Šta je novo?

Gran Turismo 5

Ragnarok

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
440
Premestite post ako tema vec postoji, pretraga je izlistala samo zakljucane GT5: Prologue threadove.

Dakle, info se pojavio na GT5 web siteu. :D

"Gamescom" Gran Turismo 5 at the latest, released in 2009 August 19
August 18, held in Cologne in Germany from "gamescom" at the Gran Turismo 5 has been announced for the latest information on game design.

Here are the following announcement.

■ models included
1,000 vehicles
170 Premium model of the type (interior, corresponding to the damage)
830 kinds of standard model (the Gran Turismo 4 are compatible with models that have carried over from)

■ Recording Course
Layout of more than 60 courses with 20 or more

■ physical simulation of vehicle
Physical simulation is new
Represented a fall in vehicle
Damage representation (reproduced in full by the collision deformation)
Prius, Insight, hybrid cars and the latest Tesla, to faithfully reproduce the behavior of electric cars

■ arcade mode
Single Race
2 player battle

■ GT Mode
World Map
My Garage
Car Dealer
CHUNINGUSHOPPU (parts, tires)
Car Washes
Race Championship (Series system, point system)
License Test

■ Online
Lobby Open
Text / Voice Chat
Private rooms
ONRAINFOTOARUBAMU
ONRAINRIPUREIARUBAMU
YouTube to replay output

■ Photo Mode
Photo Drive (Circuit)
Photo stage (Stage Photo mode only)

■ Gran Turismo TV
Video output to a PSP ®
PUROGURESSHIBUDAUNRODO
Improved user interface
Continuous Play

■ Museums
The Gran Turismo 5 Prologue version, add more information

■ Sound
Custom soundtracks (PS3 save the use of the song)

■ User Interface
The Gran Turismo 5 Prologue, and the same design concept. The icons change color
Able to track the movement of KOKUPITTOKAMERA interface (confirmed in three dimensions can be furnished)

http://www.gran-turismo.com/jp/news/d3499.html

Ipak su se informacije pojavile na konferenciji. :D

Ako sam dobro razumeo, 170 "premium" automobila, koji imaju i ostecenja unutrasnjosti.. Takodje, "physical simulation is new" zvuci obecavajuce.. videcemo koliko se izlupetao ovaj google translator.

Moguce je da se ovih 830 odnosi na one koji su i u PSP verziji, dok je preostalih 170 ekskluzivno za GT5. Videcemo kada ovo bude neko preveo.

Malo bolji prevod (sa GTP-a):

August 18, GamesCom, held in Cologne, Germany: Gran Turismo 5 has been announced! here is the latest information on the game design.

■ models included
1,000 vehicles [I called it - 1,000+ vehicles!]
170 Premium new models (full interior modeling, interior corresponds to damage)
830 kinds of standard model (some are from Gran Turismo 4 that have been carried over) [Read: Cars we have seen in GT4 before]

■ Courses
60 courses confirmed with 20 or more to be revealed

■ physical simulation of vehicles
Physics system simulation is brand new
Represented is full fall in vehicles [possibly rollover!]
Damage representation (reproduced in full by real-time collision deformation)
faithfully reproducing the behavior of electric cars, i.e. Prius, Insight, hybrid cars and the latest Tesla

■ arcade mode
Single Race
2 player battle

■ GT Mode
World Map
My Garage
Car Dealer
Tuning Shop (parts, tires)
Car Washes/Oil Change
Race Championship (Series system, point system)
License Test

■ Online
Open Lobby
Text / Voice Chat
Private rooms
Online Photo Album
ONRAINRIPUREIARUBAMU - still working on this one
YouTube replay output

■ Photo Mode
Photo Drive (Circuit)
Photo stage (Stage Photo mode only)

■ Gran Turismo TV
Video output to a PSP or PSP Go®
PUROGURESSHIBUDAUNRODO - again, still working on it!
Improved user interface
Continuous Play

■ Museums
The Gran Turismo 5 Prologue version, + more information at TGS

■ Sound
Custom soundtracks (PS3 hard-drive .Mp3 usage of songs)

■ User Interface
The Gran Turismo 5 Prologue, and the same design concept. The icons change color
Able to track the movement of KOKUPITTOKAMERA interface (confirmed in three dimensions can be furnished)

http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=119276

Represented is full fall in vehicles [possibly rollover!]

