Šta je novo?

grafika 8800 gtx hladenje

Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
301
ljudi stvarno mi je poterbna pomoc!!!!!!!!!!!!!!
kupio sam gigabyte plocu ga-p35-dq6 i grafiku 8800 gtx isto gigabute!!!!
u biosu mi je temperatura sisteme preko 60c a nesme da prelazi preko 45c
temperatura procesora mi je oko 30c
a grafika e pa njena temperatura je konstantno preko 75c

jer zna neko kako i sta da stavim na grafiku da je malo oladim posto mi greje celi komp !!!!!unapred hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za pocetak, hlajdenje kucista case coolerima i vezivanje kablova. Inace nije to toliko alarmantno, ali treba da te zabrine.

Kod mene je u igrama isla do 85 stepeni. Najbolje resenje ti je vodeni blok, a ako nemas kesa, onda gledaj 2-3 dvanajstice da montiras u kuciste :wave:

nema kesa a ima 8800gtx :D

ok

vi se zezate a meni treba za posao vec sam odlepio nemogu uopste nista da radim jer mi ploca cim dode do nekih 65-70 stepeni u sistemu gasi komp- nego jer znate gde se u beogradu ili novom sadu prodaju zalman hladnjaci posto ima jedan koji bi bio kompatibilan za 8800 gtx-- zalman vf1000-led vga cooler

Skini limcice na kucistu ispod GPU-a i ubaci 8-icu da izbacuje vazduh iz kucista to jedino pomaze. Vruca je uzas jedan, menjao sam i pastu, nema sta nisam probao, Audiofreak je kod sebe provalio kako da je ohladi, preneo utiske, ja probao i stvarno pomaze gore navedeni recept :) Prodadoh furunu daleko joj lepa kuca :mad: sada vozam malo losiji GPU, ali je hladniji i mnogo tisi :type:
:wave:

Poslednja izmena:
Jedino da i nju nakacish na vodeno,blok ti je oko 90 evra (koji valja ) i nema ga kod nas,i mora onda i nova pumpa ...

Pa ako imash kesha ...:)

pazi npr. 8800GTS ne bi trebao da prelazi 75C, 80C u najgorem sluchaju u full-load-u..
gornja granica od 90C je rezervisana za 8800GTX i 8800Ultra tako da ne treba da se brinesh previshe oko toga, samo stavi fan na 85% i reshen problem za kartu, mada bi bilo korisno da ubacish par dodatnih ventilatora da ubacuju/izvlache vazduh radi boljeg provetravanja kucishta i da sredish kablove ako vec nisi i to je to..
meni 8800GTS @661/2020MHz u full load-u ne prelazi 75C sa fan-om na 80% a ako tebi GTX ide samo do 75,80C ti si na konju :D

vi se zezate a meni treba za posao vec sam odlepio nemogu uopste nista da radim jer mi ploca cim dode do nekih 65-70 stepeni u sistemu gasi komp- nego jer znate gde se u beogradu ili novom sadu prodaju zalman hladnjaci posto ima jedan koji bi bio kompatibilan za 8800 gtx-- zalman vf1000-led vga cooler

Pa ne zezamo se! Da si uradio nesto po pitanju ovoga sto smo ti preporucili, sigurno bi osetio poboljsanje tj. pad temperature!!!,)

Nekako mi je nelogicno da ti grafika toliko greje sistem da dolazi do shutdown-a!?
Imao sam i ja vrele graficke u kompu koje su radile i na preko 90c. Ti verovatno imas neki drugi problem, mozda sa slabim napajanjem ili...???
U svakom slucaju par venta bi dobro doslo da rashladi sistem.

ljudi stvarno mi je poterbna pomoc!!!!!!!!!!!!!!
kupio sam gigabyte plocu ga-p35-dq6 i grafiku 8800 gtx isto gigabute!!!!
u biosu mi je temperatura sisteme preko 60c a nesme da prelazi preko 45c
temperatura procesora mi je oko 30c
a grafika e pa njena temperatura je konstantno preko 75c

jer zna neko kako i sta da stavim na grafiku da je malo oladim posto mi greje celi komp !!!!!unapred hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Temperatura CPU ti je veca nego shto mislish.Meri je sa "core temp" programom i videcesh.
Temperautra sistema ti je preko 60c?Nb je jako mlak kod mene na DQ6p35 plochi.Da li si overklokovao sistem?Stavio na "auto"?
Ta grafichka karta je poznata kao "super srki u Watima" i shporet.:D
Stavi u kuciste jedan fan sa prednje strane ali da duva ka unutrasnjosti kucista.Drugi FAn nasrafi na zadnji kraj kucista da izduvava napolje.Kablove povezi i ukloni sto je moguce vishe.
Napajanje nikako ispod realnih 500w.

Poslednja izmena:
hvala na predlozima svima ali resio sam problem(prvo- u servisu su radili uporedne testove sa mojom grafikom gigabyte 8800gtx - sa asus 8800gtx sve to sa mojom konfiguracijom -pcmark5-3dmark6 jedno 10 puta za redom -rezultati su bili uvek isti razlika izmedu ove dve grafike je apsolutno zanemarljiva obe su davale gotovo iste rezultate testova pod punim mogucim opterecenjem temperatura nije prelazila 85 stepeni inace kartica se gasi tek na nekih 130stepeni tako da nema problema)---(drugo-napravio sam neki most u kucistu i okacio dodatna dva ventilatora termaltake 90mm*90mm*25mm tako da mi je sad temperatura grafike oko 60-70 stepeni sistema do 40-45 stepeni -procesora do 25 stepeni -hdd do 30 stepeni!!!! mislim da je sad sve ok!!!) hvala svima jos jednom!( trece)samo ako niste znali ( ako se instaliraju novi nvidia drajveri temperatura grafike pada odma za jedno 6-12 stepeni!!!!!

hvala na predlozima svima ali resio sam problem(prvo- u servisu su radili uporedne testove sa mojom grafikom gigabyte 8800gtx - sa asus 8800gtx sve to sa mojom konfiguracijom -pcmark5-3dmark6 jedno 10 puta za redom -rezultati su bili uvek isti razlika izmedu ove dve grafike je apsolutno zanemarljiva obe su davale gotovo iste rezultate testova pod punim mogucim opterecenjem temperatura nije prelazila 85 stepeni inace kartica se gasi tek na nekih 130stepeni tako da nema problema)---(drugo-napravio sam neki most u kucistu i okacio dodatna dva ventilatora termaltake 90mm*90mm*25mm tako da mi je sad temperatura grafike oko 60-70 stepeni sistema do 40-45 stepeni -procesora do 25 stepeni -hdd do 30 stepeni!!!! mislim da je sad sve ok!!!) hvala svima jos jednom!( trece)samo ako niste znali ( ako se instaliraju novi nvidia drajveri temperatura grafike pada odma za jedno 6-12 stepeni!!!!!
moze samo ocitavanje da bude drukcije, temperatura tesko! A i proc nema sanse da je 25'C :D

Pa moze do GTX-a da se dodje na razne nacine, ne mora da se plati, mozes recimo da cepas drva komsijama 10 godina za nju.....

:laugh:Jedini komentar koji me nasmejao kao ovaj je od onog cara sto mu se devojka dopisuje na sexy sajtovim ili tako nesto...
P.S Ja se stvarno izvinjavam sto spamujem ali morao sam...:d:laugh:

odgovor

meni je jako zao ali ocitavanja sa programom easy tune5 kazu tako za procesor i sistem a ocitavanja za grafiku pratim putem nvtemploger od nvidie!!!
sto se tice cepanja drva jako duhovito!! iskreno bi voleo da svi imamo zveri masina ja sam svoj dobrano odradio!!! pozdrav svima i jos jednom hvala onima sto su mi pomogli!!

pa fino su ti rekli da za proc mjeris sa coretemp ili mozda upali i najnoviji speedfan. Kolika ti je sobna temperatura, kad proc radi na 25? :D

meni je jako zao ali ocitavanja sa programom easy tune5 kazu tako za procesor i sistem a ocitavanja za grafiku pratim putem nvtemploger od nvidie!!!
sto se tice cepanja drva jako duhovito!! iskreno bi voleo da svi imamo zveri masina ja sam svoj dobrano odradio!!! pozdrav svima i jos jednom hvala onima sto su mi pomogli!!

Molim i drugi put, tu smo da posavetujemo i pokusamo da pomognemo jedni drugima.:wave:

Nekako mi je nelogicno da ti grafika toliko greje sistem da dolazi do shutdown-a!?
Imao sam i ja vrele graficke u kompu koje su radile i na preko 90c. Ti verovatno imas neki drugi problem, mozda sa slabim napajanjem ili...???
U svakom slucaju par venta bi dobro doslo da rashladi sistem.

Jel je moguce da se zbog slabog napajanja pregreva i daje lose performanse?Imam isti model ali nisam primetio da mi se pregreva preko 80c.Kad sam sklopoio racunar i sve povezao i podigao windows stavio sam odmah na 85% fan.Evo sad mi stoji na defaul-tu 74c.Znaci u igrama mora ici bar 10c vise.Napominjem da jos nisam stavio ni jedan cooler u kuciste jer sam tek pre dva dana sklopio novu konfiguraciju i jos treba da je dopunim.Imam napajanje Chieftec 650w inace to sam dobio na koriscenje dok mi ne stigne Cooler Master M1000.Sistem mi radi kako da kazem dronjavo a kartu nema teoretske sanse da clockujem,zakuca sve.Znaci jedini problem mi je do napajanja,zato se verovatno vise i greje.Sta vi mislite?P.S.I procesor kao da mi radi na pola snage...Nije mi jasno zar Chieftec nemoze da pogura ovu masinu???

Poslednja izmena:
Cisto sumnjam da je do napajanja,poredjena radi,imam cors-a 520w sa p5k i 6400 na 3.2,3 hdd-a i ati 2900xt...radi sve bez problema...da i naravno stacker kuciste sa 3x120mm fan
Imam i vodeno,ali je trenutno offline..

poz.

/lnicks

Vrh Dno