Šta je novo?

Gran Turismo 4

Veton_Pg

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
319
Ajmo ovaj post da posvetimo samo gran turismo-u 4 ja sam je bio kupio negde cim je izasla igrao sam je dva meseca i manje onda sam vratio coveku igricu zato sto mi se nije mnogo svidela,ali znam da sam tu pogresio pa sam je pr nekoliko dana ponovo uzeo i da vidim koji vam je rekord u Nürburgring,Suzuka Circuit,Hong Kong,New York's ajde da vidimo ko ce da napravi najbolji rekord na te staze i koja auta vozite ja trenutno vozim BMW M5.

Ja sam na nekih 80% igre!Igram je sa vremena na vreme!
Hot laping u gt4 je malo teze izvesti!Ima previse faktora i mogucnosti da se izvede voznja!Treba uvesti ogranicenja i pravila!

Nije, nego ima previshe automobila i podeshavanja :)

driver je napisao(la):
Nije, nego ima previshe automobila i podeshavanja :)
Nije sija nego vrat!! :D
Dokle si ti stigao driveru?Meni ostale sada one trke sa super kolima a nesto mi se nevoze!

Koje auto ti je najbrze posto si na nekih 80% MarkoJ.

MarkoJ, na 38% sam vec 6 meseci ;) Vozim samo za svoju dushu, najvishe nordschleife. Jednom cu da odvojim vreme i da nastavim da prelazim...

Veton, nije fora koji je auto najbrzi, nego koji se najbolje ponasha. A u igri nema boljeg od Mine Skyline-a..

driver je napisao(la):
A u igri nema boljeg od Mine Skyline-a..
Agree!!! :D :D

p.s. Da li imas pravi snimak ovog auta?Video se zove theultimateskyline!!!
Strasno kako zakucava obrtometar!Mnogo zesce nego u GT4!

Naravno da imam, to je jedna od best motoring epizoda, dvdrip ;) Ti pretpostavljam imash taj klip koji se zove theultimateskyline.avi :)

Ma fora je u tome shto je mine bukvalno isti kao u stvarnosti, koliko se moze pokupiti iz snimka. Zvuk original, ponashanje original, i naravno sve automobile koje sam video i probao, u GT4 se ponashaju isto i zvuche isto ili slichno. Problem je arkadni nachin igranja, losha simulacija guma, kvarova, nema lupanja, itd. To je naravno zbog ogranichenja hardvera, tako da kada GT5 izadje na PS3, mislim da ce zakleti PC vozachi da kupuju konzolu zbog toga :)

Koje vam je vreme najbolje na stazi:
Nürburgring-6.55.826(trenutno)

E sad sam kupio Mine Skyline-a i dobar je,a jeste li mu kupovali gume i koje.

driver je napisao(la):
Ma fora je u tome shto je mine bukvalno isti kao u stvarnosti, koliko se moze pokupiti iz snimka. Zvuk original, ponashanje original, i naravno sve automobile koje sam video i probao, u GT4 se ponashaju isto i zvuche isto ili slichno.
ti si kao vozio nesto sem juga? :D LOL
Problem je arkadni nachin igranja, losha simulacija guma, kvarova, nema lupanja, itd.
jadni vi konzolasi kad jos uvek niste dobili simulaciju voznje nego morate i dalje da igrate te arkatice :p
To je naravno zbog ogranichenja hardvera, tako da kada GT5 izadje na PS3, mislim da ce zakleti PC vozachi da kupuju konzolu zbog toga :)
ma naravno da je do hardvera, a ne do populacije kojoj treba prodati igru :d
i nece zakleti PC vozaci kupovati konzolu jer nece biti razloga za tako nesto ;)

Kupio sam orginal cim se pojavio u bg-u i platio ga suhim zlatom i niskom bisera. Zavrsio biginer, profesional, sve licence, skoro sve endurance osim onih od 24 sata, neke extreme trke i skoro sve blatno snezne staze i relije. japanska, evropska takmicenja (osim onog dugog nirburringa), skoro sve trke proizvodjaca automobila. Najbolji auto koji imam u garazi pored ostalih 244 je minolta tojota iz 1989 koja ima 1150 konja lepo se ponasa a ide ko munja.
Za pocetnike i one koji vole da kupuju automobile evo jednog saveta. Kupite subaru inprezu nabudzite je do kraja i vozite blatne i zimske staze. tu dobijate za relativno kratko vreme 2 trke po 2 kruga npr tojotu rely car koju mozete da prodate za 135.000 dolara i tako 5 puta pa kupite....

