Šta je novo?

Grafika 70e

• Začetnik teme Začetnik teme kille
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
K

kille

Guest
Koju graficku je najbolje uzeti za 70tak evra PSI slot
Hvala

PSI slot...to neki novi parfem?!

Šalu na stranu predpostavimo da ti treba PCI-E grafika a za 70e polovnu 3850/3870 ili eventualno 8800gts 320 ako naleti :wave:

U svakom slučaju ništa ispod 9600GSO/384MB

Uhm hvala na brzim odgovorima 😛
da vas pitam jos nesto kakva je PALIT GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDR3?
kakva je u poredjenju sa 9600GSO? cuo sam da je ova prva dosta dobra kad se klokuje
a da sto se tice napajanja ja imam od 360,da znam slabo je ali radi mi PC bez problema amd atlon 6k+ dual core,mn2 maticna asusova i atm nVidia 7300GT

Slabija je prilično od 9600GSO i HD3850, možeš da je klokuješ koliko hoćeš - džaba.
Za slabo napajanje najbolji izbor bi bio HD4670.

Poslednja izmena:
Uhm hvala na brzim odgovorima 😛
da vas pitam jos nesto kakva je PALIT GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDR3?
kakva je u poredjenju sa 9600GSO? cuo sam da je ova prva dosta dobra kad se klokuje
a da sto se tice napajanja ja imam od 360,da znam slabo je ali radi mi PC bez problema amd atlon 6k+ dual core,mn2 maticna asusova i atm nVidia 7300GT

Mozes slobodno da zaboravis na 9600 GSO i 3850 sa 360W napajanjem. Tebi je minimum potrebno 450W za te karte. I nije fora da ti stavis te karte, i da se tebi upali kompjuter. Fora je da ti komp izdrzi pod punim opterecenjem, znaci dok je graficka karta najvise opterecena kad igras igru neku. Tada se najvise trosi napajanja, i u tom slucaju ces 100% imati problema, u smislu restartovanja kompjutera recimo.

Ti sa 360W napajanja nemas ni 6pinski konektor koji je neophodan za 9600 GSO i 3850ticu. Nemas ni dovoljno ampera na grani od 12v (znam da verovatno ne znas ni sta to znaci ali nebitno). Ma jednostavno zaboravi, kraj price.

Jedino sto ti ostaje MOZDA, je da stavis 4670 graficku, jer ti za nju ne treba 6pinski konektor. Napaja se direktno iz PCI-E slota. Mada i sa njom ne mogu da ti garantujem da neces imati problema.

Ta napajanja 360W su tipa za integrisane graficke karte, za "office" kanselariske kompjutere, a ne za igranje igrica.

Chieftec il kako se pise,uzeo sam ga pre jedno 4 godine tad je bio najbolji model dok su kinezi kostali 5-10e ovaj je bio 45e uglavnom necu da se pravim pametan da znam kad neznam ali graficku moram da zamenim pa makar morao da uzmem i napajanje,a da inace kad sam uzimao procesor secam se da su mi rekli da cu trebati novo mnogo jace napajanje i ja reko ok sure al prvo da probam da li ce raditi ovako,,i radi perfektno,nadam se da bi opet tako moglo da bude,u svakom slucaju ako ne da li mozete da mi preporucite da li vredi prodati taj chieftec napajanje koje se jos uvek sija ko da je novo ni prasinu nije navatalo ima 2 coolera etc,i za kolko bi mogo da prodam ispravnu gigabyte nVidia 7300GT?

Poslednja izmena:
Mozes slobodno da zaboravis na 9600 GSO i 3850 sa 360W napajanjem. Tebi je minimum potrebno 450W za te karte. I nije fora da ti stavis te karte, i da se tebi upali kompjuter. Fora je da ti komp izdrzi pod punim opterecenjem, znaci dok je graficka karta najvise opterecena kad igras igru neku. Tada se najvise trosi napajanja, i u tom slucaju ces 100% imati problema, u smislu restartovanja kompjutera recimo.

Ti sa 360W napajanja nemas ni 6pinski konektor koji je neophodan za 9600 GSO i 3850ticu. Nemas ni dovoljno ampera na grani od 12v (znam da verovatno ne znas ni sta to znaci ali nebitno). Ma jednostavno zaboravi, kraj price.

Jedino sto ti ostaje MOZDA, je da stavis 4670 graficku, jer ti za nju ne treba 6pinski konektor. Napaja se direktno iz PCI-E slota. Mada i sa njom ne mogu da ti garantujem da neces imati problema.

Ta napajanja 360W su tipa za integrisane graficke karte, za "office" kanselariske kompjutere, a ne za igranje igrica.

Kod druga mesecima radi 9600gso na starom chiefu 360w koji je zardjao i jos se sa stranica napajanja sliva nekakva sluz,ja sam pre TT imao chief 350w i 3850 je isto radio bez problema,nije napisao koje napajanje ima ali ako je neki jeftiniji cooler master,chief i sl radice sigurno.

Poslednja izmena:
Kod druga mesecima radi 9600gso na starom chiefu 360w koji je zardjao i jos se sa stranica napajanja sliva nekakva sluz,ja sam pre TT imao chief 350w i 3850 je isto radio bez problema,nije napisao koje napajanje ima ali ako je neki jeftiniji cooler master,chief i sl radice sigurno.

