Šta je novo?

Grafika za 70-80 evra

• Začetnik teme Začetnik teme goran1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goran1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.05.2018
Poena
20
Pozdrav ljudi ,grafika mi je na servisu pa dok ne stigne ,a znam da moze da potraje ,uzeo bih nesto polovno da premostim ovaj period.Ono sto sam video a da mi se svidja je 7850 2gb.Da li je oke ova ili ima nesto malo bolje za ovaj skromni novac ,mogu dodati jos desetak ,pa i dvadesetak evra ,ako je nesto bas mnogo bolje ,ali mislim da nema svrhe posto cu je u svakom slucaju prodati kada stignwe moja.Sad vidoh da sam postavio u pogresnoj temi pa bih zamolio moderatore da premeste ,hvala.

Poslednja izmena:
Ma kakav 7850. To je matoro, vrlo verovatno kopalo, dosta troši i nije je baš lako prodati posle i ne izgubiti pare.
Idealno ovo što Caridze kaže ili neki GTX 750ti ako nađeš po dobroj ceni. U svakom slučaju kartu koja je novija, poželjno u garanciji i da nije veliki potrošač, mnogo ih je lakše prodati.
Ja sam jesenas bio u sličnoj situaciji, trebalo mi nešto na par meseci i uzeo sam GTX 660 za 50e, pa sam čak i zaradio na njoj posle :d

Poslednja izmena:
Uf bas sam u nedoumici kolko vidim 660ti je matora kao i 7850 ,a i nije bolja po ovim testovima sto sam gledao.Gtx 950 nema nigde na oglasima kolko sam video .Nasao sam ovde u gradu tip prodaje 8 meseci staru 1050 2gb za 110 evra ,nisam planirao da idem tolko daleko ali ako mislite da je dosta bolji izbor od ostalih da uzmem nju.U pitanju je gainward verzija.Nasao sam i rx560 2gb za sto evra,i verziju sa 4gb rama za 110. .Sta mi je ciniti.

Hvala ljudi puno svima na sugestijama i savetima,uzeo sam gainward gtx1050 2 gb,za 110 evra.Presudilo je pre svega sto je ovde kod mene u gradu covek ,i mogao sam da je probam.

Imam jos jedno pitanje koje me muci par dana,pa da ne otvaram novu temu.Naime kupujem starijem klincu novu grafiku ,i uzecu je preko kreditne kartice tako da samo radnje mogu.Video sam ovu za 20k,GeForce GTX1050Ti Inno3D TWIN X2 4GB DDR5.Ali posto je limit na kartici oko 35k ,kolko bi dobio da idem ,na AMD Radeon RX570 Gigabyte Gaming 4GB GDDR5 ili GeForce GTX1060 Asus Phoenix 3GB DDR5,,da li se isplati dati za njih 30k ,tj da li su bolje za tih 10k.

Ukratko, jesu primetno bolje kartice od 1050 Ti.

Otprilike toliko koliko vise kostaju, mozda malo manje, ali svakako je razlika velika izmedju njih, za klasu su bolje 570/1060.

S druge strane, 10k uopste nije mala razlika, kakav je ostatak racunara?

Uzeo sam mu skoro i5 8400,b250i 8gb rama ,napajanje je malo matorije ,ocz 500 s/s,i njega planiram da menjam ali za sada ostaje.

Poslednja izmena:
Uz i5 8400 se definitivno isplati ici na 570/1060. Mozda 1060, zbog manje potrosnje, jer je starije napajanje.

Jedini problem je sto je visoka cena, 250e je mnogo za 570/1060, mada ni na oglasima za nove kartice nisu nesto bolje cene..

Jedini problem je sto je visoka cena, 250e je mnogo za 570/1060, mada ni na oglasima za nove kartice nisu nesto bolje cene..
Xiaomi kolega, vec dugo vremena ne znam nista oko grafickih kartica i tih oznaka, ispao sam iz fazona... Uzeo bih neku polovnu na oglasima (ovde na benchu ako iskrsne nesto u narednim danima, nedeljama). Danas mi stiglo Intel i3-8100 BOX + AsRock B360 Pro4 + 4gb Samsung ddr4 2400mhz (dokupicu uskoro jos 4gb).
Sta mi savetujes oko stotke +- ~20-30e... Sta je bolje uzimati nvidia ili amd? Do skoro sam uzimao samo radeone, ali bih promenio sto da ne.. Hvala unapred drugar
Edit: i da trose sto manje vati, pretpostavljam da su to noviji modeli grafickih kartica
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako mozes da iskopas GTX 1050 Ti, ako ne onda GTX 1050.

Pa polovno, starije, recimo GTX 760, GTX 960, mada bolje nova 1050 ako ne moze nova/polovna 1050Ti za 130-140e..

Nazad
Vrh Dno