Poslednja izmena:
blah,mene je GT oduvek malo smarao.suvise je realno):
burnout3 rulzzz:D

minolta tojota iz 1989 jesi li je kupio ili dobio ako si je kupio koliko kosta,a ako si je dobio kako si je dobio sto treba da se predje.

Ser_Zile je napisao(la):
ti si kao vozio nesto sem juga? :D LOL

Trebao si da stavish i vishe smajlija, pomislio bi da si ozbiljan...

jadni vi konzolasi kad jos uvek niste dobili simulaciju voznje nego morate i dalje da igrate te arkatice :p

Ja igram simulacije na PCu, a Gran turismo je shto se tiche fizike, i u kombinaciji sa DFP volanom, najbolji osecaj voznje koji se moze imati van pravog automobila. Kada to probash, javi se pa da diskutujemo, necemo ovako napamet a ?

ma naravno da je do hardvera, a ne do populacije kojoj treba prodati igru :d
i nece zakleti PC vozaci kupovati konzolu jer nece biti razloga za tako nesto ;)

Losha fizika guma, bez damaga, ne znachi da je GT4 laka igra. Nishta laksha nije od najbolje simulacije na PCu u istoj klasi automobila, ali kao shto rekoh, probaj uz DFP, odvozi 50ak automobila na ringu, pa se javi da prodiskutujemo ozbiljno..

driver je napisao(la):
a, bez damaga, ne znachi da je GT4 laka igra. Nishta laksha nije od najbolje simulacije na PCu u istoj klasi automobila, ali kao shto rekoh, probaj uz DFP, odvozi 50ak automobila na ringu, pa se javi da prodiskutujemo ozbiljno..

Elem, skinuo sam neki video sa nekog sajta, neki lik je vozio CSL nesto tipa 7:0x (u stvarnosti je 7:50)

http://yamauchi.selwerd.nl/~d3/gt4/

Ocigledno se neko *****ao, ako znamo da je staza verno uradjena onda dolazimo do zakljucka da fizika i nije uradjena kako treba (bar sto se tice CSLa).

Veton_Pg je napisao(la):
Koje vam je vreme najbolje na stazi:
Nürburgring-6.55.826(trenutno)

6:27.838 :d ali u rFactoru, F1, GP verzija staze (duza nego u GT4)

Lukija je napisao(la):
Elem, skinuo sam neki video sa nekog sajta, neki lik je vozio CSL nesto tipa 7:0x (u stvarnosti je 7:50)

Ocigledno se neko *****ao, ako znamo da je staza verno uradjena onda dolazimo do zakljucka da fizika i nije uradjena kako treba (bar sto se tice CSLa).
E moram samo da momenat da se ubacim iako nisam igrao gt4 ali ako ovde neko kojim slucajem prati topgear na bbc-u video bi da je skoro bila epizoda u kojoj jeremy clarkson vozi nissan skyline (ili nesto slicno,sad bas nisam 100%siguran)na isoj stazi koju je prethodno bio ucio kroz ps2(oponasa montoyu koji kaze da se na isti nacin upoznao sa novom stazom u kini) i nakon sto je otisao u californiju(neznam kako se zove staza ali je neka sa ozniljnom nizbrdicom u krivini)posle mnooogo pokusaja zakljucio je da je igrica jedno a stvaran zivot pak nesto drugo...

LiLa je napisao(la):
posle mnooogo pokusaja zakljucio je da je igrica jedno a stvaran zivot pak nesto drugo...
A ti si trebao top gear da gledaš da bi to saznao?

U pitanu je NSX-R, a staza Laguna Seca...

Bane® je napisao(la):
A ti si trebao top gear da gledaš da bi to saznao?

U pitanu je NSX-R, a staza Laguna Seca...
E jeste to je u pitanju i ne nisam trebao da gledam topgear da bi to zakljucio nego se prosto nadovezujem na lukijin post i konstataciju da fizika csl-a nije uradjena kako treba tj. potvrdjujem isto to ali i za ostale automobile...
poz,TG rules...

