Šta je novo?

Grafika u cross ili sli...

m2fast4u

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2008
Poena
304
Pozdrav svima...Planiram kupovinu nove konfiguracije,pa se trenutno dvoumim oko grafike.Šta stavljati u cross ili sli od kartica u rasponu cena nekih 500-600eura za obe.Nisam dugo pratio dešavanja na toj sceni pa me zanima vaše mišljenje.Hvala

Koja platforma?Konfiguracija?
Za to moras da imas krsteni Quad CPU tipa 2500K Sandy Bridge i da ga oc-ujes ili neki Ivy Bridge takodje da ga OC-ujes da bi ti sistem disao kako treba.
Ako za to imas uslova onda mozes da razmisljas o SLI/CF sistemima .

Pozdrav svima...Planiram kupovinu nove konfiguracije,pa se trenutno dvoumim oko grafike.Šta stavljati u cross ili sli od kartica u rasponu cena nekih 500-600eura za obe.Nisam dugo pratio dešavanja na toj sceni pa me zanima vaše mišljenje.Hvala

Do 500e 2xgtx660ti, do 600e 2x Hd7950, za 2x7950 bi ti trebalo i malo jace napajanje...

Da ti skratim muku, stavljati 2x MSI GTX660Ti PE za 2x 280eur=560eur. To ti je trenutno najbolja kombinacija.

Pa da,celu konfiguraciju menjam pa tako i dobru plocu i proc uzimam.Po nekim specifikacijama tipa protok ati se baš potrudio sa kartama.Koliko vidim preporučujete mi nvidia karte sa sli,jesu li toliko bolje od ati-ja u tom rangu cene?Jeli sli usavršeniji od crossfire-a?Hvala

Generalno SLI je stabilnija platoforma,bolje skalira i nVidia je azurnija po tom pitanju samog update-a za SLI profil,pogotovu za ove Kepler kartice..
GTX 660 Ti PE radi fantasticno i u SLI rezimo karta bukvalno razvaljuje..
Recimo :
Untitled-4.png

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_660_ti_power_editon_oc_review,23.html

Ja je imam i nosim se mislju da predjem na SLI i da batalim single GPU varijante!

Goran ti je dao odlican savet..
E sad na tebi je sta ces da odlucis,tj sta vise preferiras tj kakvi su ti afiniteti..

Ovi rezultati sa GTX660Ti SLI su sa def. taktom od 915/6000 sto znaci da kada se overklokuje bice jos bolje.

Ja odustajem definitivno od single varijante.SLI je neprikosnoven..
Sutra cu da porucim jos jednu PE i da ih OC-ujem do smrtu :D
Definitivno best buy platforma !

Gledao sam neke testove po netu u sli varijanti gtx660 Ti PE i stvarno je extra kombinacija.Kao što reče GoranM za te pare dve gtx glave su prava stvar.PCBeast postavi rezultate i impresije ako budes sklopio sli ovih dana,nadam se da ćeš biti zadovoljan pošto vidim da imaš super ploču sa pci-express-3.0 standardom,pa čes dobiti maximalne rezultate.

Poslednja izmena:
Vrh Dno