Pa valjda je vreme za je*eno prevrtanje? :) Obecava ovo dosta, ako ostane ravnodusna fizika kao u Prologue-u smoricu se..

Bice damage na svim automobilima (ovo iznad u zagradi je da potvrde da i tih 170 premium novih modela imaju full damage model) + raduje me to sto je in-car kamera sada full 3D...
Jedino sto sada zelim su razliciti vremenski uslovi...

Meni zvuci kao da ce tih 170 imati i damage unutrasnjosti, pored normalnog damage-a, nesto mi mnogo perverzno da svih 1000 ima i ostecenja unutrasnjosti :) a da to opet lici na nesto..

Pa pazi nije ni cudo da ovoliko rade ovu igru kad ima sve ove sitnice koje zivot znace za trku.
Moram psihicki da se spremim za GT 5, hocu da gazim bembare kao luuud!
Bas me zanima sta ce biti sem M3 ?
Svaka cast ovim japancima kad znaju ovako nesto da naprave, nije ni cudo sto ih mnogi ljudi kao bogove velicaju.

Meni zvuci kao da ce tih 170 imati i damage unutrasnjosti, pored normalnog damage-a, nesto mi mnogo perverzno da svih 1000 ima i ostecenja unutrasnjosti :) a da to opet lici na nesto..
Slazem se, ipak je to grub prevod sa Japanskog ali ja i dalje mislim da su tih 170 automobila pomenuli zato sto su oni novi u GT serijalu i da potvrde da ce i oni imati damage...

Da l' je moguce da niko nije razumeo :)

170 automobila ce jedini imati cockpit i damage (i cockpit damage:)), svi ostali ce biti preneseni iz GT4 (u visokoj rez), i to je dosta, s obzirom da znam koji su im prioriteti, bolje da su se samo skoncentrisali na tih 170 a ostale izbacili :)

U svakom sluchaju, to ce biti josh jedan GT koji se igra 2+ godine :)

E? Samo 170 ce imati pogled iznutra? Pa.. bilo bi malo razocaravajuce, ali opet zvuci realno..

Aman, SVI automobili ce imati i pogled iznutra i damage a tih 170 (verovatno NASCAR i WRC) ce imati unutrasnji damage...
Bilo bi (bar meni) veoma smesno da urade unutrasnji pogled na "samo" 170 automobila jer Prologue ih vec ima 70, da ne pricam o tome sto sam pre godinu dana video sliku kako dizajniraju unutrasnjost Fiat 500F, ako fica spada u tih extra 170 automobila koji imaju pogled iz nutra onda nemam reci :D

EDIT: a evo je i slika

Poslednja izmena:
Jesi siguran da je ovo slika koju si hteo da okacis? :)

Poslednja izmena:
Pa ja vidim nekih 5 premalih slicica, samo prva je izgleda iz GT-a, i veliki crveni tekst IGCD :)

Vi onda imate problema sa browserom
Kako sada izgleda?

1rd7io.jpg

E sad je prava...

Ali, 1000 automobila, svi sa odlicno uradjenim unutrasnjostima? Ako su stvarno to izveli skidam kapu..

Ipak je PD tim sa preko 120 zaposlenih, kada je Turn 10 uspeo da odradi 400 automobila sa unutrasnjim pogledima za 2 samo godine (Forza 3) zasto PD ne bi mogao da odradi 1000 sa razvijanjem od skoro 5 godina :D

Mudro zboris.. ;) Jos prevrtanje, bolja fizika, da kad dam pun gas u mestu u RWD automobilu da malo zaplese, a ne da budu onako bezivotni kao u GT5p..