Lukija je napisao(la):

Razlichita vremena se prave sa razlichitim gumama. A jel se na onom ringu za PC simulacije pravi realno vreme ?

LiLa je napisao(la):
E moram samo da momenat da se ubacim iako nisam igrao gt4 ali ako ovde neko kojim slucajem prati topgear na bbc-u video bi da je skoro bila epizoda u kojoj jeremy clarkson vozi nissan skyline (ili nesto slicno,sad bas nisam 100%siguran)na isoj stazi koju je prethodno bio ucio kroz ps2(oponasa montoyu koji kaze da se na isti nacin upoznao sa novom stazom u kini) i nakon sto je otisao u californiju(neznam kako se zove staza ali je neka sa ozniljnom nizbrdicom u krivini)posle mnooogo pokusaja zakljucio je da je igrica jedno a stvaran zivot pak nesto drugo...

Naravno da prava voznja i sedenje u fotelji nije isto, ali onda idemo da bude shto je moguce blizi osecaj. Iako se slazem sa tim, emisije Clarksona su veci show od cirkusa, ne znam ko njega uzima za ozbiljno..

I neshto mnogo bitno. Mozda vreme nije u sekundu, ali zato razlika izmedju automobila je najrealnija moguca. A ko je gledao incar snimke iz tih automobila, prepoznace im ponashanje, i znace unapred kako se auto ponasha, shto je za respect s obzirom koliko automobila u igri ima...

driver je napisao(la):
Naravno da prava voznja i sedenje u fotelji nije isto, ali onda idemo da bude shto je moguce blizi osecaj. Iako se slazem sa tim, emisije Clarksona su veci show od cirkusa, ne znam ko njega uzima za ozbiljno..
Pa jeste shoe i to kakav,produkcija za dva nivoa visha od ostalih i to sve blendovano sa ostrim humorom iz koga i proizilaze kritike zato ga i preferiram,jeste da pretera sa licnim ukusom i shvatanjem stvari nekad ali sta je tu je.
poz.sorry na off.

Poslednja izmena:
Moj rekord na Nürburgring-u u GT4-ci je 6:43.717 (Opel Astra Touring Car).

driver je napisao(la):
Ja igram simulacije na PCu
i moraces da se slozis da PC trenutno ima jako dobre simulacije voznje i ako si pratio znas da ce se taj trend nastaviti i u narednih par godina jer postoji najbitniji preduslov za tako nesto, a to je publika zeljna takvih naslova i dobri razvojni timovi.
simulacije voznje nisu preterano zahtevne kad se porede sa pucacinama i uz neku prosecnu konfiguraciju nude ogroman uzitak.

driver je napisao(la):
Razlichita vremena se prave sa razlichitim gumama. A jel se na onom ringu za PC simulacije pravi realno vreme ?

Koja? Imas ring za 4 simke: GTR, GTL, rFactor i Racer (on ima verziju koja se voz i u GT4). Prve 3 imaju GP verziju, Hertz i ja smo vozili F550 7:23 odnosno 7:26. u Raceru sam vozio M3 8:40 ali to ne uzimam za ozbiljno jer auto nije simuliran dobro (ide preko 250 km/h).

E sad koje su duzine, i sam nisam siguran, ovde ima neke price:

http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=3&fID=0&tID=10073&bottom=0

Duza verzija (GTR,rFactor) se razlikuje po tome sto ima pravac pored BOX-a, zatim sledi krivina od 180 i opet pravac pored boxa. To je razlika u odnosu na ovu drugu verziju gde je taj deo otfikaren, da ne kazem presecen (pre boxa).

Veton_Pg je napisao(la):
minolta tojota iz 1989 jesi li je kupio ili dobio ako si je kupio koliko kosta,a ako si je dobio kako si je dobio sto treba da se predje.
de da je kupim kad kosta milion i po. vozis endurance trka 200 milja el capitan-a i ako pobedis dobijas minoltu. Trku sam vozio sa trkackim jaguarom Xj-RD iz 1988 koji sam dobio za predjenih 50% igre.

Koje auto je najbolje za beginer ff i za world compact 4000 mm or les

Nazad
Vrh Dno