Šta je novo?

Grafika na i5-3570k

Nidzge

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
160
Pre neki dan sam nadogradio hardware i izmedju ostalog uzeo Intel i5-3570k. Nisam kupovao posebno graficku karticu jer ne igram igrice, tako da sam iskoristio graficki kontroler sa intelovog procesora za koji sam cuo da je sasvim pristojan. Ono sto me je zacudilo je kvalitet slike kada gledam filmove. Ne znam da li treba jos nesto da ispodesavam, ali kvalitet slike je po meni ocajan. Jasno se vide kockice kako na videu tako i na informativnim porukama sa playera koji koristim (npr. Playing, vidi sliku). Ja se sada pitam da li je problem u nekim podesavanjima ili jednostavno grafika sa pomenutog procesora ne moze bolji kvalitet slike da pruzi.

Screenshot:
BTW u pitanju je .avi fajl (350MB)
breakingBad.png

Možda ima neka podešavanja u Biosu. Da ti nije taj avi fajl loš probaj nešto sigurnije u većoj rezoluciji? Najnovije codeke. Ja imam taj procesor ali i grafiku.

BIOS nema nikakve veze s tim.

Probaj da promenis video renderer na tom plejeru. Ili probaj neki drugi plejer.

Jesi li instalirao Intelove drajvere za grafu? Kodeci?

ja sam bio samo na i5 3570k neko vreme i sve klipove je solidno pustao, malo sam i igrao igrice ali sve na low :D

Pristojna je intelova HD4000 grafika, evo teram filmove i WoT na njoj bez problema, nema nikakvih artefakta u filmovima. To ti je do nekog kodeka. Probaj da izbrišeš sve moguće kodeke iz windowsa pa instaliraj klite codec pack

Jasno se na SSu vidi da rezolucija samog video fajla je očajna, odnosno malena (Standard TV ili nešto slično) - pustio je neki divx na 1920x1080 ekranu. Normalno da će da ima kockice. To nema veze sa grafikom, grafika samo prikazuje ono što je u samom .avi fajlu zapisano - ako je .avi krš, i slika će samim time biti krš.

Kao što rekoše, probaj neki 720/1080p materijal, slika će biti kako treba...

KAo sto rekose ljudi . lose render moze da prouzrokuje ovo.
Ne momozes da vidis sa SS kakav je kvalitet fajla sa printscreenom.
Mora da se zna preko cega pusta.

Jesi li instalirao Intelove drajvere za grafu? Kodeci?

BINGO. Kako nikada nisam koristio grafiku sa procesora nije mi palo na pamet da trebaju driveri da se instaliraju. Instaliranje drajvera je resilo problem. Izbrisao sam u medjuvremenu epizodu sa koje sam uzeo screen-shot, ali evo na fajlu istog kvaliteta i rezulucije ocigledna je razlika:

breakingBad.png

Hvala svima na pomoci.

Nazad
Vrh Dno