Poslednja izmena:
:D Nije nije, bicu miran... ;)

A kakve veze ima RWD auto i plesanje? Najlakši auto koji sam u životu vozio, znači koji se vozi lakše nego onaj na struju na vašarima, ima 240 ks i RWD. U pravu je Cvejić, deža vu...

Necu da stvaram deja vu, nemojte nasedati, samo je moj stav da su automobili dosta bezivotni pri samom startu iz mesta, kao i jos neke stvari koje sam milijardu puta pominjao, valjda mogu to reci a da se ljudi ne nadovezu? To je moje misljenje i to je to... Idemo dalje, cekamo tu "new physical simulation" :)

I opet da se vratimo, ono nikako ne znachi da ce svih 1000 automobila imati unutrashnjost, i totalno je nerealno tako neshto ocekivati, pa nemaju oni resurse za bacanje, zamislite koliko je potrebno informacija i vremena da se uradi jedan cockpit realan kao oni u prologu, a to im nije ni na zachelju prioriteta u odnosu na neke druge stvari, po japanskom prologu se moze lepo videti u kom su stadijumu igre bili pre dve godine, za dve godine su uradili 6 staza i 70 automobila, a za josh dve ako su 10x efikasniji nego u pochetku, uradice jedva samo staze i automobile, a gde je poboljshanje fizike, damage, i gomila sitnica :) Kada se sve oduzme i sabere, ja ne znam ni kako su ovo sve stigli...

Meni je prvi put kada sam video incar pogled palo na pamet kako je moguce da urade unutrashnjost svakog automobila do izlaska igre onako precizno, i eto odgovora da nije moguce, nema dovoljno vremena :) "Pravi" GT, onakav kakvog ga zelimo ce biti tek tamo GT7 ili GT8, a do tada je i ovaj dovoljan da dere one PC simulacije shto vozish sve samo ne ono shto se stvarno vozi :d

A i ti sad pricas kao da radis u japanskoj ambasadi :D Ne znam koliko ce biti detaljni kokpiti u Forci 3, ali imace ih 400. Ako je PD team veci, onda je realno ocekivati da ce imati isti ili veci broj kokpita... a i ne radi valjda isti tim ljudi i kokpite i fiziku i ostalo? Valjda imaju posebne timove za sve to... mada ok, i meni zvuci nemoguce da ce svih 1000 imati unutrasnjost.

Pa nisi valjda očekivao da će GT5 biti bolji od Forze 3? U kom svetu ti živiš.

Pazi, dosta njih hvale Forcinu fiziku, ali moze biti bolja od iRacinga, LFS-a i GT-a zajedno, dzabe kad ne mogu na postenom volanu da je igram...

E lud sam bez tuđih mišljenja :)...

A i ti sad pricas kao da radis u japanskoj ambasadi :D Ne znam koliko ce biti detaljni kokpiti u Forci 3, ali imace ih 400. Ako je PD team veci, onda je realno ocekivati da ce imati isti ili veci broj kokpita... a i ne radi valjda isti tim ljudi i kokpite i fiziku i ostalo? Valjda imaju posebne timove za sve to... mada ok, i meni zvuci nemoguce da ce svih 1000 imati unutrasnjost.

Pa o tome bas i pricam, kad svako uzme svoj posao, ostaje njih 5 koji nema shanse da urade onakvih 1000 cockpita a da oni budu unikatni za svaki auto.

A sto se tice forze, pa oni su napravili 2 dela dok ce izaci jedan gt i to govori koliko je sve grubo i genericki uradjeno u odnosu na gt, probaj forzu i na joypadu ako imas gde, nordschleife je kao staklo ravan a automobile su fizicki i vizuelno onako ofrlje isklesali u drvetu sekirom, ne mozes da prestignes americki auto ma kako vozio:)

Vrh Dno