Ja uopste ne mogu da verujem da dajete takve savete. To moze samo nekom svojom odlukom licnom da kaze "ma boli me uvo, kupicu za sebe pa sta bude bude". Ali da das nekom odgovoran savet "uzmi radice ti sto posto".... SVASTA! :wall:

Jel ima to napajanje 6pinski konektor uopste? Koliko ima ampera na grani od 12v? I kako to njemu radi super? Jel mu radi super tipa odlicno surfuje internetom, ili mu radi super dok igra crysis sa maximalnim podesavanjima koja ta karta moze da izvuche?

Ja mogu da razumem da neko stavi recimo tu kartu na napajanje od 420W, iako preporucuju 450W, ali 360W! To je vec previse.

Ja sam dok mi je TT bio na reklamaciji bio terao klokovanog semprona 2gb rama, HDD, DVD-RW, i 5 ventilatroa u kompletu sa 8800GS na KME napajanju od "450w". daleko bilo da bi nekom preporuchio da tera konfu na KME, al siguran sam da je Chief od 360w dovoljan za tu njegovu konfu. Da napomenem da sam chak klokovao i grafiku poshto sam igrao Crysis pa mi je bio losh FPS 😉
A i ako mi je 400W Cief terao klokovanog e2140, 2gb rama, HDD, DVD-RW i isto 5 ventova sa klokovanom 7900GT koja je veci potroshach od 9600GSO mislim da on ne treba da se brine, a i ako primeti da je napajanje slabo moze da kupi neki OCz Stelth Extreme, 500w model je oko 50e i miran je :wave:

Poslednja izmena:
ne bih nikog da savetujem, ili bilo sta slicno,
ali zbog onog 'drag mi je sokrat, ali istina jos draza'

konfiguracija iz potpisa radi na 400w / ima 6-pin PCIx i naravno 24pin /.

Ono sto je vaznije od nominalne oznake napajanja / 400w, 500w... / je to koliko moze Ampera struje da isporuci na 12v grani /ili granama /.

Ja uopste ne mogu da verujem da dajete takve savete. To moze samo nekom svojom odlukom licnom da kaze "ma boli me uvo, kupicu za sebe pa sta bude bude". Ali da das nekom odgovoran savet "uzmi radice ti sto posto".... SVASTA! :wall:

Jel ima to napajanje 6pinski konektor uopste? Koliko ima ampera na grani od 12v? I kako to njemu radi super? Jel mu radi super tipa odlicno surfuje internetom, ili mu radi super dok igra crysis sa maximalnim podesavanjima koja ta karta moze da izvuche?

Ja mogu da razumem da neko stavi recimo tu kartu na napajanje od 420W, iako preporucuju 450W, ali 360W! To je vec previse.

Covek vec ima to napajanje,sigurno mu ne bi predlozio da kupi takvo (mada se ne proizvode odavno)
Chieftec 350w ima koliko se secam 17-18 Ampera na 12V,proizvodjaci preporucuju 450w ali tu misle na KME,Frontier i slicna napajanja,sigurno ne misle na Corsair od 450w na kome i SLI/CF radi sa 3850/GSO,napajanje naravno nema 6pin konektor,sasvim je svejedno da li ima ili ne kada ta napajanja imaju jedan 12V rail pa nema nikakve razlike sto ce biti nakaceno na molex,ja bi napajanje promenio sto je staro a ne slabo a covek neka slobodno proba i ako je napajanje ispravno nece sigurno imati problema pa neka ga kasnije zameni za neko novo i jace,Ti nisi ni probao takvu kombinaciju a vec pricas da to nece raditi i to sve zato sto si procitao na kutiji od karte da je potrebno 450W i verovatno 25+A (sto ne znaci da je grafici potrebno 25A vec celom kompu) cak ce sve to moci i da klokuje,ja sam na tom chieftecu terao Cedarmill na 4.5Ghz i oc 3850 bas da bi mogao da igram Crysis sa sto vise fps-a jer je proc bio slab.

Poslednja izmena:
Stvarno vam hvala na savetima,odlucio sam da uzmem 9600gso i vidim da li cu biti zadovoljan sa starim napajanjem,ako ne menjacu ga i to je to 😛
Nego da pitam ponovo,da li staro napajanje vredi ista? i kolko moze da se dobije za 7300gt?

odi na temu o OCovanju 4670 , i primetices da je zestoko overklokovan jedva ravan 9600gso na defaultu.

Ova furuna iz mog potpisa na ovim vrednostima i cl5 memorijom ide preko 10500 3dM '06
A postoji i bitan faktor hardverskog PhysX a.

ipak pricamo o budzetskoj varijanti, tako da je situacija jasna.

Ali ako racunas i smaranje zbog menjanja napajanja -> 4670 🙂

Nemoj pogresno da me shvatis, licno mi je najdraza kupovina ikad XFX 9600GSO. Kupio sam i kuciste sa "prozorom" da bih mogao da je gledam kad ne igram igrice 😀

Nazad
Vrh Dno