zašto će topik biti zaključan?
Zato što je kvota 1.05 da će biti užasno glup, pun spama, flejma, hejta i ostlaih tih prideva primerenih jednom tredu gde se skupe pcboxstation fanboytovi...

Pro Evolution Soccer takodje,a pricalo se nema sanse.🙂
Pa realno PES/WE se užasno srozao (makar sa tehničke strane igre) od kad je multiplatformska igra... a i Konami nije Sonijev... PD jeste...

Zar ti nije bolje da uzmes PS ? 🙂

Pa nije. PS je gayfriendly konzola na kojoj se igraju neozbiljne "igrice" za decu. PC je ozbiljna mašina koju mogu da kontrolišu samo prave maljave muškarčine koje rade na istovaru u luci i koriste isključivo 80%-tni Pitralon...

Poslednja izmena:
Pa nije. PS je gayfriendly konzola na kojoj se igraju neozbiljne "igrice" za decu. PC je ozbiljna mašina koju mogu da kontrolišu samo prave maljave muškarčine koje rade na istovaru u luci i koriste isključivo 80%-tni Pitralon...

:d😀

bravo care 😀:smash:

Bane® je napisao(la):
Pa realno PES/WE se užasno srozao (makar sa tehničke strane igre) od kad je multiplatformska igra...

Čudan fenomen.

Poslednja izmena:
Stabilnost, frejmrejt i slično... PES/WE nije u potpunosti iskoristio PS2 hardver (kao što je to recimo uradio GT4 ili bilo koja AAA igra koja se pojavila samo na PS2)...

Slična situacija sada je sa PES 2008... da se pravio samo za PS3, AI bi bio mnogo, mnogo bolji... jer dobar AI guta mnogo sirove snage, a tu je Cell tata... Ovako smo dobili samo još jedan fudbal (koji istina volim i rado ga igram, što online, što 1na1, 2na2 s ortacima) sa jedva poboljšanom grafikom i nestabilnim frejmrejtom.

Poslednja izmena:
Stabilnost, frejmrejt i slično... PES/WE nije u potpunosti iskoristio PS2 hardver (kao što je to recimo uradio GT4 ili bilo koja AAA igra koja se pojavila samo na PS2)...

Slična situacija sada je sa PES 2008... da se pravio samo za PS3, AI bi bio mnogo, mnogo bolji... jer dobar AI guta mnogo sirove snage, a tu je Cell tata... Ovako smo dobili samo još jedan fudbal (koji istina volim i rado ga igram, što online, što 1na1, 2na2 s ortacima) sa jedva poboljšanom grafikom i nestabilnim frejmrejtom.

U pravu si što se nedovoljnog kvaliteta i (ne)ujednačenosti istog tiče. Ali zar nije velika stvar što Konami redovno svake godine igračima svih postojećih platformi isporučuje istu igru? Ne samo da je veliki posao (a jeste) - već postoji serijal koji okupira celokupnu igračku populaciju zainteresovanu za taj žanr. Ja lično ne volim nikakve ekskluzive. Sad - ne mogu sve igre da budu igrive na svim platformama ali GT5 može. Ja bih voleo da ga vidim i na PC-u ali sam siguran da to neće da se desi jer je GT praktično zaštitni znak Sony-ja.

PC nije igracka platforma i kao takva ne predstavlja konkurenciju Playstation-u ili bilo kojoj drugoj koznzoli tako da postoji sansa da se GT pojavi na PC-u i to je to, samo sansa...
KY je izjavio i da bi voleo da uradi simulaciju F1 🙂 i to su samo njegove zelje koje se mozda nikada nece ostvariti a i ako se ostvare sigurno nece skoro.
Zivi bili pa videli...

Slažem se da prodaju uglavnom istu igru, ali se isto tako ne može reći da PES/WE nije godinama evoluirao... što se mene tiče, na bolje.

Teško da ostale platforme mogu da teraju raytrace, blur, dof, svetla, hromatske aberacije, senke i sve ono što čini izgleda GTa posebnim.

[sada će se pomenuti crysis i, kao što rekoh, tred će se polako pretvoriti u smeće]

🙂

Slažem se da prodaju uglavnom istu igru, ali se isto tako ne može reći da PES/WE nije godinama evoluirao... što se mene tiče, na bolje.

Teško da ostale platforme mogu da teraju raytrace, blur, dof, svetla, hromatske aberacije, senke i sve ono što čini izgleda GTa posebnim.

[sada će se pomenuti crysis i, kao što rekoh, tred će se polako pretvoriti u smeće]

🙂

Efekti, efekti i shaderi...nista narocito i vec korisceno u gomili igara...ali-
MOLIM TE, reci mi gde si video raytrace u GT-u...

Na automobilu.

A ostali efekti su korišćeni na drugim igrama na isti način kao što su dva točka korišćena na bicikli. To biciklu ne čini Yamahom R1.

I bilo bi dobro da konačno probaš GT i stekneš neki utisak. Umorio mi se miš od brisanja tvojih dezinformacija.

Poslednja izmena:
Daj sliku.Real time, pretpostavljam?

Kakve dezinformacije?Daj leba ti objasni...Lako je brisati postove, al bar objasni nesto.

blur, dof, svetla, hromatske aberacije, senke

Ovo je vec sve vidjeno u igrama, pa i te aberacije mozes videti u crysisu...blur,dof, svetla, hdr, bloom/overbright-su standard za danasnje igre.

Ali, raytracing...

Poslednja izmena:
Ah, pa da...
Realtime Raytracing je tema o kojoj se puno pricalo u temi "trendovi/nove tehnologije" ovde na benchu, i bilo je par zanimljivih primera.Jedan od njih je prikazivao tri PS3-ke koje su renderovale scenu sa jednim modelom automobila u celih 3 FPS-a.
Realtime raytracing je nesto sasvim drugacije od onoga kako se prave igre danas, i proci ce jos puno vremena dok to ne budemo videli...bilo gde.

U svakom slucaju, ono sto mnogi brkaju sa raytracingom, a nekako uspevaju da vide u GT5, je u stvari radjeno na ovom principu.Uvezite model automobila na scenu i uzivajte 🙂
http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

Poslednja izmena:
GT5 koristi ray-tracing u garazama, na presijavanju automobila...
Koji efekti su u pitanju stvarno nije bitno, bitno je iskoristiti ih na pravi nacin kao sto Polyphony radi 🙂

Poslednja izmena:
Odlican je GT5 Prologue, zaista ... Prosto pleni. Jedino sto mene iritira je, za moj ukus, suvise sinteticki zvuk motora, a pogotovo kocnica koje ubijaju u pojam koliko lose zvuce. Amm, ok, nedostaje i damage model, ali prosto, ovo nije destruction tip igre, vec odlicna, i to bas odlicna, brzinska voznja. Sve ostalo je na vrlo zavidnom nivou.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno