Šta je novo?

Grafika 80e - silent

zmija

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
619
Posto su se cene grafika dosta menjale (skocile :zgran:) u zadnjih mesec dana, gledam koju grafiku sada da uzmem. Treba mi nesto od plafon 80 evra i da bude silent, bez potrebe za nekim dodatnim coolerima. Jel ima neka preporuka? Hvala unapred

Jel ima neki 4670 sa pasivnim hladjenjem? Kakav je po performansama u odnosu na npr 8600gt?

Ne znam tacno koliko je bolji Radeon. Ovako pausalno, neka bude da je duplo brza 4670, svakako je za klasu bolja...

Za pasivnu ne bih znao, verovatno ce izaci neki Gigabyte SilentPipe ili neka slicna. Obicno tako bude, kartica je relativno nova na trzistu...

Poslednja izmena:
Problem je sto mi je prica hitna, jel ima neko predlog za alternativu...

Gledao sam i jos vise me nervira jer je to grafa koja meni zavrsava posao, ali unistava moju koncepciju silent masine koju sam mukotrpno pravio. Jel ima ikakvih alternativa u sustini meni grafa treba pre svega da gledam HD filmove posto moja integrusa stuca sa njima. Igrice me ne zanimaju...

Ja uzeh pre mesec dana Sapphire 3850 GDDR3 za samo 5600 din,kuler radi na 40% i ne cuje se uopste,tj. tisi je od LC napajanja koje je toboz "silent".Inace kartom sam vrlo zadovoljan posto se obicno igram u 12x10 i sa 2x AA :).

4670 je pa duplo jaca bez problema od 8600Gt...U nekim testovima jaca od 3850 a u nekim i od 3870(uglavnom kad se upali AA I AF i to u dve igre)...Ali ne zaostaje mnogo(govorim o modelima sa 512mb DDR3...od 3850 sa 256mb je jaca)

Kuler nazalost nije tih ali ako ti je za utehu dok budesh gledao HD materijal karta je necujna samo ako je stavish na automatic za fan(koliko sam skontao meni se kuler ni ne vrti kad je u 2D rezimu) jer kad sam ga sam stavio na 25% cuo se,ne sterasno ali se cuo...

Svaka preporuka

Procitao sam da je Gigabyte model zakucan na 100% za vent. To vec ne bih mogao da podnesem.
Inace, sve novije kartice koje sam imao prilike da probam i koje su imale dinamicku kontrolu obrtaja, su bile stvarno tihe u 2D modu...

Pa jel pametnije da se sa obzirom na moje potrebe preorjentisem na jednu od ove 2

Asus EAH3650 Silent/HTDI/256M cirka 50 evra

ili

GIGABYTE ATI HD 2600 XT,SILENT,GV-RX26T256H ,256MB,PCI-E 128Bit,DDR3,DVI,TV out

koja ima istu cenu..

Za to sto tebi treba, trajace vecno :)
Sa tri godine garancije stvarno nemas frke.

Inace ja imam ovu Gigabyte 2600xt silent, i prezadovoljan sam :)

Porucio sam tog gigabyte-a cirka 50 evra.

Dolazi mi u ponedeljak pa javljam utiske

Pozdrav i hvala na savetima.

Vrh Dno